Dodaj do ulubionych

Co robić z nadwyżką ubrań ?

21.09.10, 10:15
Postanowiłam napisać, bo mam problem co zrobić z ogromną stertą rzeczy po bliźniakach, dzieci mają już ponad 2 latka, do tej pory nie miałam ani czasu ani głowy,żeby się tym zająć, ale zaczyna mi miejsca brakować na składowanie tego. Nie mam komu tego oddać, a rzeczy mam od wyprawki do 2 lat i to dla dziewczynki i chłopca, bo mam parkę smile Wystawię na allegro to zaraz zostanę nazwana lumpeksiarą, bo skąd można mieć rzeczy w tylu rozmiarach i to dla chłopca i dziewczynki, jak widać można, ale wiele kupującym nie przejdzie to nawet przez myśl, skąd te rzeczy. A jest ich sporo, bo przez te 2 lata uzbierało się tego, ubranka mam w bardzo dobrym stanie i właściwie mało marek polskich, co też będzie skłaniało ku rozumowaniu,że są z "ciuchexów". Wystawić na ulice też można, owszem, ale chyba byłoby mi szkoda, próbowałam podpytać w domu małego dziecka, ale tam nie przyjmują używanej odzieży. Co robić???
Obserwuj wątek
    • pipitaki Re: Co robić z nadwyżką ubrań ? 21.09.10, 10:23
      Jeśli masz cierpliwość do wystawiania-załóż 2 konta na Allegro (rzeczy chłopięce i dziewczęce) i pogrupuj rzeczy po kilka sztuk.
    • helginia Re: Co robić z nadwyżką ubrań ? 21.09.10, 10:25
      W domu dziecka nie przyjmują używanych rzeczy? pierwsze słyszę, sama niedawno oddawałam całe stosy ubrań po synku i masę zabawek (oczywiście używanych). Wszystko chętnie wzięli i podziękowali. Z tego co wiem, moi znajomi też praktykują te formę "pozbywania się rzeczy".
    • kammik Re: Co robić z nadwyżką ubrań ? 21.09.10, 10:29
      forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html
    • aurinko Re: Co robić z nadwyżką ubrań ? 21.09.10, 10:31
      Wystawiaj sezonowo na Allegro i miej w d... opinie typu "lumpeksiara". Teraz jest ostatni "gwizdek" na rzeczy zimowe.
      • agus8 Re: Co robić z nadwyżką ubrań ? 21.09.10, 10:34
        ja oddaje do domu samotnej matki, a najpierw jeszcze pytam sie znajomych czy chcą.
    • alexsc Re: Co robić z nadwyżką ubrań ? 21.09.10, 10:35
      jesli chcesz sprzedać i odzyskać jakis grosz to: zgłoś się do szafy malucha (takie forum), wystaw na all. a jesli nie zależy ci na kasie to rozdaj.
    • martuchna76 Re: Co robić z nadwyżką ubrań ? 21.09.10, 10:42
      Oddać znajomym nie mogę bo nikt nie oczekuje dziecka, a jak już coś, to są na tyle sytuowani,że mają frajdę z kupowania wszystkiego nowego, domu samotnej matki w promilu co najmniej 100 km od miejsca zamieszkania też nie mam sad Fajnie by było odzyskać jakiś grosz z tego co zalega mi w szafach, ale też mam średnie pojęcie jak do tego się zabrać przy tej ilości rzeczy, po dwójce równolatków sad
      • aurinko Re: Co robić z nadwyżką ubrań ? 21.09.10, 10:52
        Posegreguj sobie ciuchy, podziel na chłopiec i dziewczynka, potem każdą grupę posegreguj wg pór roku i np. teraz wystaw zimowe w dużych zestawach rozmiarowo np. duża paczka od 0-6 mcy (jak ktoś potrzebuje dla malucha, który niedługo się urodzi, to nie będzie mu potrzeba więcej zimowych niż do 6 miesięcy, potem kupuje wiosenno-letnie), kolejna paczka to 6-12 miesięcy itd.
        • agnes_nyc Re: Co robić z nadwyżką ubrań ? 21.09.10, 13:02
          zrob zestawy i wystaw na allegro sprzedaz i bedziesz mogla kupic sobie nowe ciuszki smile

zestawy chodza w niezlych cenach na allegro wiec ja bym tak zrobila - szkoda oddawac
        • kalina886 Re: Co robić z nadwyżką ubrań ? 21.09.10, 13:02
          A nawet jak pomślą, że z lumpeksu to co? W opisie możesz podać, że sprzedawane rzeczy są po twoich dzieciach - bliźniakach.
          Jak ubrania są ładne, a aukcje będą w miare staranne to i tak powinno się sprzedać.

Sporo ludzi kupuje paki za ładne pieniądze (jest o tym wątek), mimo że większość takich pak to rzeczy z ciucholandów.
      • gosiapal do autorki wątku 21.09.10, 14:34
        miej w nosie to czy ktos nazwie cię lupeksiarą smile
        ja tez mam bliznieta, tez parkę. mają juz 4 lata.
        ja wystawiam dwa razy w roku, z jednego konta. do głowy by mi nie przyszło sprzedawać ubrań w zaleznosci od płci, na różnych kontach.
        zaczelam wystawiac gdy dzieci miały ok 2 lat, od zimowych rzeczy.
        male rzeczy oddalam kolezankom, nie chciało mi sie bawic w fotki, zresztą, kiedy miałam miec na to czas.
        tak wiec wystawialam od 86. teraz mam juz 104/110.
        i powiem ci, ze nawet mam stałych klientów. z dwoma paniami się prawie zaprzyjaźniłam smile
        przeciez widać, ze nie masz ciuszków od 0-10 lat.
        posegreguj sobie ciuszki rozmiarami i wystawiaj.
        a jak chcesz sprzedac cos zimowego to faktycznie sprzedawaj teraz.

ja ostatnie aukcje szykowałam tydzien. prasowalam , robiłam zdjecia i mierzyłam.
        dzieci w przeszkolu, mozna poszalec smile
        wg mnie warto wystawic wszystko co sie ma w danym rozmiarze.
        ja po dzieciach wystawiałam wszyskto co miałam. mysle , ze kurtki przyciagaja na inne moje aukcje , o ktorych wspominam w opisie ) (tak, wiem, ze forumowe mądrości tego zakazały).
        dzięki temu mam teraz spore zainteresowanie kupujących.

pewnie wiele osób twierdzi, ze pewnie nie mam dzieci albo, ze są wirtualne to mam to w nosie.
        • martuchna76 Re: do autorki wątku 21.09.10, 14:46
          Gosia, dziekuję Ci za cenne rady, bo pewnie jako mama bliźniaków wiesz doskonale co to znaczy mieć w domu tyle szmat smile Faktycznie, będę musiała się zabrać do tego i pozbyć się ciuszków, bo niedługo w domu miejsca zabraknie wink
    • clapton1985 Allegro 21.09.10, 15:26
      Zrob foty, sprzedaj i będziesz miała kase. Pokupisz coś fajego....nowego....
    • 1nova Re: Co robić z nadwyżką ubrań ? 21.09.10, 17:23
      Oddaj potrzebujacym - domy dziecka, domy samotnej matki, powodzianie, Polonia na wschodzie, PCK. Mozliwosci jest tyle, ze trudno uwierzyc ze zadna z takich opcji nie wchodzi w gre. Wlasnie to zamierzam zrobic z ubrankami po moich dzieciach. Nova
      ---------------------------------------
      Wazne sa tylko te dni, których jeszcze nie znamy
      Waznych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka