08.10.10, 09:34
Kupowałyście [ tudzież kupowaliściewink] coś ostatnio może?
Zajrzałam na kolekcję dla dziewczynek i kilka rzeczy wpadło mi w oko,ale zastanawiam się nad jakością...Miałam sama kilka rzeczy i były ok.
Macie doświadczenia z rzeczami dziecięcymi?Jak sprawuje się bawełna?
Niestety coraz mniej rzeczy Gapa nam odpowiada i szukamy alternatywy.Ja i moja córka,lat 7,5 prawiesmile

Ps.znalazłam na forum 1 wątek nt.,ale sprzed 3 lat.Interesują mnie bardziej aktualne opinie,bo może coś się pozmieniało...
Obserwuj wątek
    • minkapinka Re: Old Navy 08.10.10, 09:40
      mamy sporo rzeczy z ON, mają bardzo dobre swetry, sukienki swetrowe, legginsy.
      Z jakością bluzek jest róznie, ale fasony mają czasami fajniejsze niz Gapa.
      Kurtkę miałam tylko jedną i była super.
    • katka.p Re: Old Navy 08.10.10, 09:50
      mam sporo rzeczy Old Navy. Piżamki bardzo fajne, sweterki super. Nie rozciągają się i nie kurczą w praniu. Ja jestem bardzo zadowolona
    • leneczkaz Re: Old Navy 08.10.10, 11:16
      Jakość no taka.. jak ON. Po kilku praniach i suszeniu w suszarce, masz super szmatki do kurzu smile
    • bruy-ere Re: Old Navy 08.10.10, 11:39
      Mamy trochę rzeczy, moim zdaniem jakość dokładnie taka jak GAP. A ceny naprawdę dobre, zwłaszcza jak jest promocja - 30% (wtedy tylko kupuję).
      Natomiast naprawdę rewelacyjną jakość ma Gymboree. No i ceny odpowiednio wyższe.
      • emtii Re: Old Navy 08.10.10, 11:44
        bruy-ere napisała:

> Mamy trochę rzeczy, moim zdaniem jakość dokładnie taka jak GAP. A ceny naprawdę
        > dobre, zwłaszcza jak jest promocja - 30% (wtedy tylko kupuję).
        > Natomiast naprawdę rewelacyjną jakość ma Gymboree. No i ceny odpowiednio wyższe

Gymboree jest dla mojej "dużej"córki za dziecinnewink
        Ale jakościowo faktycznie super,używamy jeszcze granatowej sukienki i beretu Yorki Dog.

> .
    • edyta0 Re: Old Navy 08.10.10, 15:56
      Jakosciowo porownywalne z GAP, nieznacznie gorsza bawelna jakosciowo od GAPa, za to do Sonomy daleko. Jednak co Sonoma to Sonoma smile
      • leigh4 Re: Old Navy 08.10.10, 19:52
        Kupuję ubranka chłopięce, jestem bardzo zadowolona. nie miałam jeszcze żadnej wpadki z jakością. Moim zdaniem ani odrobinę nie sa te ubrania gorszej jakości od gapa, moim zdaniem identyczne. Kupuję bluzki, bluzy, polary, kurtki, czapki, szaliki, rękawiczki.
        • afroddytta Re: Old Navy 08.10.10, 20:26
          Ja też mam sporo, pidżamki, koszulki, body, bluzy, spodnie i uwielbiam ich skarpetki wszystkie rodzaje sportowe niskie, za kostkę i takie podkolanówki (z mojego doświadczenia jako jedyne nie spadają niemowlakom ze stópek). Wszystko w ciągłym użyciu i dla mnie jakość ok, nie zmieniają kształtu, koloru itd.
    • agni71 Re: Old Navy 08.10.10, 20:46
      Też lubię ON, te rzeczy, których używałam faktycznie nie odbiegały jakością od Gap, a niektóre były lepsze.
      • paliwodaj Re: Old Navy 08.10.10, 21:27
        zalezy co chcesz kupic, np : kurtek zimowych nie polecam, chociaz damska jedna calkiem mi sie udala, dla dzieci sa dosc sztywne i szeleszczace.
        Troche ubozsze wzornictwo niz gap, kolorystyka tez bardzo specyficzna, jakosc - jak mowie i pewnie dotyczy to wielu sklepow - jak trafisz
        Duzo rotacja kolekcji, duze obnizki i promocje, ceny wyjsciowe juz sa atrakcyjne
      • inx123 Re: Old Navy 08.10.10, 21:29
        mamy jedną wink bluzeczkę nie wiem jak po praniu bo jeszcze nie prana........jak narazie u mnie gymboree wygrywa bluzeczki prane x razy i nadal jak nowe ....
    • emtii Re: Old Navy 11.10.10, 13:18
      Zachęcona Waszymi, w większości pozytywnymi opiniami zdecydowałam się na zakupy kilku rzeczy ON.
      Wspólnymi siłami wybrałyśmy z córką 2 bluzki,2 sukienki,2 swetry i kurtko-płaszczyk.
      Ceny niektórych z tych rzeczy są baardzo okazyjnesmile
      Dzięki bardzo za wszystkie sugestie smile
      • gosjana Re: Old Navy 11.10.10, 13:44

Kupuję jednokolorowe bluzki z dł rękawem dla syna, dobrze się noszą, nie tracą kolorów ani fasonu, jak dla mnie super, za 20zł nie kupię w Polsce bluzek na 7-8-latka, w ON można trafić na takie promocyjne ceny, a nawet jeszcze niższe
    • emtii Re: Old Navy 28.10.10, 10:10
      Wczoraj dotarła do nas paczka z zamówionymi rzeczami Old Navy i Gap.
      ON bardzo mile mnie zaskoczyło!
      Kolory ubrań w rzeczywistości są bardziej nasycone niż na zdjęciach,tkaniny w dotyku- w porządku i wszystko świetnie leży na córce.
      Ceny bardzo zachęcającesmile Póki co jestem bardzo zadowolona z zakupów.
      Jeżeli w praktyce ON zda egzamin,będę stałą klientkąwink

Ps. zamówione przez nas bluzki Gap z nowej kol.są bardzo cienkie,jeszcze cieńsze niż się spodziewałam.Nie polecam.ABSOLUTNIE NIE WARTE SWOJEJ CENY.
      Fajne dla szczupłych dziewczynek są natomiast jeansy Super Skinny.Idealnie leżą na moim szczypiorkusmile
      • gosjana Re: Old Navy 28.10.10, 16:13
        Pochwal się co kupilas smile

z Gapa też mogę polecić spodnie, te kupiłam
        www.gap.com/browse/product.do?cid=56877&vid=1&pid=762876
        córka też jest jak szczypiorek, a spodnie mają super krój i skład, jeśli wasze córy noszą spódniczki polecam również tą, typowa mini jeans, ładniejsza niż na fotce smile
        www.gap.com/browse/product.do?cid=6286&vid=1&pid=762821
        • minkapinka Re: Old Navy 28.10.10, 16:48
          A te dzinsy super skinny łatwo się zakładają? Chodzi mi o szerokość nogawki na dole.

Spódniczki równie ładne są w Zarze, tańsze.
      • minkapinka Re: Old Navy 28.10.10, 16:51
        A które bluzki Gap zamawiałaś?
        Nasze tez są dośc cienkie, ale mi to nie przeszkadza.
        • kropkacom Re: Old Navy 28.10.10, 17:23
          Dla chłopców bluzki są grubsze niż dla dziewczynek.
          • paliwodaj Re: Old Navy 28.10.10, 18:21
            tylko te bluzki z Gap takie maja byc, no coz jak ktos chce grubsze to moze zamowic polarowe, czy na meszku. Nie jest to powod zeby ich nie polecac, jakosciowo sa lepsze niz te ich grubsze bluzki, ktore tez sa dostepne na stronie Ogolnie Amerykanie ciagle dzieci ubieraja w krotkie rekwy i krotkie spodniczki do szkoly , bez rajstop , pewnie wiec takie jest zapotrzebowanie.
            • kropkacom Re: Old Navy 28.10.10, 18:31
              Pisałam już w wątku Next, nie wymagam absolutnie aby bluzki były grube. A to właśnie częste oczekiwanie u forumek. Młode i tak noszą teraz podkoszulek pod bluzkę a na wierzch bluzę.
            • emtii Re: Old Navy 28.10.10, 22:51
              paliwodaj napisała:

> tylko te bluzki z Gap takie maja byc.[...] Nie jest to powod zeby ich nie polecac.

Jeżeli coś nie spełniło moich oczekiwań to JEST to powód,żebym tej rzeczy nie poleciła.Zwłaszcza,że zaznaczam wyraźnie z jakiego powodu to robię.
              Bluzki,które kupiłam są cieniutkie,najcieńsze ze wszystkich Gapa jakie moja córka miała/ma.
              Wolę kiedy bawełna jest bardziej "mięsista".
        • emtii Re: Old Navy 28.10.10, 22:36
          Kupiłam te jeansy,czarne i granatowe:
          www.gap.com/browse/product.do?cid=56877&vid=1&pid=762718
          Są bardzo uciągliwe,nie ma najmniejszego problemu z zakładaniem.
          Bluzki: z sową i kotem + z babeczką dla 3-letniej bratanicy:
          www.gap.com/browse/product.do?cid=58632&vid=1&pid=785983&scid=785983032
          Nie jestem specjalnie zadowolona. Bawełna jest cieniutka,ale córce się podobają,więc oksmile
      • fiorentina-due Re: Old Navy 28.10.10, 18:21
        A czy mogłabyś napisać czy kupowałaś z wysyłką bezpośrednio do Polski czy też przez ShipTu, a jeśli bezpośrednio to ile kosztowała wysyłka i ewentualnie jakieś inne koszty (rozumiem, że nie było cła, ani Vatu, ponieważ nie wspominasz o tym w postach).
        • paliwodaj Re: Old Navy 28.10.10, 23:53
          mam 3 bluzeczki dla corki z tych cienkich ze zwierzaczkami, torebeczkemi i doszywanymi cudami, dla mnie cienka bawelna jest atutem, wyglada dobrze, nie jak dresowa bluzka, ale jako typ bluzki bardziej eleganckiej.
          te naszywki, kotki wygladalyby komicznie na grubej bawelnie na puszku - jezeli wiecie o czym mowie, czyms z czego robi sie np cieple spodnie i bluzy dresowe
          No coz zalezy czego sie oczekuje od ciucha...
          Dodatkowo pod opisem i zdjeciem masz opinie, kazdy pisze ze sa cienkie, to po co kupujesz ?
          • emtii Re: Old Navy 29.10.10, 16:07
            Kupiłam,bo córce się podobały i ze świadomością,że są cienkie,ale jak napisałam,nie spodziewałam się,że aż tak bardzo.
            Grubsza bawełna nie musi mieć od razu meszku pod spodem,bo absolutnie nie ten typ mam na myśli i moje dziecko takowe posiada,ale sportowe/dresowe BLUZY, a nie BLUZKI.
            Lubię bawełnę mięsistą,nie cienką jak pergamin.Uważam,że te bluzki nie są warte swojej ceny.
            Ale jak Tobie odpowiada to ok.,fajnie ,nie wiem w czym problem.....?
            • paliwodaj Re: Old Navy 29.10.10, 17:05
              problem w tym i tu mowie konkretnie o tych bluzkach ze zostaly pomylone i zamienione pojecia : jakosc a twoje osobiste preferencje.
              • emtii Re: Old Navy 29.10.10, 17:33
                Tak,polecam lub nie polecam czegoś na podstawie własnych preferencji i doświadczeń,uzasadniając co konkretnie mi się podoba lub nie podoba,tak by każdy mógł się do tego odnieść i zdecydować czy mu to też przeszkadza czy nie.
                Rozumiem natomiast, że jeżeli Ty jesteś czymś (bluzkami) zachwycona,ja nie mogę nie być...
                No to faktycznie musiałam Cię rozczarować.Ale na pocieszenie dodam,że wizualnie są oktongue_out
                • paliwodaj Re: Old Navy 29.10.10, 17:36
                  zachwycam sie zazwyczaj czyms innym nie ciuchami, jest tyle pieknych i wartosciowych rzeczy wokol. Ciuchy moga mi sie podobac, lub nie podobac, ale zachwycic?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka