Dodaj do ulubionych

moja choroba

11.12.08, 11:43
Kleszcza pamiętam ,ale rumienia nie .To było ponad 15 lat temu. Pojawiały się
okresowo bóle głowy., stawów mięśni, żołądka zmęczenie. 2007r. jesienią bóle
żołądka były coraz mocniejsze. Zrobiłam gastroskopię . Bakteria, leczenie 2
antybiotyki przez ponad 2 tyg. Czułam się okropnie, ledwie trzymałam się na
nogach. Potem było troszkę lepiej do lutego. Okropny nieustający ból głowy jak
obręcz ściskająca, bóle kujące oczu. Zmęczenie , bóle mięśni stawów kołatanie
serca ,kaszel zadyszka,drętwienie kończyn ,mrowienie ,czasami w nocy,
bezsenność ,fale gorąca i zimna. Szpital ,neurologia rezonans mag.
wieloogniskowe zmiany CUN( naczyniopochodne?, demielinizacyjne?) Leki
przeciwbólowe, przeciwdepresyjne.Bez poprawy. Bolerioza surowica IgG 37,o AU
dodatni, IgM 4,0 AU ujemny. test Elisa w-wa ujemny. Czekam na WB z Krakowa.
Znam FAQ i nie wiem co dalej?
Obserwuj wątek
    • reni5553 Re: moja choroba 11.12.08, 11:48
      zwróć uwagę też na koinfekcje
      ból żołądka jest charakterystyczny dla bartonelli
      jaką bakterię znaleźli Ci przed laty ?

IgG dodatni+kleszcz+charakterystyczne objawy
      wskazuje na to-pora wziąć się za leczenie
    • hanka74 Re: moja choroba 11.12.08, 11:52
      Jak bym siebie widziala,tez po eradykacji sie "jakbyujawnilo"alepo
      20 latach.
      • laza15 Re: moja choroba 12.12.08, 13:23
        komputer mi padł.Mam wynik WB z Krakowa, IgG Antygen Vlse +, boreliozaIgG
        dodatni,obecny prążek Vlse lub 2 prążki innych antygenów specyficznych.Chyba
        już pora zacząć prawidłowe leczenie.Będę w środę w Lublinie, to zrobię jeszcze
        koinfekcje .Czy może ktoś z Was wie,kiedy będzie przyjmował lekarz z lublina ,bo
        nie wiem czy czekać ,a na pocztę nie odpisuje. Dajcie znać dziewczyny , Lublin,
        Lubartów mój adres ; laza15@gazeta.pl

• reni5553 Re: moja choroba 12.12.08, 14:05
          obawiam się, że lekarz w Lublinie nie przyjmuje nowych pacjentów
          • laza15 Re: moja choroba 13.12.08, 22:41
            dziękuję za wszystkie rady czekam na nie.Tą bakterią była helikobakter
            pyrolii.nie wiem czy została usunięta .Leczenie nie mało końca gdyż lekarz
            odstawił mi antybiotyki ponieważ czułam się okropnie.czytam forum codziennie i
            ogromnie się cieszę że trafiłam na was.jak wspominałam borykam się z tą chorobą
            długo za długo ale dzięki wam wiem że to bolerka a nie nerwica którą mi przez
            wiele lat wmawiano.w szpitalu diagnozowano mnie w surowicy znaleziono IgG
            37.5.jak już wspominałam wysłano krew na test który miał potwierdzić boreliozę
            był ujemny więc z radością stwierdzono że tej choroby nie mam i dalej
            pozostałam bez diagnozy bóle szczególnie głowy nie odstępują mnie nawet na
            chwilę inne dolegliwości też.to forum skłoniło mnie i mojego męża że trzeba
            szukać innych testów.zrobiłam western blota i wyszedł dodatni.jadę na wizytę do
            w-wy i mam nadzieję że rozpocznę prawdziwe leczenie i zacznę żyć.wszystkich
            serdecznie pozdrawiam.
            • eter05 Re: moja choroba 14.12.08, 19:11
              Zeby cie pocieszyc powiem ci ze potworne migreny byly pierwszym objawem ktory
              zniknal i nie powrocil po rozpoczeciu leczenia bb. Zaczelam od wlewow z
              biotraxonu w Krakowie .To naprawde byl cud po tylu latach udreko i tonacn pyralginy.
              • laza15 Re: moja choroba 15.12.08, 12:24
                Czy może ktoś wie gdzie w Lublinie można kupić produkty zalecane w diecie w
                czasie leczenia chleb itp.Zrobię badania na koinfekcje w Lublinie tylko nie
                wiem , czy robić wszystkie cały panel.Czy może tylko część, a potem resztę.
                • anetaryd Re: moja choroba 15.12.08, 13:32
                  Zrób za jednym razem wszystkie po co przekładać je na potem.
              • laza15 Re: moja choroba 15.12.08, 21:56
                dzięki eter 05 za informacje o biotraxonie.czy można go przyjmować do ustnie?
                jadę do lekarza to wspomnę o tym lekarstwie.ja jestem zielona jeśli chodzi o
                leki.leczyli mnie na padaczkę choć jej nie miałam,potem zmienili leki
                stwierdzając zatory w głowie.brałam dusiło w głowie i w oczach nie biorę już
                teraz nic i tez boli co raz trudniej mi się pracuje.jak już pisałam dobrze że
                jesteście bo w swojej chorobie nie czuję się taka samotna.pozdrawiam wszystkich
                serdecznie!!!!!!!!!
                • stachenka Re: moja choroba 16.12.08, 06:46
                  > dzięki eter 05 za informacje o biotraxonie.czy można go przyjmować do ustnie?

Nie można.

Co do zakupu chleba w Lublinie to, o ile dobrze pamiętam, nataszka pisała kiedyś
                  o jakimś sklepie na Placu Wolności. Nie powiem Ci dokładnie, bo tam nie byłam.
    • laza15 Re: moja choroba 15.01.09, 20:55
      Witam wszystkich bardzo serdecznie!!!!!!!!czytam forum codziennie i dziś dzięki
      Wam wiem więcej na temat mojej choroby niż miesiąc temu.dzięki Wam wiem że nie
      mam nerwicy tylko i aż boreliozę.dwa tygodnie temu zaczęłam leczenie.przyjmuję
      unidox i masę probiotyków.jestem na diecie antygrzybicznej.nie jest lekko objawy
      utrzymują się i nie chcą mnie opuszczać wiem wiem to króciutki okres.jutro
      zwiększam dawkę.mam pytanie czy ktoś przy leczeniu miał kamień w woreczku
      żółciowym?jak sobie radził z dietą bo ja już drugą paczkę nospy zjadłam?kamień
      szaleje?jeszcze jedno pytanie czy przyjmujecie leki przeciwbólowe bo mnie
      okrutnie boli głowa nie mogę spać?jaki lek jest najłagodniejszy? z góry dziękuję
      za pomoc.pozdrawiam wszystkich razem i każdego z osobna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka