Dodaj do ulubionych

Globus vtech

28.09.10, 12:45
czy ktos ma? widze ze pojawila sie polska wersja, opis brzmi nawet nawet. Zastanawiam sie czy dla 2 latka bedzie ok. Jak znam zycie to i moja prawie 5latka by sie pobawila.

A jakie odczucia macie apropo gry dzien i noc granny? Czy 2,5 latek cos zakuma? A 2latek
Mam kilkoro dzieci do obdarowania i na urodziny i z mysla o swietach... czasu duzo ale lubie wydatki rozlozyc w czasie
Obserwuj wątek
    • kamelia04.08.2007 Re: Globus vtech 28.09.10, 15:04
      mozesz podac linki do tego globusa?

i do innych zabawek też?
    • kamelia04.08.2007 Re: Globus vtech 28.09.10, 15:05
      czy to chodzi o to?
      www.achatvip.com/boutique/enfant/marque/vtech/fiche-427725/vtech---globe-trotteur-tv-dora-4-a-6-ans.html?utm_source=Comparateur&utm_medium=cpc&utm_campaign=LeGuide
      • kinia117 Re: Globus vtech 28.09.10, 15:35
        www.vtech.trefl.com/produkty-vtech/pre-school/#globus-malego-pilota
        www.granna.pl/indexmain.php?menumain=2&names=logiczne&gorabaner=3
        siodma od gory
        • slonko1335 Re: Globus vtech 28.09.10, 16:01
          Naprawdę chcesz dwulatka uczyć geografii? Ja myślę, że to dla 5 latka gdzieś.
          Dzień i noc zamierzam właśnie anbyć dla mojego dwulatka.
          • mar_mag77 Re: Globus vtech 28.09.10, 18:28
            Opis naprawdę ciekawy, bardzo fajnie wygląda, ale raczej dla starszego niż 2 latka...
    • saszanasza Re: Globus vtech 28.09.10, 19:15
      > A jakie odczucia macie apropo gry dzien i noc granny? Czy 2,5 latek cos zakuma?

nie zakuma niestety, chociażpo pr moja 2,5 letnia córka bardzo lubi po prostu układać te klocki "po swojemu"smile
      • paliwodaj Re: Globus vtech 29.09.10, 03:31
        mielismy taki globus, znaczy ciagle gdzies go mamy, ale pewnie w pudlach w zabawkach " na pewnien czas odlozonych " Mamy wersje z joystickiem, bez mozlowosci podlaczenia do komputera.
        Dla 2-latka moze byc interesujacy ze wzgledu na dzwieki i poruszanie sie kuli ziemskiej, nie podejrzewam ze 2 latek moze wyniesc cos wiecej z zabawy. Nie jestem pewna tez na ile 5-latek jest w stanie pojac geografie, ale pewnie globus bedzie jakims wprowadzeniem.
        dziecko celuje joystickiem np na Australie, i dowiaduje sie ze tam jest Opera w Sydney, na Chiny i ze tam jest mur chinski, sa zagadki, muzyka zwiazana z danym krajem, miastem .
        Jak wszystkie zabawki Vtech jest dosc solidnie wykonany, z cala pewnoscia moglabym polecic go jako zabawke dla moze 4-5 latka, ale czy dla 2 latka?
    • isia5568 Re: Globus vtech 29.09.10, 09:24
      Globusa nie mamy więc się nie wypowiem ale mamy klocki, synek dostał na 2 urodziny ale nie kojarzy układania z obrazkiem. Bawi się nakładając klocki na patyki za to 5-letnia córka otwiera sobie książeczkę i ustawia klocki według wzoru więc zabawka rozwojowa.
      • meliba Re: Globus vtech 29.09.10, 10:05
        Mamy globus, 18-miesięczny brzdąc szaleje za tą zabawką, pewnie wiele nie łapie z inormacji geograficznych, za to z pewnością ćwiczy rękę na joysticku i tańczy do melodyjek jakie wygrywa globus smile zatem zalezy od dziecka. Zabawka należy do starszego brata, on już się nią tak często nie bawi, chociaż wraca czasami do tej zabawki.
        • kinia117 Re: Globus vtech 29.09.10, 10:57
          no wlasnie ja o globusie mysle w zwiazku z tym ze mam prawie dwulatka i on sie bedzie bawil dzwiekami a kiedys tam dorosnie, ale mam tez prawei 5latke, ktora niestety lubi jego dzwiekowe zabawki i pytanie wlasnie co z niej wyniesie.
          Czy tam sa nazywane wszystkie kraje na swiecie? na czym polegaja quizy i zagadki mozecie podac przyklady.
          • leigh4 Re: Globus vtech 29.09.10, 11:13
            Mamy taki globus, chociaż starszą wersję(nie z dorą). Nie wiem czy jest już wersja polskojęzyczna, jesli tak to zabawka jest świetna i dla dwulatka i dla pięciolatki(jedno będzie sie tylko bawiło joystickiem, słuchało muzyczek itp) starsze skorzysta troche wiecej, bo dowie się tego i owego o różnych krajach. My niestety mamy wersje anglojęzyczną. Dla dziecka posługującego sie tym językiem jako "naturalnym" zabawka będzie świetna, dla innego-średnio, albo i wcale.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka