13.12.10, 16:40
Ostrzegam przed sklepem Kapp Ahl w Galerii Mokotów. Kupiłam tam bokserki dla męża ale w ferworze walki przedświątecznej kupiłam rozmiar za duży. Poszłam dwa dni później wymienić rozmiar lub oddać i pani odmówiła powołując się na jakiś napis na ladzie, że tego nie robią, (choć napis szukała dobrą chwilę). Co miałam zrobić ... Zdenerwowana poddałam się i zostawiłam im te bokserki zapakowane fabrycznie na ladzie a wtedy pani zażyczyła sobie żebym jej to uprzątnęła. Wg mnie to lekki nietakt z jej strony ?
Obserwuj wątek
    • angie07 Re: kapp ahl 13.12.10, 16:43
      niestety w KappAhlu bielizny nie można wymieniać, jak pewnie w wielu innych sklepach. To raczej normalne.
    • kornnella Re: kapp ahl 13.12.10, 17:34
      yyy... wpadłaś na pomysł wymiany bielizny - kopara mi opadła
      Dobrze ze napisałaś gdzie na szczęscie na 100 tego nie robią wink
    • uwielbiam_truskawki Re: kapp ahl 13.12.10, 17:39
      Bielizny osobistej nie wymieniają w wielu sklepach.
      Wg mnie zostawianie towaru na ladzie to lekki nietakt z Twoejj strony.
      Bardziej o poproszenie kierownika bym poprosiła, by wyjasnić sytuację.
    • perspektywa13 Re: kapp ahl 13.12.10, 18:29
      No raczej normalne, że bielizny nie wymieniamy.Nawet bardzo normalnesmile
      • sylki Re: kapp ahl 13.12.10, 19:06
        jeżeli była zapakowana fabrycznie to czemu nie?
        Mnie smieszy to ze w sklepie w który moge przymierzyc bielize nie moge jej wymienic/zwrócić. Przecież w przymierzalni wiele rzeczy mogę z nią zrobić.

Swoja droga poprosiłabym kierownika i grzecznie poprosiłabym o możliwosc wymiany, nie sadze by zrobił problem. Pieniactwem niewiele da sie załatwic.
        • patatajowa Re: kapp ahl 13.12.10, 20:42
          no to nie wiem czy sie przyznac ale kiedys wymieniałam 7-pak majtek dla dziecka w h&m wink . okazalo sie w domu ze przy wiekszych zakupach wzielismy jednak nie ten rozmiar co trzeba. i bez problemu wymienili. nie chcieli za to wymienic kolczyków i opaski do włosów...
          • patatajowa Re: kapp ahl 13.12.10, 20:43
            inna sprawa ze ten twój "foch" z zostawieniem majtek na ladzie troche nie bardzo...
    • leneczkaz Re: kapp ahl 13.12.10, 20:29
      No to chyba prawidłowo. Z resztą majtki to nie wydatek. Oddaj biednym (jak serio nie używane).
    • kagrami Re: kapp ahl 13.12.10, 21:30
      zapakowane fabrycznie? tzn nie np. zaklejone po prostu taśmą? dawniej w kappahl zawsze gdy kupowało się bieliznę przypominali że nie ma zwrotów. Dla mnie to oczywiste. Chyba nawet była pieczątka na rachunku dla przypomnienia. Juz dawno nie kupowałam tam majtek więc nie wiem jak teraz jest.
      Ale nie chciałabym kupić bielizny zwróconej, którą np. ktoś przymierzał.. a ty??
      • patatajowa Re: kapp ahl 13.12.10, 21:49
        kagrami napisała:
        > Ale nie chciałabym kupić bielizny zwróconej, którą np. ktoś przymierzał.. a ty?>
        wiesz teoretycznie to sie z tym zakazem zgadzam, ale tylko teoretycznie bo w sklepie majtki przymierzyc mozesz. wisi tabliczka w kappahlu gdzie przypominają zeby robic to na własną bieliznę ale nikt tego nie sprawdzi no bo jak. wiec zawsze jest ryzyko ze ktos tak nie mierzył a ty to potem kupisz....

• kagrami Re: kapp ahl 14.12.10, 08:53
          Kupuje tylko majtki odpowiedno zabezpieczone np. metka spięte tak że nie można ich przymierzyć. Stroje kąpielowe mierzę na swoją bieliznę, zreszta one maja przewaznie zabezpieczenie w kroku, tak, że nie mam obaw.
          No już bez przesady.
          Ale podoba mi się, że nie przyjmuja zwrotów bielizny - to jest akurat ok.
    • niesia22 Re: kapp ahl 13.12.10, 21:48
      bez problemu zwracałam bieliznę w HM, nie widzę problemu, w końcu rzeczy w sklepie są tak obmacane, mierzone, walające się po podłodze i nie wiem co jeszcze, że wypadałoby je uprać przed założeniem....
      • kamelia14 Re: kapp ahl 14.12.10, 10:23
        łi tam ...
        czemu je im zostawiłaś trza było urzywać
        np. jako czepek kąpielowysmile
    • thesaloniki Re: kapp ahl 14.12.10, 13:08
      no zostawiłam, bo po to przyszłam, żeby je tam zostawić. chyba jasne... poza tym, chyba nie przyszłabym oddać ubieranej bielizny. nie mówcie mi że ludzie robią takie rzeczy, bo będę w szoku. od dziś piorę kupowane rzeczy.
      • my_valenciana Re: kapp ahl 14.12.10, 18:04

Od dziś?! Jezus Maria - nie mów, ze nosisz ubrania prosto ze sklepu - zwłaszcza bieliznę - ło matko ale ludzie są odważni.
    • kanna Re: kapp ahl 14.12.10, 22:22
      Pani z KappAhl tłumaczyła przy mnie klientce, że nawet jakby chciała je przyjąć, to jej nie przejda przez kasę.
      Nie zwraca sie u nich bielizny i juz - zresztą informauja o tym w kazdym możliwym miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka