Dodaj do ulubionych

Kraków - gdzie zamawiacie torty?

06.01.11, 16:11
Chcę zamówić dla 3-latka tort z ładnymi, lukrowymi (marshamallowymi?smile ozdobami (jakiś Thomas czy inna Peppa). Ważne, żeby tort był nie tylko ładny, ale też dobry w smaku. Podpowiedzcie proszę, gdzie robią takie w Krakowie.
Obserwuj wątek
    • iberka Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 06.01.11, 16:31
      od bardzo dawna tutaj:
      www.cukierniakaczmarczyk.pl/
      nigdy się nie zawiodłam a każdy smak boski smile))))))

iza
      • robin81 iberka 06.01.11, 16:46
        jak cenowo stoja takie torty?
        zwykle zamawialam w jagodce - smak bardzo ok ale efekt wizualny nie do konca mi odpowiada
        • iberka Re: iberka 06.01.11, 17:45
          hmmmm, ciężko mi powiedzieć ale my zwykle bierzemy na ok 20/25 osób i płacimy ok.150 pln. Może było kiedyś mniej/ więcej ale jak zamawiają nam dziadkowei to nie mówią ile płacą. Ja zawsze mam jakieś indywiduane wymagania i wszystkie spełniają. Pani Grazynka jest super i dobrze jest się z nią dogadać. msc temu zmawiałam szachownicę, pysznasmile. Na komunię był tort, roczek, u kuzynki na ślubie. Rok temu nietypowe było boisko piłkarskie...zielone a jakże wink.
          Poza tym bierzemy u nich też ciasta i nigdy się nie zawiodłam. Zamówienie dobrze złożyć max do poniedziałku, bo wtedy zaczynają pieczenie i później ciężko z terminem...zamówień mają zawsze multum.
          Gdzieś mają filię w Krakowie ale my wolimy sobie do Piekar jechac...poza tym fajny basem bliziutko więc warto wink

iza
      • kroliczyca80 Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 06.01.11, 16:52
        Dzięki za namiar, ale te ich dziecięce torty w galerii wyglądają średnio... Mnie marzą się takie, jak te: thecakegirl.carbonmade.com/projects/2040080#12
        Moglabyś napisać, ile kosztuje średniej wielkości tort u Kaczmarczyka? ja potrzebuję tak dla 12-14 osób.
        • malwina79 Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 06.01.11, 18:04
          Jezu! To nie torty to dzieła sztuki !!! Przepiękne są. A czy ta Pani nie robi takich cudów na zamówienie? Może jest z Krakowa? Sama bym u niej zamawiała smile
          • kroliczyca80 Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 06.01.11, 19:21
            Pani jest z Wawy i nie robisad Szukam kogos na zastępstwo.
            • tomczynskam Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 06.01.11, 19:44
              podobne torty robi moja koleżanka na zamówienie, ale jest z Gdynismile
            • ka_thy Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 06.01.11, 19:44
              To może Dorotaxx? Jest z Krakowa.
              www.wielkiezarcie.com/user.php?id=132402
              Galeria: www.garnek.pl/xdorota/a

A tu jej album na gazeta.pl:
              fotoforum.gazeta.pl/u/dorotaxx.1.html
              • robin81 ka_thy 07.01.11, 08:01
                ile mniej wiecej kosztuje tort u Dorotaxx? mloda by zwariowala ze szczescia jakby taki dostalasmile
                • ka_thy Re: ka_thy 07.01.11, 08:44
                  Nie mam pojęcia ile kosztuje. Ani u Doroty ani gdzie indziej. Nie zamawiam tortów, sama robię, może nie takie jak Dorota ale staram się big_grin A do Doroty myślę, że mozna napisać. smile
                  • ktozajalzyzyrafe Re: ka_thy 07.01.11, 10:31
                    50 zl za kilo, ale musisz wziac minimum 2,5 kilo
                    • aszka07 Re: ka_thy 07.01.11, 15:56
                      Tu jest strona Doroty z nr telefonu slodkiswiat.yolasite.com/torty-dla-dzieci.php. Smak tortu tez jest ok, z reszta sama sobie wybierasz, ja miałam z wiśniami i prażonymi orzechami smile
                      • robin81 Re: ka_thy 08.01.11, 14:20
                        to standard u pani Doroty by torty mialy przynamjniej 2.5kg?szkoda bo zwykle 1.5kg nam wystarczauncertain choc wizualnie piekne te torty
                        • aszka07 Re: ka_thy 08.01.11, 15:26
                          Mi nigdy nie mówiła nic o tych 2,5 kg, nawet wczoraj jak zamawiałam. Ale my się znamy, więc może dlatego, nie wiem. Po prostu zapytaj czy można mniejszy.
    • amy77 Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 06.01.11, 21:55
      Ja zamawiam w Jagódce - przepyszne, wizualnie też mi odpowiadają choć nie stanowią dzieła sztuki, ale są kolorowe, efektowne i wyglądają cudnie - dzieciom się podoba a o to chyba chodzi. Dzieła sztuki są dobre dla dorosłych którzy mogą to podziwiać. W zeszłym roku był Kubuś Puchatek, teraz jeszcze nie wiem ale wybieram się w tym tygodniu.
      • amy77 Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 06.01.11, 22:13
        Dodam jeszcze że Jagódka jest stosunkowo tania, przynajmniej w zeszłym roku była smile W tym potrzebuję aż 3 torty (2 imprezki w domu + przedszkole) i mam nadzieję że nie podnieśli za bardzo cen smile
        Polecam tam tort śmietanowo - truskawkowy.
        • nuka_2 Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 07.01.11, 08:38
          Chyba czegos takiego szukasz
          slodkamanufaktura.com/index.php
          Torty sa piękne i smaczne.
          • lucyna_1980 Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 07.01.11, 11:13
            A teraz mi się skojarzyło, że mimo że ta cukiernia jest z mojego regionu Polski to w Krakowie mają swój punkt
            www.sowa-cukiernia.com.pl/
            Ciasta super w smaku w zasadzie środek tortu (smak) wybierasz sama mają i kremowe i na bitej śmietanie.
            Bierzemy od nich ciasta regularnie w tym na wielkie uroczystości jak np. nasze wesele czy chrzciny córki (mieliśmy ten ze śpiacym dzidziusiem tylko różowy).
          • kroliczyca80 Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 07.01.11, 13:41
            O, super ta manufaktura, napisalam już maila z prośbą o cenęsmile Dzięki!
            • marko178 Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 27.06.13, 16:22
              Ja polecam tą Panią www.tortywalentyny.blog.pl. Żona kolegi z pracy, który często przynosi jej torty i są świetne.
    • kasica-and-more Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 27.06.13, 19:41
      Z Krakowa jest też artcake.pl
      • sainiri Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 27.06.13, 22:00
        koło Wieliczki cukiernia Trojan - torty poezjasmile))
    • abiega Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 27.06.13, 23:39
      a my zamawiamy od lat w Starym Wiedniu w M1
      Jeszcze mi sie udało zamowic tort dla młodego na czerwiec, na sobote bo od 1 lipca zmienia im sie własciciel i nie wiedza jak bedzie z tortami

maja torty z tej cukierni - dla mnie sa w smaku boskie
      polecam dla dziecka smak lesny

to nasz tort zeszłoroczny
      https://www.delicje-ustron.pl/#

a to link do cukierni
      www.delicje-ustron.pl/
    • snor-snow Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 29.06.13, 22:05
      jest jeszcze cukiernia red - pyszne

--
    • ewelinaa220 Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 22.10.13, 16:51
      Szukałam cukierni, która zrobi mi tort na komunię syna. Wybrałam Michalskich, i chyba lepiej nie mogłam trafić! Byłma mega zadowolona, tort wyszedl rewelacyjnie, jeszcze lepiej smakował. Wymyslilo mi się jadalne zdjęcie i to bylo swietnym pomyslem bo wyszlo swietnie - podobieństwo było uderzającesmile
    • kiepureczka Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 30.11.13, 23:42
      Ja ostatnio korzystałam z usług Michalskich, tych z koroną. Świetne im wyszły! Moje chłopaki przepadają za "sąsiadami" zupełnie nie wiem dlaczegp smile ale lepsze to niż nowoczesny chłap. I wyobraźcie sobie zrobili na życzenie tort w kszałcie tych postaci! Super wyszło tak realistycznie smile
    • klaudyna_85 Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 31.01.14, 09:59
      Ja już tez nie kombinuje, nie poszukuje, bo przypadkowo natknęłam się na Michalskich w galerii na czyżynach, zamowilam i wszystkim nam posmakowalo wink Zajrzyjcie przy okazji albo na stronce też mają fajna ofertę
    • a.frankowska Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 20.01.16, 11:10
      Torty z pomysłem - nie polecam. Ładny w wierzchu a w smaku juz niekoniecznie. czekoladowa malinka - odradzam, niedobry był, zostalo tego tortu, widac bylo że ludziom nie smakuje. Rozczarowalam się, bo sie dobzre zapowiadało.
      • malgorzata1215 Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 12.10.16, 23:20
        Ja polecam Cukiernie Gateau tort był przepiękny a smak tak dobry jak wygląd.
        • malgorzata1215 Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 15.12.16, 13:15
          już działa im strona www.cukierniagateau.pl
      • karolinamaja Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 04.03.19, 16:16
        Ja się nigdy nie zawiodłam na smaku a czekoladowa malina to mój ulubiony smak !
    • 07kinga Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 03.12.16, 15:25
      Jeśli chodzi o Kraków to polecam gateau zamawiał tam już 2 torty są pyszne i śliczne
    • karolinamaja Re: Kraków - gdzie zamawiacie torty? 04.03.19, 16:15
      Torty z pomysłem - bardzo polecam !!! fajne lekkie torty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka