Dodaj do ulubionych

boli mnie macica

IP: *.elomza.pl 13.04.06, 18:15
juz wiele tygodni odczyuwam bol pod pepkiem i w okolicy podbrzusza z lewej
strony, obraz usg nic nie pokazuje zlego, badania krwi i moczu ok, a mnie
boli co raz bardziej , szyjka macicy jak dotykam jest "tkliwa" boli , kluje i
piecze. Bol zaczal sie przy dzwiganiu, pozniej juz bolalo jak chodzilam,
teraz non stop. U gastrologa bylam, jest ok. Ciezko z tym zyc, boli kregoslu
juz nie pamietam kiedy sie wyspalam. Musialam zostawic moja prace do czasu
wyleczenia, bo bylo niemozliwe. Tylko co robic.
Znacie co stakiego? Widzialam tu podobne zapytania wrecz identyczne objawy,
ale pozostawione bez odpowiedzi (?). Prosze poradzcie cos dziewczyny.
Obserwuj wątek
    • Gość: jeszcze raz Re: boli mnie macica IP: *.elomza.pl 13.04.06, 18:23
      czy to moze byc jakies zapalenie ktore w wynikach krwi i moczu nie wychodzi?
      czy cos takiego moze trwac 4 miesiace
      • m_marta_m Re: boli mnie macica 13.04.06, 18:57
        hmm dziwne, a w trakcie badania przez ginekologa też Cię bolało? mówiłas mu o
        tym bólu?
        • Gość: zaniepokojona Re: boli mnie macica IP: *.elomza.pl 13.04.06, 19:03
          mowilam, ale on nic na to , czy moze cos wyjsc w cytologii? jak sadzicie?
          • Gość: Iga Re: boli mnie macica IP: 80.54.169.* 13.04.06, 19:32
            No co ty,sama sobie wkładasz palce i badasz szyjkę macicy?Szok.
            Idz raczej do dobrego specjalisty ktory powaznie cie potraktuje i te badania
            zostaw jemu a nie zabawiaj sie w ginekologa chałupnika.Wcale sie nie dziwie ze
            moze cie bolec jak sama rękoma obmacujesz się.
            • Gość: ... Re: boli mnie macica IP: *.elomza.pl 13.04.06, 20:31
              no przeciez bylam i zrobilam juz full badan, z tego co tam jst to tylko ze mi
              sie macica przekrecila troche
            • Gość: lila Re: boli mnie macica IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.06, 20:33
              Nigdy nie słyszałaś o samobadaniu szyjki?
              Szok.
              • Gość: zaniepokojona Re: boli mnie macica IP: *.elomza.pl 13.04.06, 20:41
                Dzieki wielkie za odpowiedzi, bardzo pomogly nie wiem po co sie trudzilyscie.
                • Gość: zuza Re: boli mnie macica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:49
                  nie wiem po co sie trudzilyscie.

ciekawa refleksja wink
              • Gość: zaniepokojona Re: boli mnie macica IP: *.elomza.pl 13.04.06, 21:10
                Nie wiem czy ty piszesz to na serio.
                Ja szyjke "oddawalam" do badania do mojego lekarza zawsze. Teraz nie wiem co
                soe ze mna dzieje.
                Znalazlam pytanie na forum b. podobne do mojego, nie iwem czy moge je tu wkleic

"
                Od półtora roku choruję na zapalenie pęcherza, prawdopodobnie na tle
                bakteryjnym, bo bakterie w szyjce macicy ciągle jakieś wychodzą i widocznie
                wędrują do cewki i pęcherza. W każdym razie nikt i nic nie moze mnie
                wyleczyć... Ale w tymn momencie chodzi mi o coś innego: równolele z
                częstomoczem mam od kilku miesięcy uciążliwe, przewlekłe bóle brzucha. I nie
                boli mnie (raczej) pęcherz - to są bóle umiejscowione jakby w okolicy
                jajników, ogólnie "po bokach", ale byłam w pon. u gina i USG pokazało, że z
                jajnikami "na oko" jest ok... Wiec już sama nie wiem, co to za cholerstwo -
                bolą mnie nawet plecy na dole (ale to nie nerki, sprawdzałam). Czy któraś z
                Was ma/miała cos podobnego?
                "

No wlasnie moze ktoras miala?
                • Gość: zocha Re: boli mnie macica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:13
                  a moze to zapalenie przydatków.wtedy wszystko jest tkliwe.miałam -wiem.
                  • Gość: zuza Re: boli mnie macica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:19
                    przy zapaleniu przydatków chodzi sie po ścianach a każdy lekarz diagnozuje to w
                    10 sek - a koleżanka zrobiła już full badań (brrr....)
                • m_marta_m Re: boli mnie macica 13.04.06, 23:25
                  ja bym na Twoim miejscu przeszła się jeszcze do innego ginekologa, może ten
                  który Cię badał po prostu czegoś nie zauważył? czyli - inny lekarz + jeszcze
                  raz usg.
                  poza tym napisałaś też, że boli Cię kregosłup - myślisz, że to od tego? czy to
                  2 "odrębne" bóle?
                  • Gość: ja Re: boli mnie macica IP: *.elomza.pl 14.04.06, 00:17
                    dlaczebo brr..?
                    mysle ze to razem tak czuje, ja chyba zwariuje, czy w cytologii moze wyjsc cos
                    zlego czy to cos powanego , kurcze, moze to pecherz
                    • Gość: ja Re: boli mnie macica IP: *.elomza.pl 14.04.06, 00:21
                      do urologa isc czy co, rany ja nie chce umierac
        • Gość: .. Re: boli mnie macica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 00:28
          a na mocz robiłas badanie ogólne czy bakteriologiczne?
          • Gość: ja Re: boli mnie macica IP: *.elomza.pl 14.04.06, 00:42
            Jest napisane, w obcym jezyku co prawda, ze podstawowe badania,glukoza, ph i
            takie tam,
            a potem nizej cos
            LEucocits 0-2,
            Hematies 10-15,
            Flora bacteriana- nie obserwuje sie.

JAk j a to pokazuje llekarzom , to mowia ze czarno na bialym ze zapalenia nie
            ma,

a ja umieram z bolu, czasem jak sie wysikam to potem zaczynaja sie bole wieksze
            i piecze ciagle i kluje

ja bezposrednio przed tym ( to bylo 4 miesiace temu) mialam bardzo ciezkie
            zapalenie pecherza sama leczylam bo to bylo pierwsze w zyciu i nie wiedzialam
            ze to raczej sie powinno do lekarza isc bo bolal caly brzuch. Potem przeszlo
            ale zostal jakis ciezar w brzuchu i teraz tak to wyglada.

Cholera jak ja sie boje. Gdzie tu isc z tym zeby mi kto pomogl.
            • Gość: bc Re: boli mnie macica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 01:42
              Chybamialam coś podobnego. Tylko bolało mniej. Dopiero około 3 miesiącach
              kolejny gin powiedział że to objawy przewlekłego stanu zapalnego pęcherza.
              Podobno żle leczony może usadowić się w ścianie pęcherza i wtedy w moczu nie ma
              bakterii ale boli i często pojawiaja się stany zapalne pochwy. To podobnotrudno
              się leczy i ma tendencję do nawrotów. Dostałam summamed1 raz potem po tygodniu
              drugii po miesiącu trzeci. JUż po drugim było OK.
              Wybierz się do solidnego ginekologa albo urologa takie przewlekłe stany zapalne
              to nic dobrego.
              • Gość: ja Re: boli mnie macica IP: *.elomza.pl 14.04.06, 01:51
                dziekuje Ci bardzo za odpowiedz. WLasnie nie wiedzialam jak to mozliwe ze mam
                takie objawy jakby od pecherza obolala cewke tez. Sprawdze to. Jak by ktos
                jeszcze cos takiego mial , prosze o wypowiedz.
            • Gość: iza jak boli przy siusianiu - to chyba cewka moczowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 07:45
              Jak boli Cie przy siusianiu to jest to cewka moczowa- tak mysle,sama tak
              miałam. Idź go
              ginekologa dobrego. cewka może też boleć jak chodzisz czyli jest to
              najprawdopodobniej zapalenie cewki moczowej ale sprawdź koniecznie bo z tym nie
              ma zartów.
    • Gość: emijov Re: boli mnie macica IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 07:12
      dziewczyno nie mecz się tak, idż prywatnie do innego lekarza, i zadaj jeszcez
      pytanie do koala.mb, moze coś ci polecia, jakie badani i co i jka. zyczę zdrówka
    • Gość: kobietka Re: boli mnie macica IP: *.osiedle.net.pl 14.04.06, 15:21
      Jeżeli zrobiłaś juz prawie wszystkie badania gunekologiczne i wykluczone
      zostanie zapalenie pęcherza,to radze "poszukać"przyczyny w kręgosłupie.Zrób
      sobie rtg dolnego odc.kręgosłupa, bo pamiętaj,że ból może promieniować od
      kręgosłupa.Pozdrawiam
      • Gość: zaniepokojona Re: boli mnie macica IP: *.elomza.pl 14.04.06, 19:07
        dzieki za odpowiedz, ten kregoslup to mnie boli raczej wyzej i w klatce
        piersiowej

czy to moze byc jakas choroba weneryczna lub zakazenie i jak to sie sprawdza,

przy zapaleniu ktore mialam wczesneij bolal mnie caly brzuch wydaje mi sie ze
        mam tam wszystko napuchniete

kurcze ja nie jestem lekarzem, zawsze bylam bardzo zdrowa a teraz sie ruszac
        nie moge
        • Gość: zaniepokojona Re: boli mnie macica IP: *.elomza.pl 14.04.06, 19:09
          ginekolog mi powiedzial ze to moga zrosty bolec (?) na poczatku myslalm ze to
          od dzwigania bo taka mam prace wiem sama ze pzesadzalam i to wiele miesiecy ale
          teraz jestem bez pracy i bol trwa
          • Gość: iwa Re: boli mnie macica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 22:01
            fakt,zrosty moga bolec,a powstaja one najczesciej po przebytym zapaleniu
            przydatków lub przebytych operacjach
            sposobem na usunięcie zrostow jest laparoskopia ,ale wykonywaa jest na ogół
            wtedy gdy wszystkie inne opcje sie wykluczy i no i pozostaja te ewentualne
            zrosty.
          • Gość: iwa Re: boli mnie macica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 22:02
            a w ogóle to dlaczego nie poszłas dzis do lekarza?? ile masz zamiar jeszcze
            czekac i sie katowac??
            • Gość: zaniepokojona Re: boli mnie macica IP: *.elomza.pl 14.04.06, 23:08
              ale ja juz nie mam gdzie isc, zaczynaja mowic ze wymyslam, dzis to sie zwijam z
              bolu, ja mialam operacje jajnikow 10 lat temu w usg sprzed 3 lat czytam ze lewy
              jajnik czesciowo objety jelitami widoczna siatka zrostow po przebytych
              zapaleniach ale to bylo 10 lat temu

ja juz nie mam gdzie isc (urolog?) nie dosc ze sie katuje to musze w takim
              stanie wrocic do pracy ciezkiej (mieszkam za granica) bo zostane bankrutem,
              rany, nikomu nie zycze
              • ania_05 Re: boli mnie macica 15.04.06, 00:49
                A MOŻE ENDOMETRIOZA? Trudno powiedzieć. żrób sobie może RM kregosłupa albo
                miednicy . W końcu coś musi wyjść.
              • Gość: iwa Re: boli mnie macica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 01:10
                słuchaj śmigaj do lekarza jakk najszybciej,bo to sa powazne sprawy.jesli jakis
                stwierdził ze to moga byc zrosty to niech coś z tym zrobi.ja na twoim miejscu
                siedziała bym u lekarzy dotąd, dopóki by mi nie pomogli.to jest twoje zdrowie i
                jak ci jakis powie ze wymyslasz to daj mu w morde.
                nikt ci tu nic madrego juz nie doradzi.idz do ginekologa zasugeruj mu ta moze
                jakis antybiotyk dożylnie,laparoskopie nie wiem juz sama.a do urologa idz jak
                wyjdziesz od ginekologa.poswiec sobie dzien na latanie "po lekarzach".
                no którys musi trafną diagnoze postawic.
                • Gość: boje sie Re: boli mnie macica IP: *.elomza.pl 15.04.06, 02:19
                  dzieki za dobre checi, jestes kochana. sprobuje cos zrobic, ja mam tez takie
                  podejscie ze zatluke, a oni ze wyszukuje sobie choroby mam wrazenie, ale
                  sytuacja beznadzijna, ja jestem bardzo aktywna oosoba i takie unieruchomienie
                  na 4 miesiace to dla mnie jak koniec zycia, nikt tego nie rozumie, mam nadzieje
                  tylko ze wyjdzie cytologia ok... i musze wracac juz do siebie za granice
                  Polski , nie wiem wykupie prywatne ubezpieczenie i niech sie dzieje co chce. bo
                  dopoki nie wyladuje na pogotowiu w bardzo ciezkim stanie to nikt ssie powaznie
                  mna nie zajmie. Smutne.

JEszcze we wtorek pobiegam poszukam urologa w mojej miescinie.

sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka