i_ja_tez 19.11.10, 09:44 Czy możecie polecić jakąś pościel dla noworodka? Zupełnie nie wiem jakiej firmy kupić. Odradzono mi jednak Feretti. Czy możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanaryjka Re: Pościel do łóżeczka 19.11.10, 10:25 O, a dlaczego odradzono Ci Feretti? Odpowiedz Link Zgłoś
i_ja_tez Re: Pościel do łóżeczka 19.11.10, 11:31 Odradzono mi w sklepie z art. dziecięcymi. Odpowiedz Link Zgłoś
dominiczka201 Re: Pościel do łóżeczka 19.11.10, 11:42 Ja mam Feretti model jungle. Jest ładna jednak trochę sztywna . Jeśli chcesz rady to nie kupuj pościeli wcale. Na początku dzidzia może spać w rożku później w śpiworku, które moim zdaniem są super. Mój synek spał w śpiworku do 9 miesiąca aż nauczył się wstawać i śpiworek mu przeszkadzał. W spiworku jest ciepło zapina się pod prawie samą szyję i dziecko się nie odkryje. Syn obecnie ma 9,5 miesiąca i ani razu nie spał pod kołdrą jak próbowałam to za chwile się odkrywał. Można ten wydatek odłożyć na później. Myslę, że wiele mam się ze mną zgodzi. Pościele wyglądaja pięknie, ale nie są praktyczne dla noworodka. Jeżeli jednak jesteś nastawiona na kupno to poczytaj o pościelach drewex. Sama nie mam takiej, ale mieli ładne wzory. Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: Pościel do łóżeczka 19.11.10, 11:47 Drewex to ładne wzory i nic poza tym, już po pierwszym praniu pościel się "spiera", kolory tracą swoje walory, a miś na chmurce np się mechaci... więc ja odradzam. My pościeli używaliśmy po mcu jak młody wyrósł z rożka i jakoś u nas się jak najbardziej sprawdziła. Jak kupowałam wózek to gratis była pościel klupsia, tysiąc razy lepsza jakościowo, kolory do dziś takie same, pierze i prasuje się dobrze... jedyny minus, że mają zazwyczaj bardzo ciapate wzory a ja wolę ciut jednolite. Jeśli chodzi o feretti to ja słyszałam więcej pozytywów jak negatywów, teraz chcę jeden komplet właśnie zakupić Odpowiedz Link Zgłoś
kanaryjka Re: Pościel do łóżeczka 19.11.10, 12:40 A jakieś argumenty podali? Pytam, bo ja mam właśnie cały komplet (kołdra, poszewka itp) z tej firmy i jestem bardzo zadowolona. Fakt, że maluch dopiero od kilku miesięcy śpi pod tym, bo wcześniej nie chciał (używaliśmy spiworków, a latem kocyków), ale od początku używałam ochraniacza, a i kołdra przewieszona przez łóżeczko spełniała tę rolę. Prałam już poszewki wielokrotnie i nic się z nimi nie dzieje. Z drewexu kupiłam teraz rożek, to zobaczę jak się zachowuje w praniu dopiero za jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
marcopola Re: Pościel do łóżeczka 19.11.10, 12:27 Dla mojej dwójki zawsze uzywałam pościeli z Ikea. Kwestia tylko żeby wyprać wcześniej w JELP-ie(noworodek). Dużo wzorów i nie kosztuje majatku. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Pościel do łóżeczka 19.11.10, 13:10 Ja mam dla synka pościel Feretti. Kupiliśmy cały komplet kołderka, poduszka i do tego poszwy. Na poczatku było ok, kołdra bardzo miękka . Teraz użytkujemy ją już 2,5 roku i kołdra (wypełnienie) się strasznie pozbijało, porobiły się takie prześwity. Poszwy z czasem w praniu wyblakły. Dostaliśmy tez poszwy z firmy GLUCK. Siostra dała mi po swoim dziecku i pomimo, że użytkuję je już dosyć długo, siostra też sporo użytkowała, to poszwy wyglądają jak nowe. Materiał jest miękki i przyjemny, w Feretti poszwy były sztywne. Nie wiem jak wypełnienie z firmy GLUCK, bo mamy tylko poszewki, ale siostra miała i nie narzekała. My mieliśmy też z tej firmy ochraniacz, ponieważ nie było ściąganej poszewki, to prałam cały z wypełnieniem i nic się nie pozbijało. Ja osobiście Feretti bym już nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapet Re: Pościel do łóżeczka 19.11.10, 13:59 Ja mam komplet Gluck - poszewkę na podusię, dużą poszwę, ochraniacz i baldachim. Po dwójce dzieci cały komplet wygląda jak nowy, kolory żywe, pościel niesprana, jedynym mankamentem są troczki od ochraniacza, które się porozdzielały, popruły się nitki. Ze swojej strony polecam Glucka, mimo, że sporo kosztuje, po 7 latach używania na przemian z inną tańszą pościelą, wygląda super. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanka Re: Pościel do łóżeczka 19.11.10, 14:38 ja mam feretti i jetem bardzo zadwolona wszystko było prane kilka razy razy i wygląda jak nowe troche ciężko się pracuję teraz chcę kupić nino bo mają ładne kolory i kolezanki też sobie chwalą jest nawet tansza niz feretti a maja ładne kolory jedna z moich koleżanek która kupiła drewex jest niazadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: Pościel do łóżeczka 19.11.10, 17:56 Ja kupowałam pościel Blanca - na Allegro u tego użytkownika allegro.pl/blanca-baby-komplet-poscieli-5cz-ochraniacz-i1315128389.html Jak kupowałam ponad 1,5 roku temu, był większy wybór, kupiłam wypełnienie (poduszka płaska - przydała się dopiero po roku + kołderka), rożek (nei przydał mi się kompletnie - rodziłam latem) oraz śpiworek - wszsytko w tym wzorze niebieskim z marynarzykiem Do tego jeszcze drugi komplet z wielorybem. Odpowiedz Link Zgłoś
monna16 Re: Pościel do łóżeczka 19.11.10, 18:50 My mamy pościele Amy, Drewex i Ikea. Wszystkie użytkujemy na przemian od 2,5 roku i w najlepszym stanie jest pościel z Ikei i z niej jestem najbardziej zadowolona. Teraz dla noworodka kupiłabym tylko prześcieradła i kładła spać w śpiworku a po roczku dopiero poduszka, kołderka i pościel tylko z Ikei. Odpowiedz Link Zgłoś
asia4923 Re: Pościel do łóżeczka 19.11.10, 20:51 Ja mam feretti. Użytkuje 3 lata. Poszwa – ok., natomiast kołdra po 1,5 roku miała już prześwity, pozbijała się w środku. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś