nana2005 07.10.10, 20:56 Byłyście? Jak wygląda tam handel? Warto pojechać z ubrankami dla dzieci? A może któraś z Was już tam sprzedawała i mogłaby coś napisać na ten temat. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenawawa Re: bazar namysłowska 08.10.10, 08:39 Ja sprzedawałam i kupowałam. Jest bardzo dużo osób z ubrankami dla maluszków więc i konkurencja większa. Zależy co chcesz sprzedać - teraz to pewnie klienci szukają ubranek na zimę. Więcej jest dla dziewczynek - różowe króluje Ja sprzedawałam wiosną - bluzeczki,body,pajace,bluzy dla chłopczyka całkiem nieźle się sprzedały. Tylko ja miałam ceny po 5 zeta Wstęp 10 zeta,placowe 6 zeta. Najlepiej przyjechać w sobotę,baaardzo rano żeby zająć dobre miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
nana2005 Re: bazar namysłowska 08.10.10, 11:46 Dzięki !!! I jeszcze dwa pytania: - co to znaczy wcześnie? 7-8 wystarczy? - te ubrania to sie rozkłada na jakimś kocu? czy można mieć stelaż i je rozwiesić? Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: bazar namysłowska 08.10.10, 21:56 Gdzie dokladnie jest ten bazar? Jak ide kupowac to tez place za wstep? Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: bazar namysłowska 08.10.10, 22:01 Jako kupująca nic nie płacisz. Bazar jest na terenie basenów Namysłowska, dojazd 1,3,4,25 i kawałek do przejścia lub autobusem każdym jadącym na pl. Hallera (stamtąd niedaleko). Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: bazar namysłowska 13.05.13, 19:17 Up, podbijam temat. Czy mógłby mi ktoś powiedziec jak to teraz wygląda? Mam trochę zbędnych ciuchów, chciałabym się pozbyć. wywalić szkoda a allegro to za duzo roboty. Ile kosztuje placowe, kiedy najlepiej przyjechać itp? Odpowiedz Link Zgłoś
fankajanka Re: bazar namysłowska 13.05.13, 22:27 Wejscie to koszt 10 zł, oprócz tego placowe 6 zł. Zeby miec dobre miejsce podobno trzeba ustawić się w kolejce ok 4-5 rano. Dobre miejsce to podstawa i dobra pogoda- przy złej miejsca pełno, ale kupujacych brak. Na jakis oszłamiający zarobek nie liczyłabym, częściej jezdżę tam kupować, zwykle kupuje ciuszki za 2-6 zł, ewentualnie kurtka 10-20. Dobrze sprzedaja sie zabawki, zwłaszcza markowe. W niedziele zwykle jest mniej sprzedajacych, bo część jeżdzi na Olimpię.Część sprzedających to zawodowi lumpeksowi handlarze- od nich nie kupuje, ceny maja wysokie, do lumpka sama sobie mogę iść. Kupuje od innych mam. Generalnie handel na Namysłowskiej jest znacznie słabszy niz rok temu czy wcześniej. Zdarzyło mi sie parę razy sprzedawać - najwiekszy zarobek to ok 180 zł, najmniejszy- chyba 10 zł. Ja wolę tam kupować niz sprzedawać Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: bazar namysłowska 14.05.13, 06:31 Nie brzmi to zachęcająco. a już szczególnie fakt, że mam tam jechać o 4 rano Dobra a co innego można zrobić z 3 worami ciuchów, markowych w dobrym stanie? Nie liczę na kokosy ale teraz akurat każdy grosz mi się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
fankajanka Re: bazar namysłowska 14.05.13, 08:12 Nie miałam zamiaru Cię zniechęcać Sprzedawałam kilka razy, zwykle byłam przed brama przed ósmą, raz przyjechałysmy ( z kolezanką) po 6, ale sytuacja z miejscami była podobna,więc dałysmy sobie spokój , wczesniej juz nam sie nie chciało( stali bywalcy twierdzą, ze trzeba przyjechać o3-4). Zwykle jakies miejsce znajdowałaysmy, ale raczej w kiepskiej lokalizacji. Inna sprawa, ze musisz trafic po prostu na dobrego klienta- zwykle jak już ktos kupował, to po kilka rzeczy. Przypomniało mi sie, że mozna wjechac samochodem, koszt chyba 20 zł plus placowe. Odpowiedz Link Zgłoś
fankajanka Re: bazar namysłowska 14.05.13, 08:17 Jeszcze cos- dobrze zaopatrzyc sie w folie ( np malarską), zeby przykryc rzeczy w razie deszczu- raz zdarzyło nam sie, ze ubrania kompletnie nam zmokły- najpierw był mały deszczyk, stwierdziłysmy, ze przeczekamy, pózniej stwierdziłysmy, ze wilgotnych ubrań nie bedziemy składac, a pózniej luneło. Wracałysmy z 5 razy cięższymi torbami i w dodatku w domu czekało wielkie pranie Rzeczy możesz rozłozyc na kocu ale wg mnie najlepiej sprawdza sie plandeka, duza Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: bazar namysłowska 18.05.13, 09:38 Mimo wszystko zebrałam się i pojechałam dzisiaj. I klops... Byłam ok 8 rano, oczywiście zaparkowanie gdzies w okolicy samochodu graniczy z cudem. Ale najgorsze było to, że mieli już pełne obłożenie sprzedających i więcej nie wpuszczali. Ponoć niektórzy stali od czwartkowego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_slonecznik Re: bazar namysłowska 04.03.14, 12:05 czy handel nadal sie tam odbywa? Odpowiedz Link Zgłoś