Dodaj do ulubionych

Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm?

11.09.10, 22:05
Czy macie jakieś ulubione (sprawdzone) marki? Ja do tej pory miałam - Nexta - niektóre mam 4 lata i wyglądają " prawie jak nowe" (Nosił syn, teraz po 4 latach córka) . Nie wyciągają się, nie spierają ale są zbyt drogie.
Mothercare - dwupaki tragedia, po kilku praniach rozciągnięte, wyglądają jak szmata do podłogi (tak jak Primark i Cherokee - te jeszcze cienkie bardzo) inne ok - ale 90 zł za 1 piżamę to gruba przesada.
Piżamy Gapa i Old navy - kupiłam pod wpływem tego forum - ale na moich chudych dzieciach wyglądają komicznie. Na szerokiej gumie muszę robić 'zaszewki", kolana i łokcie wypchane, dekolt rozchełstany .
Raz kupiłam dla córki Reserved ale ciężko się ją wkładało, była sztywna i niewygodna.
Innych nie mieliśmy. Jakie polecacie? Jakie macie sprawdzone? Wiem, to tylko strój do spania, ale nie cierpię jak moje dzieci snują się po domu w jakiś bezkształtnych, zszarzałych workach wink
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 11.09.10, 22:09
      najzwyklejsze flanelowe noname z marketu,
      wiosną, latem i jesienią śpią bez piżam
      • listopadowka2008bis Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 11.09.10, 22:11
        Teraz w lidlu beda pizamy i ja stwierdzam, ze sa one rewelacyjnej jakosci. Moj synek jest jeszcze maly, wiec ma kilka pizam tylko i piore to ciagle wszystko, a nadal swietnie sie trzyma smile
        Tanie i dobresmile
        • night_irbis Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 07.11.10, 15:23
          Ja również polecam z Lidla - młoda ma 2 sztuki i są noszone i prane non-stop od kilku miesięcy. Nic się z nimi nie dzieję - nie rozciągają się, kolory nie są sprane. Nabyłam już 2 na następny rozmiar smile
          Cenowo też rewelacja - standardowo 19,90, w porywach w promocji nawet 13,90. Są w ofercie co jakiś czas - raz na 1-2 miesiące jak zauważyłam.
          Bawełna bardzo dobrej jakości - ale cieniutka, więc raczej do ciepłych mieszkań.
    • babajaga-only Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 11.09.10, 22:24
      Ja lubie te z NEXT-a a córcia z PRIMARKA bo mają fajne dla niej aplikacje smile
      Małej w sumie nie przeszkadza / mnie natomiast bardzo/,że te cudne aplikacje po paru praniach wyglądają koszmarnie sad.Plus,że piżamy tanie.
      Teraz testujemy bielizne i piżamę z KappAhl - na razie jestem zadowolona/ nie zmieniaja fasonu, nie blakną, nie spiera sie aplikacja i duży plus - mają delikatne ściągacze przy rękawach i nogawkach więc sie nie ściągają w nocy smile
    • mariza11 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 11.09.10, 22:24
      Ja równiez jestem zadowolona z piżam z Lidla- córka ma dwie i generalnie są ok. Jedynie nogawki od spodni się lekko "skręciły". Poza tym nic się nie powyciągały, nie zszarzały, nie zmechaciły. Ponadto swietne moim zdaniem sa piżamy z Kappahla- z tymi zupełnie nic sie "złego" nie dzieje. Ulubione piżamy, w których córki śpia niemal "na okragło" jedynie nieznacznie spłowiały. Wzornictwo tez mi odpowiada- takie mniej piżamowe smile
      • andzia84 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 11.09.10, 22:36
        te z lidla są bardzo fajne, z primarka zniszczyły się w praniu, powyciągały i wyglądają jak szmaty. fajne są w hm ale drogie
        • night_irbis Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 07.11.10, 15:18
          Również polecam Lidla - młoda ma 2 piżamy noszone non-stop na zmianę od kilku miesięcy - i nic się z nimi nie dzieję. Nie rozciągają się, nie sprały się. I mają bardzo fajne wzornictwo i przystępną cenę - normalnie 19,90, w porywach zdarzają się promocje nawet 13,90 smile Są w ofercie co najmniej raz na 2 miesiące.
          Jeżeli chodzi o jakość bawełny - są dość cienkie, więc raczej do mieszkań, w których jest ciepło.
          Nabyłam już 2 następne na następna rozmiarówkę smile
          • night_irbis Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 07.11.10, 15:25
            Przepraszam za podwójny post o podobnej treści - ale coś mi wysyłanie się zacięło wink
      • tulcia Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 11.09.10, 22:38
        Ja lubie z tchibo i h&m, ale te drozsze (ok. 60 zl), te tansze (40) jakies takie szmatkowate sa.
        Poza tym lidl tez ma fajne.
    • black.joanna Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 11.09.10, 22:35
      Tylko Mothercare i to nie prawda, że wyglądają jak szmaty. Są super kolorowe i w dotyku miłe, wcześniej "jechaliśmy" na pajacach tej firmy i zawsze były ok.
      • kroliczyca80 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 11.09.10, 22:56
        Ja lubię mothercare, choć może ciut sie spierają. Najbardziej jednak polecam piżamki z KappAhlasmile I te pajacowate dla młodszych, i dwuczęsciowe dla starszych.
    • iberka Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 11.09.10, 22:52
      nasza Zosia śpi w pajacykach Cherokee ( 3 pak) i Mothercare ( też 3 pak). Wszystkie sprwuja się idealnie. Ma te dwie firmy od dnia urodzin, nic się nie rozciąga, nie traci fasonu. Starszak ma jakies licencyjne ajk to starszak + reserved'owe i te drugie odkształcają się.

Iza
      • leigh4 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 11.09.10, 23:34
        Najlepsze te z tchibo-nie za grube, nie deformuja się, nie spierają-stan idealny nawet po dwóch latach użytkowaniasmile No i cena adekwatna do rodzaju odzieżywink
        na drugim miejscu Kappahl, ale moim zdaniem sa za grube.Zdecydowanie lepsza jakość tych dla młodszych dzieci, dla starszych juz gorzej. I to niestety wszystkosad GAP-chociaż ubranka lubię, to piżamki nieszczególnie: bardzo szerokie bluzy i spodnie w udach, robia się "wory",chyba polskie dzieci maja po prostu trochę inną budowę niż amerykaniewinkh&m-dla starszych dzieci(122-128) bardzo kiepska jakość(dla chłopców), obrzydliwe, gumowe naprasowanki, nie da sie w tym spaćsadPodobnie w smyku cool club(jakość jeszcze gorsza niż h&m-bardzo grube, rozciagaja się po praniu, grubie, śliskie, wielkie naprasowywanki).
    • agni71 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 11.09.10, 23:24
      Najlepszej jakości i przy tym niedrogie dla mnie sa pizamki z Tchibo.

mam tez genialną piżamkę doskonałej jakości z nieistniejącego juz w Polsce Bhs.

Na drugim miejscu dałabym chyba niektóre z H&M i niektóre z Mothercare. Z Mothercare mam jeden model piżamki z kr. rekawem z cienkiej bawełny i jest bardzo Ok, poza tym, ze małe i musiałam wziąc rozmiar większe niz normalnie. Jednak większość piżam w Mothercare jest z takiej grubszej, mięsistej bawełny i te niestety sie mechacą, a nadruki szybko sie nam sprały. ja generalnie wole piżamki z cienkiej bawełny od tych mięsistych i grubych - moje doświadczenie z tym drugim rodzajem jest takie, że one sie właśnie mechacą, wyciagaja i generalnie "szmacą".

Piżamki Gap sa Ok, ale faktycznie niektóre sie rozciagaja pod szyją. O dziwo, lepiej mi sie pod tym względem sprawowały tańsze piżamki z Old Navy.

Mamy jedna piżamkę z Lidla - wydaje sie byc Ok, ale jest mała (co tez jest zaletą przy szczupłych dzieciach). Myslę, ze jeszcze jakies piżamki z Lidla wypróbuje w przyszlości.

Moje dzieci nie lubia piżamek ze ściągaczem, i takich nie kupujemy.
    • marcyszka Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 11.09.10, 23:47
      zdecydowanie Kappahl - świetna jakość! Lubię też piżamki z H&M i Tchibo
      • aga_sama a CIEPŁE?? 12.09.10, 01:11
        Młody nie akceptuje żadnego przykrycia. Ubieram go w dres.
        Muszę kupić kilka par, primark za cienki.
        • paliwodaj Re: a CIEPŁE?? 12.09.10, 06:30
          moj syn bardzo lubil ostaniej zimy polarowa pizamke pajacyk- ale chyba to jego ostania , bo wiekszych juz nie szyja.
          Na mniejsze dzieci polecam pizamki Carters, raczej nic zlego z nimi sie nie dzieje w uzytkowaniu, zarowno polarowe - wg, tolerancji, jak i bawelniane.
          Jezeli mialambym oceniac Gap, Old Navy to faktycznie bardziej deformuja sie te cudenka gapa nic Old NAvy, zarowno jedne jak i drugie pasuja idealnie, nic nie wisi, nic nie jest za szeroki na wszystkie moje dzieci
          Dla wiekszych dzieci jak moi synowie - prawie 6 i prawie 9 lat, trugniej mi kupic dobre, preferowane przezemnie bawelniane pizamy w cenie do zaakceptowania, i tu poratowal mnie The Childrens Place, jakosc dobra, wiadomo nie beda wiecznie jak nowa, ale kupowalam po 7$ wiec moglam im kupic po kilka szt.
          I jeszcze dla kazdego wieku ( w sensie do 12 lat smile , chyba najlepszej jakosci sa pizamki gymboree, najgrubsza bawelna, nic sie nie odbarwia w praniu, nie rozciaga , no moze jedna nam sie wyjatkowow powiekszyla, ale zdecydowanie nr.1 na mojej liscie
          • coronella Re: a CIEPŁE?? 12.09.10, 08:22
            mam z CUBUS polarowe pajace, podejrzewam, że szyte na piżamy, mój 5 latek (wzrostu 112) ma ją jeszcze z zapasem.
            Ale to było dość dawno, i szczerze mówiąc, nie wiem czy mają teraz.
            Polar cieniutki, ale ciepły bardzo, zakładam tylko zimą, bo śpią z rozszczelnionym oknem. Jak okno zamknięte- narzeka, że mu gorąco.
            • aasp Re: a CIEPŁE?? 07.11.10, 11:14
              Wlasnie kupilam w Piberlen - maja do 122cm. Pizamka nazywa sie Figle.
    • kitkulka Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 12.09.10, 07:31
      H&M i Next
      • blizniaki14 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 12.09.10, 09:19
        Flanelowe kupuję z Primarka, zwykłe cieńsze dobre są te z Lidla, ładne i bardzo tanie ok 13 zł za piżamkę smile jutro jadę upolować dwie (do przedszkola są mo0im bliźniakom potrzebne)H&M też ma fajne smile
    • katarzyna2222 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 12.09.10, 09:27
      jestem zdecydowanie za lidlem! od dłuższego juz czasu kupuję tam dla moich dzieci zarówno te z z długimi rękawami jaki i z krótkimi... To dobra jakość a cena rewelacyjna, polecam!
    • minkapinka Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 12.09.10, 09:29
      Mamy kilka pizam z Lidla i jestem zadowolona. Dobre pizamy ma tez Kappahl.
    • katrio_na Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 12.09.10, 09:42
      Kupowane w Polsce to H&M i Tchibo.
      Mamy tez pajacyki polarowe Mothercare.
      Ale najbardziej lubimy te z Carter'sa.
      • agusia_h Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 12.09.10, 09:45
        Najbardziej lubię KappAhl, i te pajace w 2-pakach dla maluchów, i te dla starszaków też - głównie za ściągacze smile Ale też za jakość i wzornictwo, które mi odpowiada.

Lidl też może być smile

• anusia_kra Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 12.09.10, 10:13
          Dla mnie też Kappahl uwielbiałam te dwupaki jednoczesciowych zwłaszcza
    • greenland Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 12.09.10, 10:24
      uwielbiam H&M, KappAhl, Reserved. Nam się super sprawdzają.
      • hanyah Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 12.09.10, 10:30
        Mariquita - grubsza bawełna, jakość bardzo Ok, trochę drogie jak na piżamy (Ok 50 zł), ale bardzo wygodne.
        • sylwina76 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 12.09.10, 10:51
          Bardzo Wam dziękuję Dziewczyny. Koniecznie muszę wypróbować piżamki z Lidla i Tchibo - nigdy tam nie kupowałam ubrań dziecięcych. Zajrzę też do KappAhla, młoda miała stamtąd piżamkę letnią i faktycznie była świetna. W Cubusie nie kupowałam, w H&M piżamy nie podobają się moim dzieciom ( takie zbyt wzorzyste). Im dziecko starsze, tym trudniej kupić ładną, wygodną i w miarę trwałą piżamę. U nas niestety o wiele szybciej się niszczą niż córka i syn zdążą wyrosnąć (w przeciwieństwie do większości ubrań) Eh pajace i rampersy były o niebo lepsze....
          • cherryb Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 12.09.10, 11:23
            Ja jestem bardzo zadowolona z H&M, teraz tez zamierzam kupic.
            • malwina79 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 12.09.10, 11:50
              U nas najlepiej sprawdza się ZARA, H&M i Kappahl. Innych już teraz nie kupuje bo szkoda mi pieniędzy na testowanie.
              W Kappahlu na wyprzedaży można kupić piżamkę za 15-20zł. Jakość rewelacja, a przeszłyśmy już przez 4 piżamy i jedną koszule nocną z tego sklepu.
    • mashki Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 09:37
      Hej, osobiście polecam piżamy Disney'a. Wiadomo firma sprawdzona, a jak dobrze poszukasz w sieci to i znajdziesz w dobrej cenie. Z przetestowanych sklepów polecam www.kidshits.pl
      • agni71 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 09:44
        www.kidshits.pl

hmmm... jakos ta nazwa sklepu malo zachęcająca wink
        • minkapinka Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 09:50
          agni71 napisała:

> www.kidshits.pl
          >
          > hmmm... jakos ta nazwa sklepu malo zachęcająca wink

to prawda smile
          • dolores12 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 09:57
            No, już lepiej by było 'babyshit'smile
          • minkapinka Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 10:03
            jest biuro podrozy Fart. Tez bardzo udana nazwa big_grin
            • agni71 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 10:47
              Albo perfumy "Golden Mist", kiedy po niemiecku Mist = gnój smile
              • minkapinka Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 11:06
                To zapach musi być bardzo oryginalny big_grin
        • bluestarfish Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 13:31
          Bo to w zamierzeniu właściciela pewnie "kids hits" miało być, ale wyszło, jak wyszło... "kid shits", he he wink
      • aurinko Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 13:52
        mashki napisał:

> Hej, osobiście polecam piżamy Disney'a. Wiadomo firma sprawdzona, a jak dobrze
        > poszukasz w sieci to i znajdziesz w dobrej cenie. Z przetestowanych sklepów pol
        > ecam www.kidshits.pl

Ale wybór mają zawrotny, nie wiedziałam którą z dostępnych czterech piżam zamówić, czy pierwszą różową, czy drugą różową a może fioletowo- różową... Porażka i reklama i sklep.
    • czarnymartinez73 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 12:50
      ja bym polecila najprostsze 100%bawelna z tup-tup.dostaniesz takipl z pizamami nie ma co wariowac najlepsze sa bawelniane i flanelowe i nie przesadnie drogie
      • agni71 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 13:40
        Ciekawe po ile sa te z tup tup? I do jakiego rozmiaru?
    • neptunka Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 13:24
      ja tez z kappahla polecam, mamy i w domu i w przedszkolu takie, nic się z nimi niepokojacego nie dzieje smile

https://www.kappahl.com/ProductImages/KAW_457176_F_1.jpg
      • sylwina76 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 21:04
        Faktycznie ok - takie Gap'owe czy Old Navy. Zajrzę tam . Za to w H&M widziałam pajace do spania na 140 chyba, wyglądały niesamowicie......smile Nie wiem, czy jakieś dziecko chciałoby się w to wcisnąć smile
    • aurinko Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 13:44
      Mariquita - rewelacja, kupuję zawsze z przeceny kolekcję z poprzedniego roku, np. w tym roku kupiłam na 104 za 26zł. Jakość rewelacyjna, nie spierają się kolory, piżamka zachowuje swój kształt, bawełna jest przyjemna w dotyku i nie jest taka cieniutka. Bardzo lubię też Coccodrillo ale kupuję tylko w outlecie a tam już ograniczone wzory i jednak drożej niż Mariquita.
      Oglądałam wczoraj piżamki z Lidla, bawełna jest bardzo cieniutka, ale wzornictwo całkiem przyzwoite.
    • marychna31 Fixon nt 14.09.10, 20:07

• misiabela20 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 14.09.10, 20:24
      cherokee.
    • szybcia1 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 16.09.10, 10:14
      Nasze ulubione piżamki i majteczki pochodzą z firmy Lama. Mają fajne dziecięce aplikacje, nie rościągają się. Na dodatek nie są drogie.
      • tosieuda Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 16.09.10, 10:35
        dla mniejszych dzieci byłam zadowolona z piżamek Early days, ale rozmiarówka tylko do 2 lat,
        wypróbowaliśmy też piżamki planelowe Primark i George, niezłe, ale po wielu praniach wyglądają średnio uncertain
        Piżamka ciepła polarowa z Primarka podobnie, fajna, ale po wielu praniach kiepsko wygląda
        cena atrakcyjna, a potrzebujemy ciepłej piżamy, więc pewnie w tym roku też kupimy
        piżamki Cherokee F&F dla nas zbyt cienkie, bo w domu mamy dość chłodno
        Piżamki Gap, fajne, ale najbardziej obecnie jestem zadowolona z piżamek Next, tych blisko ciała, dobra bawełna, spodnie trochę zbyt szerokie w pasie na moją szczupłą córkę,
        ale z niej i tak wszystko spada,
        kupiłam też piżamki z Kappahla, 2 -pak za 22,9zł!!! na przecenie, wyglądają świetnie,
        ale jeszcze nie uzywane
        • mlemaniak Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 16.09.10, 12:06
          wg mnie kappahl i tchibo, kupuję zarówno dla córki jak i synka, nic się nie dzieje w praniu, naprawdę są świetne
    • mieeke piżamka george 16.09.10, 12:36
      Macie jakieś doświadczenie z tymi piżamkami?
      • tosieuda Re: piżamka george 16.09.10, 13:14
        ja miałam dla córki flanelową z Peppą, fajna piżamka, ale mozna inne flanelowe dostać taniej,
        a w użytkowaniu są podobne, moze droższa trochę była, bo z Peppą smile
        • antyka testowalam wiele pizamek 16.09.10, 14:02
          Moja czterolatka nosila:
          - pizamki z Primarku (kupione oryg. nowe) - po kilku praniach szmaty, gora tragicznie sie rozciaga
          - pizamke z benettona - jakosc zajebista, gruba miesista bawelna, nic sie z nia nei dzieje, ale cena tragiczna sad Ja kupilam w outlecie za 50 zl (na wyprzedazy) a i tak uwazam, ze to za duzo,
          - pizamki z Tchibo. Sa superowe! Nic sie z nimi absolutnie nie dzieje - sa piekne, mozna je suszyc w suszarce, trzymaja kolory, polecam!
          • antyka i jeszcze mothercare 16.09.10, 14:04
            Jak dla mnie Mothercare to szmaty. Po prostu fatalne, rozciagaja sie koszmarnie, robia sie blyskawicznie krotkie. Wyleczylam sie z Mothercare juz jakis czas temu. Ostatnio robilam przeglad rzeczy po starszej corce. Z tymi rzeczami z mothercare nie da sie tak naprawde nic zrobic - tylko wyrzucic do smieci. Wyjatek stanowia sukienki - sa naprawde sliczne, i grube spodnie np. sztruksy - te sa ok.
            • agni71 Re: i jeszcze mothercare 16.09.10, 14:27
              Co człowiek (i piżama) to inne doświadczenie wink Co prawda, zgadzam sie, ze piżamy Mohercare z grubej miesistej bawełny sa do kitu (tu też jedne lepsze, inne gorsze), o tyle piżamki z cienkiej bawełny sa duzo lepszej jakości.
              Piżamke z Benettona mamy jedna i raczej juz nie kupie więcej - co prawda gumowe wzorki mają sie dobrze, ale piżamka jest krótsza i szersza niz początkowo sad

Zgadzam sie co do piżamek tchibo. Świetnie sie nosza i piorą, z ozdobami, nadrukami itd nic sie nie dzieje, nawet po suszeniu w suszarce.
    • edik77 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 16.09.10, 14:09
      Welurkowe z H&M i C&A, cieńsze z Tchibo.
    • aniaop Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 16.09.10, 15:16
      Gymboree zdecydowanie za rewelacyjna jakosc.
      • nailty Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 24.09.10, 11:25
        Świetne są piżamki Cornette. Można je dostać w internecie, na przykład w sklepie uasi.pl. Oprócz ślicznych piżamek na przykład ze scooby doo (i dla dziewczynek i dla chłopców), mają dużo ciuszków i zabawek. Wszystko bardzo dobrej jakości, dobrych marek.
    • koza_w_rajtuzach Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 24.09.10, 12:13
      A ja kupuję piżamy z Pepco i uważam, że co jak co, ale piżamy mają rewelacyjnej jakości. Mam na myśli piżamy z bohaterami z bajek, jak np. Auta, Toy Story, Charlie i Lola czy Świnka Peppa. Te piżamy są śliczne, kosztują zwykle 19,99 lub 29,99, ale podana też jest na nich cena w Euro i te piżamy normalnie kosztują coś koło 60 zł, w zależności oczywiście od piżamy, bo one są różnych firm. Te ze świnką Peppa była chyba z Nexta, z Charlie i Lola z George, a ta reszta to z Disneya. Dla mnie wszystkie są bardzo fajne.
    • tzka Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 24.09.10, 12:22
      sylwina76 napisała:

> Czy macie jakieś ulubione (sprawdzone) marki? Ja do tej pory miałam - Nexta - n
      > iektóre mam 4 lata i wyglądają " prawie jak nowe" (Nosił syn, teraz po 4 latach
      > córka) . Nie wyciągają się, nie spierają ale są zbyt drogie.

Jesli najpierw w tych pizamkach spal Twoj syn, teraz corka, czyli sa uzywane przez kilka dobrych lat przez 2 dzieci, to moim zdaniem wcale drogo nie wychodzi.
      Moje dzieciaczki spia w pizamkach Next - rewelacja, zwlaszcza dla chlopcow, bo maja autka nadrukowane lub doszyte, a moj syn jest milosnikiem aut. smile Fajny 2-pak tez kupilam kiedys w H&M, super jakosc, ale cena byla dosc wysoka.
      Dla corci kupuje roznie, bo Next ma marny wybor dla starszych dziewczynek. Ma wiec kilka ze Smyka, 1 z Zary, z ReKids wlasnie wyrosla, a byla to wyjatkowo fajna pizamka z mieciutkiej bawelny. Next tez juz za maly.
      W Mothercare pizamek nie kupuje, bo ich cena zle dziala na moj uklad nerwowy.
      Z Gapa mialam pizamke, ale corcia nie lubi waskich, kalesonowatych pizamek.
      • sylwina76 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 24.09.10, 13:35
        tzka napisała:

> Jesli najpierw w tych pizamkach spal Twoj syn, teraz corka, czyli sa uzywane pr
        > zeNoz kilka dobrych lat przez 2 dzieci, to moim zdaniem wcale drogo nie wychodzi.

No owszem drogo nie wychodzi - tylko że dzieci starsze i bardziej wybredne - młoda nie chce spać w piżamach po starszym bracie, a większe rozmiary zdecydowanie występują w wersji dziewczęcej i chłopięcej. Unisexów brak smile A tak Next nie opłaca się zupełnie....
        • tzka Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 24.09.10, 13:47
          sylwina76 napisała:

> No owszem drogo nie wychodzi - tylko że dzieci starsze i bardziej wybredne - mł
          > oda nie chce spać w piżamach po starszym bracie, a większe rozmiary zdecydowani
          > e występują w wersji dziewczęcej i chłopięcej. Unisexów brak smile A tak Next nie
          > opłaca się zupełnie....

Dla mnie cena 100+ za Next-owy 3-pak, dobry jakosciowo i wzorniczo, gdzie 1 pizamka wychodzi 30-40 zl jest OK. Zwlaszcza na tle konkurencyjnych firm, ktore oferuja marne pizamki, za to za kosmiczna cene. A jak dziecko ich nie zajezdzi (a przy kilku pizamkach raczej nie), to mozna jeszcze odsprzedac. Inna sprawa, ze pizamka to nie sukienka czy inny ciuszek, tylko rzecz, w ktorej spedzamy dosc duzo czasu smile i powinna byc dobrej jakosci, bo inaczej szkoda kasy. No i "fefnastej" sukienki miec nie trzeba, a pizamke - tak.
        • tzka Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 24.09.10, 13:47
          sylwina76 napisała:

> No owszem drogo nie wychodzi - tylko że dzieci starsze i bardziej wybredne - mł
          > oda nie chce spać w piżamach po starszym bracie, a większe rozmiary zdecydowani
          > e występują w wersji dziewczęcej i chłopięcej. Unisexów brak smile A tak Next nie
          > opłaca się zupełnie....

Dla mnie cena 100+ za Next-owy 3-pak, dobry jakosciowo i wzorniczo, gdzie 1 pizamka wychodzi 30-40 zl jest OK. Zwlaszcza na tle konkurencyjnych firm, ktore oferuja marne pizamki, za to za kosmiczna cene. A jak dziecko ich nie zajezdzi (a przy kilku pizamkach raczej nie), to mozna jeszcze odsprzedac. Inna sprawa, ze pizamka to nie sukienka czy inny ciuszek, tylko rzecz, w ktorej spedzamy dosc duzo czasu smile i powinna byc dobrej jakosci, bo inaczej szkoda kasy. No i "fefnastej" sukienki miec nie trzeba, a pizamke - tak.
          • sylwina76 Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 24.09.10, 14:05
            No owszem 100 za 3 pack to nie tak źle...ale w ZT piżamki rzadko bywają, albo brak odpowiedniej rozmiarówki a na all już nie chcę kupować - prawi 120 zł za dwupak. Zresztą ta kolekcja (zwłaszcza dla dziewczynek) nie podoba mi się. Next zaczął robić takie piżamki jak Gap - wąskie a moje szkieletory dobrze w nich nie wyglądają..... Albo pajace na 4 lata groza gróz!!!!.
            Dziś właśnie po paru tygodniach użytkowania wyrzuciłam piżamy Cheeroke - zrobiły się cienkie jak opłatek a w dodatku szersze niż dłuższe.
            • tzka Re: Najlepsze piżamy dla dzieci? Jakich firm? 24.09.10, 16:48
              sylwina76 napisała:

> No owszem 100 za 3 pack to nie tak źle...ale w ZT piżamki rzadko bywają, albo b
              > rak odpowiedniej rozmiarówki

O pizamkach w TZ nalezy zapomniec... Plus o fajnych ciuszkach dla wiekszych dziewczynek.

> a na all już nie chcę kupować - prawi 120 zł za dw
              > upak.

2-paki od ok. 80 zl sie zaczynaja. Jest fajny 3-pak z malpkami (ogladalam akurat chlopiece na 104 cm) za 105. W ZT ceny sa podobne.

> Zresztą ta kolekcja (zwłaszcza dla dziewczynek) nie podoba mi się. Next z
              > aczął robić takie piżamki jak Gap - wąskie a moje szkieletory dobrze w nich nie
              > wyglądają.....

Kilka innych modeli tez jest. Zalezy jeszcze, jaki rozmiar Cie interesuje.
              Przy okazji - jesli szukasz na 110-116 na dziewczynke, to mam 2 pizamki po corci do sprzedania. Jedna z Next wlasnie.

> Albo pajace na 4 lata groza gróz!!!!

Pajace dla 4-latkow to pomylka, moim zdaniem. Rozumiem jeszcze na 3-latka, ktory sie stale odkopuje. wink

> Dziś właśnie po paru tygodniach użytkowania wyrzuciłam piżamy Cheeroke - zrobił
              > y się cienkie jak opłatek a w dodatku szersze niż dłuższe.

A ja sobie chwalilam. Mialam 2 letnie dla dzieciaczkow, byly sliczne, a przy tym gatunkowo i cenowo tez OK. Teraz kupilam z Toy Story dla synka. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka