Dodaj do ulubionych

niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz

06.11.10, 18:09
Możecie mi pomóc i sprawdzić, czy do Niemiec przesyłają gratis? Na tyle nie potrafię przetłumaczyć. WIem ile do Polski, bo przeszłam te wszystkie procesy. Ale mam kogoś w Niemczech i jakbym zapłaciła z mojej karty a wysłaliby na adres niemiecki, to wtedy mam wysyłkę za darmo? I jeszcze mam pytanie, czy jeśli osoba, na której adres chciałabym wysłać do Niemiec to musi być tam zameldowana czy nie?
Bardzo zależy mi na tym zakupie i szukam gdzie tylko możliwe, bo zabawka nie jest tania niestety.

www.amazon.de/Haba-1136-Kugelbahn-Bausatz/dp/B000F94GMO/ref=sr_1_29?s=toys&ie=UTF8&qid=1289058876&sr=1-29
To chyba sprzedaje Amazon, to mogę coś jeszcze wtedy domówić do jednej paczki? I jak to wtedy wygląda z kosztami?

Wiem, że to dużo pytań, ale proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • donkaczka Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 06.11.10, 18:38
      mozesz dodac adres tej osoby w swoim amazonie, ona nie musi miec konta
      wysylka do niemiec jest darmowa
      mozesz dodawac co chcesz, w opisie jest podane "Kostenlose Lieferung" jesli nie, to koszty wysylki sa podane przy towarze
      jesli dodasz cos z platna wysylka, to zaplacisz za ta jedna rzecz, jesli to bedzie towar z innej formy, to po prostu przyjdzie druga paczka, checkout i platnosc bedzie jedna, z wyszczegolnieniem co od ktorego sprzedawcy kupujesz
    • donkaczka Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 06.11.10, 18:39
      aha, ten bazowy kugelbahn jest malo wypasiony
      jesli planujesz dokupowac rozszerzenia, to raczej poluj na niemieckim ebayu na uzywane, bo kupisz za ulamek ceny, pol pi razy drzwi
      • dammma Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 06.11.10, 20:03
        Dziękuję Ci bardzo -super wiadomość. Czyli dobrze rozumiem, że to od Amazona kupuję a nie od innego sprzedawcy?
        Wiem, że mało wypasiony ale to tak na początek. Jeśli się spodoba, to może trochę wyposażenia na komunię poprosi a może tak, jak radzisz sprawdzę używane.
        A jak wygląda opłata, bo coś niedawno na forum czytałam, czy dopiero z konta ściągają, jak paczka dotrze do adresata. A blokują środki od razu czy nie? Orientujesz się może?
        Chciałabym coś jeszcze z brio dla syna zamówić, może to:
        www.amazon.de/BRIO-33048-Bahn-Kran-Frachten/dp/B00368CQ8C/ref=sr_1_20?m=A3JWKAKR8XB7XF&s=toys&ie=UTF8&qid=1289069876&sr=1-20
        albo taki
        www.amazon.de/Brio-GmbH-33206-Gerades-Stra%C3%9Fenst%C3%BCck/dp/B003AVMURM/ref=sr_1_50?m=A3JWKAKR8XB7XF&s=toys&ie=UTF8&qid=1289070111&sr=1-50
        Mam nadzieję, że na terenie Niemiec nic mi nie doliczą.
        • donkaczka Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 06.11.10, 22:29
          pieniadze sa sciagane zawsze w momencie wysylki towaru, wczesniej robi sie tylko blokada, kazdy chyba sklep online tak robi

bezplatne sa tez te zalinkowane rzeczy, tak od amazona je kupujesz, "Verkauf und Versand durch Amazon.de. "
          ale zwracaj uwage na termin wysylki auf lager - na stanie, a to pierwsze brio - "
          Gewöhnlich versandfertig in 1 bis 2 Monaten" czyli miesiac do dwoch

jak masz watpliwosci, to google translator pomaga
          www.google.com/language_tools
          przy czym na polski bywa kulawo, na angielski idzie mu lepiej
    • beata_17 Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 06.11.10, 21:56
      ktos do kogo wysylasz nie musi miec zameldowania w Niemczech, mozesz wyslac tez na paczkomaty (packstation, jesli taki posiadasz). Platnosc "auf Rechnung" (czyli dostajesz towar i placisz do 2 tygodni) dla nowych klientow jest dostepna do 100Eur
    • beata_17 Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 06.11.10, 22:05
      ja zamawialam zabawki tez w tym sklepie, co prawda z wysylka do niemiec ale wysylaja tez do Polski za 11,95Eur, czesto maja duze rabaty na zabawki

www.mytoys.de/myToys-de/KID/de-mt-start/
      • dammma Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 06.11.10, 22:57
        Dziękuję Wam bardzo- rzeczywiście nie zwróciłam uwagi na terminy-cenna rada. Na ebayu patrzyłam i jest ich sporo-przemyślę sprawę. A z tłumaczenia korzystam, ale na polski i z tym jest różnie. Nie wszystko można zrozumieć-szczególnie, jak jest dużo tekstu.

A-Platnosc "auf Rechnung" (czyli dostajesz towar i placisz do 2 tygodni) - to robię przelew sama, czy jak to wygląda, bo wtedy chyba mi środkó nie blokują. Musi być w tym przypadku karta kredytowa czy wystarczy zwykła Visa Electron? Ja też wyślę raczej na niemiecki adres, bo zawsze to jakaś oszczędność.

Zaraz zobaczę sobie ten sklep.
        • beata_17 Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 07.11.10, 08:06
          auf Rechnung-razem z towarem dostajesz rachunek i jak ci sie towar podoba robisz przelew, jak nie odsylasz z powrotem nie placac (przy zamowieniu nie podajesz zadnych nr konta, nie potrzebujesz karty kredytowej). W Polsce nie spotkalam sie z ta forma platnosci, w Niemczech maja ja chyba wszystkie sklepy internetowe.
          • donkaczka Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 07.11.10, 08:43
            ale skoro dziewczyna mieszka w polsce, a towar idzie do niemiec, to nie bedzie tak prosto z odsylka, a i z robieniem przelewu bywaja jazdy
            imo prosciej jest placic karta, potem jest zwrot na karte, jesli sie towar odesle
          • alpepe Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 07.11.10, 11:15
            tak, ale przy płatności po otrzymaniu faktury, to jest kilka euro drożej.
            • beata_17 Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 07.11.10, 12:33
              o tym ze jest drozej nie slyszalam, w innych sklepach(tchibo, mytoys, h&m) jest to zawsze taka sama cena bez wzgledu na to czy placisz przed czy po otrzymaniu paczki, chyba ze zaplacisz po terminie to wtedy owszem z odsetkami
              • alpepe Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 07.11.10, 15:33
                nie trzeba słyszeć, ja robię zakupy na amazonie średnio raz na miesiąc, to wiem smile, bo myślałam nad tym, by kupować na fakturę.
                • dammma Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 07.11.10, 17:01
                  Mam nadzieję, że nie trzeba będzie zwracać , bo chciałam zamówić rzeczy sprawdzonych firm. A ile drożej jest przy fakturze? To zależy od wartości zamówienia albo od tego czy kupujesz od Amazona czy od innych sprzedających?
                  • alpepe Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 07.11.10, 17:16
                    a zrób sobie procedurę zamówienia, to zobaczysz. Generalnie przy zakupie innych rzeczy niż odzież i buty trzeba uważać, bo przy zwrocie ci mogą potrącić koszty przesyłki, ale to wszystko jest napisane w ich AGB.
                    • dammma Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 07.11.10, 22:56
                      Już myślałam, że będę składać zamówienie a tu się okazało, że na zestaw z Brio, który najbardziej podoba się dzieciom trzeba czekać 1-2 miesiące (teraz już zwracam na to uwagę smile), więc może nie dojść na święta. Zaczęłam szukać po sklepach internetowych i znalazłam: ( czwarty sklep od góry ):
                      www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2420000_-bahn-reisezug-set-42-teile-brio.html
                      Chciałabym wziąć takie dwie pozycje:

www.baby-markt.de/Spielwaren-Buecher/Holzspielzeug/Kugelbahnen-Bausteine/HABA-Kugelbahn-Grundpackung-1136.html
                      www.baby-markt.de/Markenhersteller/Brio/Eisenbahn/BRIO-Anfangspackung-Grosses-Bahn-Reisezug-Set.html.
                      Mogłybyście mi sprawdzić, abym nie wtopiła (starałam się przetłumaczyć, ale Wy macie większe doświadczenie), czy aby na pewno:
                      -jest darmowa wysyłka w Niemczech?
                      -produkty są dostępne?
                      -czy jest dostępna opcja -płatne po przysłaniu? i czy wtedy coś doliczają?
                      • alpepe Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 07.11.10, 23:16
                        baby markt nie wysyła do Polski.
                        • dammma Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 07.11.10, 23:23
                          ale ja chciałm tylko opłacić z Polski a przesyłka miałaby być wysłana do Niemiec-można tak?
                          • dammma Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 08.11.10, 09:18
                            proszę pomóżcie
                      • beata_17 Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 08.11.10, 10:20
                        ten drugi link z Brio nie wczytuje mi sie, ale patrzylam po tytyule i chyba chodzi Ci o ten za 74,98-obie rzeczy sa dostepne, przesylka w Niemczech za darmo, nie ma opcji zaplaty po otrzymaniu paczki, sa przelew, platnosc karta kredytowa i paypal
                        • dammma Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 08.11.10, 10:35
                          tak, chodzi mi o ten zestaw:

www.baby-markt.de/Spielwaren-Buecher/Holzspielzeug/Holzeisenbahnen/BRIO-Anfangspackung-Grosses-Bahn-Reisezug-Set.html?campaign=billiger/Spielwaren-Buecher/Holzspielzeug/Holzeisenbahnen
                          A czy mogę kupić z Polski a wysłać do Niemiec, skoro sklep nie wysyła do Polski? Tak na zdrową logikę myślę, że tak, ale wolę zapytać.
                          • dammma Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 08.11.10, 10:36
                            i jeszcze jedno: a może być zwykła visa electron?
                          • beata_17 Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 08.11.10, 11:26
                            maja 2 do wyboru mastercard i visa
                            mozesz oczywiscie zamowic z Polski, ale w danych "Ihre Rechnungsadresse" musialabys podac juz ten adres niemiecki bo nie mozna tam wybrac Polski
                            A skad jestes?
                            • dammma Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 08.11.10, 11:54
                              a może tam dać myślnik i wpisać adres do wysyłki w tzw. adresie do wysyłki. Ale napisałam hi hi.
                              Jestem z Wrocławia
                              • beata_17 Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 08.11.10, 12:01
                                napisalam na maila gazetowego
                              • beata_17 Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 08.11.10, 14:20
                                w tym miejscu gdzie wpisujesz adres masz po prawej stronie 3 opcje do zaznaczenia adresu dostawy
                                -An meine Rechnungsadresse- czyli na ten adres ktory podalas w rachunku
                                - An eine abweichende Lieferadresse - na inny adres, wtedy musisz go podac
                                - An eine Packstation - do paczkomatu
                                nie ma miejsca, zeby wpisac polski adres

• dammma Re: niemiecki amazon-proszę o pomoc -plizz 08.11.10, 13:47
      odpisałam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka