Dodaj do ulubionych

pochłaniacz wilgoci...

22.11.10, 10:21
bardzo proszę o sprawdzone urządzenia do pochłaniania wilgoci. Nie chodzi mi o małe prowizoryczne za 20 zł tylko coś profesjonalnego tak do 1000 zł. Potrzebuję urządzenia do pokoju w którym śpimy z niemowlakiem więc zależy mi na bardzo skutecznym urządzeniu które może całą dobę pracować i "żyć" z nami non stop bez przeciwwskazań. Proszę o radę - sprawdzone metody będę bardzo wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: pochłaniacz wilgoci... 22.11.10, 10:23
      Hmm, a dlaczego chcesz osuszac pomieszczenie, skoro w zimie to akurat wszyscy nawilżaja, bo powietrze od ogrzewania jest potwornie suche? Pytam powaznie, to nie krytyka.
      • ripani Re: pochłaniacz wilgoci... 22.11.10, 12:20
        ale u nas od wilgoci pleśnieją ściany po powodziach sad szafka i łóżko dzisiaj odsunęłam do sprzątania to spleśniałe, trzeba wyrzucić.
        • semi-dolce Re: pochłaniacz wilgoci... 22.11.10, 14:36
          Rozumiem. To rzeczywiscie problem, zycze znalezienia rozwiązania.
    • ma_niusia Re: pochłaniacz wilgoci... 22.11.10, 13:08
      Jutro Ci napiszę, bo teraz w pracy jestem ale mam w domu a nie pamietam nazwy.

Znam dobrze ten problem, bo amy straszną wilgoć w mieszkaniu, pleśń, grzyb... Osuszacz mamy od roku, działa non stop, jest przeogromna poprawa! Ale nia pamiętam nazwy, sprawdzę w domu.
      • jozia12 Re: pochłaniacz wilgoci... 22.11.10, 13:39
        A czy to pomoże, jak rosieją mi okna? Po nocy woda po nich spływa na podłogę. Czy może wystarczy zwykły pochłaniacz wilgoci? Martwię się, że niedługo będę miała grzyba.
      • ripani Re: pochłaniacz wilgoci... 22.11.10, 22:44
        podbijam z myślą o ma_niusia żeby mi tą nazwę wpisałą tego który ma w domku smile będe wdzięczna...
    • babsee Re: pochłaniacz wilgoci... 22.11.10, 14:15
      Moja siostra miala juz wszytsko-te osuszacze dzialają na krotką metę.
      Teraz kupila odwrtonosc nawilzacza-i jest super!w ciagu nocy(8h) zciągnal 75 mm wody....Bylismy w szoku ze az tyle.
      Wilgotnosc spadla z 85-90% do 70 ale siostra wlącza tylko na noc.Trzeba sprawdzic koniecznie ile prądu żre.
      W kazdym razie-warto.
      • monika78kr babsee 22.11.10, 23:03
        Co to za urzadzenie ma ta siostra?
        • clonek13 Re: 22.11.10, 23:31
          ja mam ARMCOR, po angielsku jakbyscie szukaly w sklepach on line to jest `dehumidifier`

jestem bardzo zadowolona, wszystko zalezy od modelu, ten jest cichy, 3 litry pojemnosc pojemnika, 2 regulacje predkosci, i wyglada dobrze,wtapia sie w pokoj smile
          • clonek13 Re: 22.11.10, 23:32
            amcor mialo byc a nie armcor
        • alpepe Re: babsee 22.11.10, 23:32
          widziałam na Poradniku Domowym takie wątki, tam były tez podane nazwy tych urządzeń, warto się przejść.
          • sonrisa06 Re: babsee 23.11.10, 09:16
            Ja mam taki
            allegro.pl/osuszacz-powietrza-pochlaniacz-wilgoci-wys-gratis-i1325052196.html
            już trzeci rok i jestem bardzo zadowolona. Gdyby nie on to już pewnie zaroślibyśmy grzybem. Problem pojawił się kiedy wymieniliśmy okan na plastikowe. Zaczęła zbierać się na nich woda, nic nie dało rozszczelnianie. Kupiliśmy osuszacz, czasami chodzi w dzień, ale głównie w nocy. Przez noc zbiera cały pojemnik wody czyli 2,5 litra. W dzień trochę mniej. Czyli wychodzi na to, że w ciągu doby zbiera z mojego mieszkania (ok 90m2) ok 4 litrów wody. Model ściągnełam od znajomych, oni też go mieli i bardzo chwalili. Ja też chwalę i polecam.
    • zani1984 Re: pochłaniacz wilgoci... 23.11.10, 09:29
      tez mam ten problem, ale widze ze nie jestem sama, my mamy zwykly i na poczatku cos tam pomagal, a teraz praktycznie zero...chyba trzeba bedzie zakupic cos lepszego. powodzenia w walce z grzybami
      • ripani Re: pochłaniacz wilgoci... 23.11.10, 17:24
        Dziewczyny BARDZO BARDZO dziękuję Wam za pomoc, coś muszę wybrać ... pozdrawiam cieplutko!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka