hanyah 12.10.10, 10:16 MOże się orientujecie, czy to oryginał? Nie ma jej w katalogu, czy to starsza kolekcja czy podróbka? allegro.pl/zara-nowa-wizytowa-na-tiulu-9-10-l-i1264927360.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emtii Re: Zara sukienka - oryginał? 12.10.10, 10:21 Hmmm.....ten cekinowy napis CUTE to trochę nie w stylu Zary....,nie kojarzę jej z poprzednich lat,ale też tego typu sukienki nie są głównym celem naszego zainteresowania,więc mogła mi umknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Zara sukienka - oryginał? 12.10.10, 10:28 nie widziałam takich, a w zarze bywam często Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Zara sukienka - oryginał? 12.10.10, 11:43 Jeśli miałaś nadzieję na kupno tej sukienki, to ją pogrzebałaś publikując tego posta na forum. Obserwuję sobie tę aukcję na prośbę znajomej, która była nią zainteresowana i przez tydzień do dzisiaj weszło na nią ok 100 osób, od momentu pojawienia się Twojego postu prawie 90 osób więcej. A dla zaspokojenia ciekawości: tak to oryginał, tyle, że nie z tego roku oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Zara sukienka - oryginał? 12.10.10, 12:14 ale czemu zaraz pogrzebała? może da 300zł i wygra? Odpowiedz Link Zgłoś
viki.christina7 Re: Zara sukienka - oryginał? 12.10.10, 12:19 A może to jej aukcja i właśnie na to liczy Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Zara sukienka - oryginał? 12.10.10, 12:20 O takiej opcji nie pomyślałam Odpowiedz Link Zgłoś
hanyah Re: Zara sukienka - oryginał? 12.10.10, 13:05 Aukcja nie moja No cóż, liczyłam się z konsekwencjami mojego posta, cena pewnie pójdzie w górę, ale nie chcę się naciąć... Choć 3 stówki to chyba niekoniecznie wyłożę... Tak BTW, może podpowiecie, jak ubrać 10 latkę na występy i uroczystości szkolne (nie zwykłe apele)? Wymagania Pani - elegancko i z czernią, wymagania dzieciny - nie spodnie, nie strój galowy, nie dziecinnie, modnie. Ja wymiękam, nie mam pomysłu, a dziecina coś by chciała, ale sama nie wie co, w sklepie wybrzydza, raczej zaakceptuje prędzej, jak sama coś kupię ale mi nic nie przychodzi do głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Zara sukienka - oryginał? 12.10.10, 13:26 Jak widziałam tę sukienkę na żywo, to wydawało mi się, że ona jest dosyć krótka i najlepiej pasowałaby do aksamitno-welurowych legginsów i eleganckich balerinek. Sama jestem na etapie poszukiwania jakiejś ładnej galowej sukienki, ale nie ograniczam się tylko do czerni, moze być też antracyt. Z tego co widziałam w weekend w sklepach, to popatrz do Zary - mignęła mi tylko czarno-biało szara elegancka kolekcja szkolna, ale się nie przyglądałam, bo szukałam dresu. W Smyku natomiast przeglądnęłam dokładnie kolekcję i były ostatnie sztuki czarnych princesek z żorżety (takie sobie), czarno-aksamitnych spódniczek na gumce (ładne, ale nie na dziecku) i czarnych spódniczek z kokardą z przodu (nie na chudzielca). Najbardziej spodobały mi się czarne, satynowe wąskie rurki. Były też żakiety czarne, ale one muszą być dobrze dopasowane do sylwetki. Aha, były jeszcze mini spódniczki z tiulu, ale one raczej na imprezkę się nadadzą. W Zarze sukienek czarnych nie widziałam, ale niedługo pojawi się kolekcja świąteczna, moze tam coś będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyah Re: Zara sukienka - oryginał? 12.10.10, 15:09 Dzięki, będę w takim razie polować na kolekcję świąteczną. Chciałabym, aby było odświętnie, ale nie galowo-balowo, więc zbyt strojne ubrania raczej nie wchodzą w grę. Z kolei moje dziecko jakieś anty rurkowe i anty legginsowe, nie wiem, czy przekonałabym ją do założenia takiego zestawu, choć wydaje mi się fajny i oryginalny. MOże pojawią sie jakieś proste sukienki... Główkuję jeszcze, co można założyć do czarnej spódnicy, żeby było elegancko ale nie apelowo - może białą bluzkę i szary sweterek? Podobały mi się szare bolerka z żabotem w Smyku. Celować będę w czerń, choć osobiście antracyt bardzo mi się podoba, ale dziecko woli dostosować się do wymogów Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Zara sukienka - oryginał? 12.10.10, 15:16 Te szare bolerka ze Smyka są bardzo fajne, ładnie przełamują monotonię czerni i bieli. A na sukienki trzeba zaglądać do Zary i Benettona, może coś fajnego w reKids się pojawi albo w Smyku. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyah Re: Zara sukienka - oryginał? 13.10.10, 10:22 Na bolerko się zdecyduję, a na sukienki i spódniczki poczekam, dzięki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zara sukienka - oryginał? 13.10.10, 11:34 a tak serio - naprawde myslicie ze ktos moglby ZARE podrabiac?!! Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Zara sukienka - oryginał? 13.10.10, 12:05 ichi51e napisała: > a tak serio - naprawde myslicie ze ktos moglby ZARE podrabiac?!! a tak serio - czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jabetka Re: Zara sukienka - oryginał? 13.10.10, 12:25 Nie widziałam tej sukienki w zarze, możliwe że jest z poprzedniego roku lub dwóch, ale jest firma w PL ktora mocno wzoruje sie na zarze, reserved i innych firmach, także można by się zdziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
jabetka Re: Zara sukienka - oryginał? 13.10.10, 12:21 Moja córka wybrała do szkoły na rozdanie rogów obfitości i pasowanie na ucznia taką sukienkę: tyle, że ma 7 lat, do tego miała granatową bluzke zwykła z długim rękawem i granatowe rajstopki, taki słodki zestaw. 10 latki maja juz swoje gusta i preferencje, dlatego trudniej im dogodzić a w sklepach też ciężko znaleźć fajne cuchy na ten wiek, bo to juz nie małe dziecko a jeszcze ni enastolatka. Odpowiedz Link Zgłoś
lavia78 Re: Zara sukienka - oryginał? 13.10.10, 22:30 ja pracowałam w zarze/parę lat wstecz i powiem że zara wzoruje się na modelach innych firmówek z tzw. "wybiegów" no gdzieś muszą czerpac pomysły a największym odgapiaczem zary(chyba mało skutecznym) jest c&a..... w modzie wszystko można podrabiac.....często czytając babskie gazety są takie rubryki....tu sandałki firmy takiej a takiej a tu....połowe tańsze prawie identyczne z np. ccc każdy orze jak może pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanyah Re: Zara sukienka - oryginał? 14.10.10, 09:07 To ewidentne, że trzeba się czymś inspirować. Zaskakujące dla mnie było w tym roku, że ubrania w Smyku czy Reserved bardzo przypominają Nexta, Gapa czy Mayoral. Ale to nie jest problem, właściwie ja się nawet cieszę, gdyż w tańszej cenie mogę dziecku kupić coś w stylistyce, która mi odpowiada. Natomiast jest jeszcze kwestia ewidentnych podróbek - przyuważyłam kiedyś na All sukienkę prawie identyczną jak w katalogu Zary (inna niż ta z linka u góry), różniły się tylko cekinowym napisem. Czy naprawdę tylko? Ja kupując przez internet parę razy się nacięłam - inna (gorsza) jakość bawełny, inne rozmiarówka - na moich chudych dzieciach ubrania dosłownie wisiały. Kupując rzecz danej firmy, szczególnie przez ineternet, mniej więcej wiem, czego się spodziewać. A jak przez niewiedzę kupię podróbkę, jest duże prawdopodobieństwo, że będzie kolejnym nietrafionym ciuchem właściwie nigdy nie zakładanym... Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Zara sukienka - oryginał? 14.10.10, 09:54 Już kiedyś o tym pisali, niewiele firm ma własnych projektantów odzieży dziecięcej. Najczęściej gotowe wzory kupują w specjalnej, gigantycznej firmie zajmującej się takimi projektami. Można wykupić wzór na wyłączność na jakiś okres czasu, po wygaśnięciu tego okresu dany wzór moze kupić inna firma, albo nawet kilka firm. Dlatego mamy cały czas wrażenie, ze ktoś kopiuje projekty Next czy Zary. U nas firmy które kupują takie "gotowce" to m.in. reKids, Cool Club i 5-10-15. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyah Re: Zara sukienka - oryginał? 14.10.10, 09:22 Sukienka śliczna i oryginalna, w naszej szkole jednak obowiązuje strój bardziej klasyczny... Na zwykłe apele itp. mamy więc tradycyjnie spódnicę z białą bluzką, w klasie 10 latki wychowawczyni jest nawet bardzo postępowa - co mi się ogromnie podoba - i jak najbardziej mogą być jako galowe ciemne jeansy z białą bluzką. Tak właśnie dziecina pogoniła dziś na Dzień Nauczyciela. Taki strój jest szczególnie wygodny, jeśli jest obowiązujący na wyjścia - np. do teatru w listopadzie, przy przemieszczaniu się po mieście, jakoś nie bardzo widzę białe rajstopki w takich okolicznościach....MOja młodsza w zerówce biegała do teatru w granatowych ślicznych sztruksach i była to ekstra alternatywa dla nieszczęsnych rajstopek. Ja główkuję, co znaleźć na duże uroczystości, zachowując obowiązujące szkolne normy biel / czerń. Np. szkolny koncert kolęd w domu kultury to spore wydarzenie, dzieciaki mają być elegancko ubrane, ale starsze nie chcą galowego stroju. Biała sukienka chyba byłaby zbyt oryginalna, ale w ubiegłym roku widziałam dziewczę w czarnej i koleżanki zazdrościły jej fajnego stroju. Dlatego celuję w tę stronę, może z białym lub jasnoszarym bolerkiem dla złagodzenia efektu. Jeśli macie jakieś pomysły lub sugestie co do sklepów, gdzie warto się wybrać, będę wdzięczna. Pia już mi podsunęła ZArę i Benettona, spróbuję się przyczaić ale szanse mała, gdyż u nas nie ma tych sklepów, a nie zawsze się wceluję przy okazji pobytu w stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Zara sukienka - oryginał? 14.10.10, 09:46 Jak coś zobaczę fajnego, to dam Ci znać, zresztą w przypadku Zary monitoruj ich stronę w necie - tam pojawia się cała kolekcja. Co do fajnych zestawów galowych, to kupiłam niedawno młodej w outlecie Besta Plus czarne, sztruksowe rybaczki (takie leciutkie pumpki za kolano, cena 29 zł) i nosi je do białej bluzki bawełnianej - takiej eleganckiej wersji polo (też besta plus, za 15 zł). Fajnie to wygląda z białymi rajstopami, sprawdzi się i do wysokich kozaków i do półbutów. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Zara sukienka - oryginał? 14.10.10, 09:53 w Zarze, zwłaszcza przed świętami, jest duzo odświętnych sukienek. z aktualnej kolekcji córka ma taka, ze swetrem mozna załozyć nawet w zimie jesli dziecko lubi krótkie, to ta jest fajna Odpowiedz Link Zgłoś