Dodaj do ulubionych

pampersy Sleep&Play

08.12.10, 22:03
Prosze o opinie o tych pampersach. My uzywamy tylko pampers Active baby, ale teraz ma byc jakas promocja tamtych w Realu i sie zastanawiam czy sa podobnej jakosci? Polecacie? czym sie roznia od tych Active baby?
Syneczek ma 15m-cy.
Obserwuj wątek
    • paniczarnaowca Re: pampersy Sleep&Play 08.12.10, 22:52
      Jak sobie dobrze przypominam to niczym szczegolnym sie nie roznia. Duza roznice widac dopiero przy pampkach Active fit, sa naprawde super cienkie, lekkie i w ogole mozna w nie sikac bez konca wink
      Jak jest promocja to biore wsystko - dla mnie pampers to pampers smile

• patyczka82 Re: pampersy Sleep&Play 08.12.10, 23:12
      Kupilam je tylko jeden raz bo byly beznadziejne.Bardzo malo chlonne i przeciekaly.Kazdego ranka synek mial mokra pizamke co sie nigdy nie zdarzalo po pampers baby dry czy nawet po pieluchach z Biedronki.W ciagu dnia musialam czesciej je zmieniac wiec nawet jak mniej kosztuja to i tak sie nie oplacilo.
      • zielonakoniczyna Re: pampersy Sleep&Play 08.12.10, 23:14
        Dziekuje za odpowiedzi, wlasnie dotarlam do bardzo negatywnych opinii... Dobrze, ze zapytalam smile
      • pagaa Re: pampersy Sleep&Play 09.12.10, 07:25

u nas to samo byo, rano piżama mokrauncertain i boki się nie rozciagają.
      • ancymon123 Re: pampersy Sleep&Play 10.12.10, 09:37
        One chyba nie mają spręzystych boków - te slip'n'plej. Nam nie pasowały.
        • ma_niusia Re: pampersy Sleep&Play 10.12.10, 11:42
          U nas też się nie sprawdziły. Niewygodne i mało chłonne.
    • marta-zs Re: pampersy Sleep&Play 09.12.10, 07:09
      Sleep&Play nie mają rozciągliwych boczków. Ostatnio sie skusiłam w realu na dwu-pak 2x58 piatek i muszę się trochę pomęczyć. Gdybym wiedziała, że boczki się nie rozciągają wziełabym szóstki.
      • marta-zs Re: pampersy Sleep&Play 09.12.10, 07:10
        są chłonne jak Active, nie przeciekają
        • jolkapo2007 Re: pampersy Sleep&Play 09.12.10, 07:41
          Pampers to pampers ,dużo się nie różnią od active.Osobiście polecam.
    • camel_3d "chuyt matetindowy"... 09.12.10, 08:21
      jakby powiedzial to chinczyk z Kabaretu Moralnego NIepokoju smile
      roznie sie tym, ze maja nowa nazwe (fajna i angielska)), i beda reklamowane jako pieluszki do zabawy i do spania.. bo przeciez sleep & play, brzmi lepiej niz spij & baw sie smile Bo przeciez do tej pory wszystkie pampersy byly albo do spania, albo do zabawy...ale w zaden sposob nie mozna bylo tech do spania zakladac na dzien..a tych od zabawy na noc.. smile
      • lula_p Re: "chuyt matetindowy"... 09.12.10, 10:28
        nie sądzę, żeby reklamowali, bo to żadna nowość, od dawna są na rynku, do tej pory nie były jakoś szeroko reklamowane więc myślę, że mimo pytania o nie na forum nic w tym temacie się nie zmieni wink Po prostu tańsza wersja pampersów, moim zdaniem różnią się tym, że nie mają elastycznych pasków do zapinania, nie są reklamowane, są tańsze. Róznicy w chłonności w porównaniu to active baby nie zauważyłam, a stosowałam je z rok, od kiedy je odkryłam do odpieluszenia.
      • ste3fa Re: "chuyt matetindowy"... 12.12.10, 17:39
        Kabaret Ani Mru Mru

to tak jakby ktoś chciał poszukaćsmile
    • gwen_s Re: pampersy Sleep&Play 09.12.10, 10:32
      moim zdaniem różnica jest ogromna, są jakby dwa razy cieńsze. Ostatnio kupiłam dla sprawdzenia bo różnica dochodzi nawet do 20zł na paczce... no, ale młody używa tylko pampów na noc, nie siusia w nie dużo, więc dla nas są idealne, ale np w wieku 15mcu mój by musiał mieć chyba co godzinę nowego pampa...
    • mondovi Re: pampersy Sleep&Play 09.12.10, 10:54
      mój syn był na nie uczulony, na niebieskie pampersy nie. Ale z drugiej strony, syn miał wysypkę od większości marek pieluch. Sleep and play są sztywniejsze i mniej chłonne, z tego co pamiętam.
      • mewa000 Re: pampersy Sleep&Play 09.12.10, 11:36
        Jak dla mnie to różnią sie tylko brakiem rozciągliwych boków
        • oliwka2009 Re: pampersy Sleep&Play 10.12.10, 12:02
          Brak rozciągliwych boków, ja ich używałam i ani razu nie przeciekły a po nocy nieraz dużo było w pieluszce smile
    • arachnela Re: pampersy Sleep&Play 10.12.10, 13:53
      Według mnie są dużo cieńsze, co jest fajne do momentu jak dziecko w nie nasika, bo wtedy zwisają między nogami i od razu trzeba przebierać. No i boki są nierozciągliwe i sztywne, u mojego dziecka robiły się wręcz małe rany od tych boków, tak samo jak od hagisów.
      Jak są w dużej promocji to biorę, czasami potrzeba mi pampersa na chwilę (przed kąpielą na przykład) i wtedy ich używam.
    • w_miare_normalna Re: pampersy Sleep&Play 10.12.10, 14:15
      My co prawda pieluch od 2 tygodni nie używamy, ale co do pampersów się nie wypowiem bo młoda miała uczulenie. Od początku używałyśmy Huggiesy albo biedronkowe DaDA.
      • ancymon123 Re: pampersy Sleep&Play 10.12.10, 14:18
        Z tanich pieluch DADA są na prawde ok, ja lubię tez Rossman'owskie.
        • eska1981 Re: pampersy Sleep&Play 11.12.10, 21:05
          a ja sleep & play używam i jestem bardzo zadowolona.
          • jotka_k Re: pampersy Sleep&Play 11.12.10, 21:40
            okropne, twarde, sztywne- kupiłam raz i więcej tego nie zrobię
    • asikol Re: pampersy Sleep&Play 12.12.10, 11:31
      Kupiłam parę razy. Dla mnie porażka, strasznie cienkie 2 razy nasikane i juz pełny. Strasznie szerokie taśmy zapinające, nie rozciagliwe, nacinałam je od dołu żeby mu za bardzo na uda nie nachodziły. Maja zapach rumanku ale po wymieszaniu z zapachem moczu dla mnie śmierdziało to strasznie.
      • benignusia Re: pampersy Sleep&Play 12.12.10, 23:15
        materiał nie oddychający,mało chłonne,dzieć tyłek mokry miał w nich,boki nie rozciągliwe...porażka,pampersów tańsza wersja poprostu!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka