Dodaj do ulubionych

tchibo.pl :(

10.01.11, 21:16
Tak sie tylko wyzalic chcialam... Skuszona wyprzedaza - zamowilam kilka rzeczy - m.in. dwie kurtki dla siebie. Narciarska czerwona za... 129 zl okazala sie byc rewelacyjna, ale co z tego, skoro zamiast zamowionego przeze mnie rozmiaru 38 przyslali mi 44!!! Oczywiscie teraz jest juz po ptokach, bo kurtki we wszystkich rozmiarach rozeszly sie jak swieze buleczki... Pan z infolinii byl bardzo mily, zaoferowal oczywiscie zwrot pieniedzy i kosztow przesylki, ale ja chce te kurtke!!! ech... ze tez akurat przy tym musieli sie pomylic... (najlepsze, ze we wszystkich ich papierach stoi rozmiar 38, a na opakowaniu jak byk 44)

To bylo moje pierwsze zamowienie w tchibo.pl
Powiedzcie, czy w Waszych zamowieniach tez sie zdarzaly takie pomylki?
Bo niby tylko ten sie nie myli, kto nic nie robi, ale wkurzylam sie z deka...
Obserwuj wątek
    • merci77 zdarzyło się 10.01.11, 21:49
      kupowałam kombinezon dla dziecka na opakowaniu 98/104 a w srodku 86/92.Ale udalo sie wymienic.
    • pl-zibi Re: tchibo.pl :( 21.04.11, 09:15
      Mi również przysłano towar w innym rozmiarze niż zamówiony. Na dodatek realizacja była bardzo opóźniona. Wymiana nie wchodziła w rachubę, bo w zamówionym rozmiarze już nie było. Nie umiem określić czy to właśnie nie było przyczyną tej pomyłki.
    • marghot Re: tchibo.pl :( 21.04.11, 09:59
      ma inną sytuację:

otóz odesłałam za mały żakiet z prośbą o zwrot pieniędzy, bo już wiekszych nie było

po 2 tyg napisłam pytanie kiedy dostane pieniadze

twierdzą, ze nei dostali zwrotu
      wkurza mnie, z ena każda odpowiedź musze czekać 2-3 dni
    • mama_pyzuni Re: tchibo.pl :( 21.04.11, 10:07
      Zdaża się i to wcale nierzadko sad
      Zamówione piżamy dla męża w rozmiarze M - na opakowaniu M, góra od piżamy M, spodnie mega wielkie XL.
      Zamówiony trójpak koszulek - na paragonie 98/104, w paczce 110/116.
      Sweter męski - rozmiar za duży.
      Inny przypadek - zamówiona kurtka miała wadę. Bardzo zależało mi na tej kurtce, więc zadzwoniłam z prośbą o wymianę. Oczywiście zapewniono mnie, że drugi egzemplarz zarezerwowano i czekają na zwrot tej uszkodzonej. Odesłałam i czekam na przesyłkę z drugą kurtką (w statusie zamówien ciągle "w trakcie realizacji"). Po dwóch tygodniach status "artykuł wyprzedany". Dzwonię z pytaniem co się dzieje... a pani na infolinii, że nie wie dlaczego, bo ta pierwsza kurtka z wadą doszła do nich już dawno i nie wie czemu drugiej nie wysłali, a teraz już wszystko odesłali do Niemiec i bardzo jej przykro, zwrócą kasę, bla bla bla. A ja chciałam kurtkę!! Gdybym wiedziała, że tak się to skończy, to zostawiłabym sobie tą z wadą!!! Byłam tak wściekła, że aż się wtedy rozpłakałam sad
      Niestety obsługa klienta mimo uprzejmego podejścia zawodzi...
      • marghot Re: tchibo.pl :( 21.04.11, 10:12
        chyba ilość zamówień ich przerasta sad
    • ewa_mama_jasia Re: tchibo.pl :( 21.04.11, 10:12
      W Tchibo kupuję już ze dwa lata, generalnie jest ok. Dwa razy miałam inny rozmiar niż chciałam, dwa razy nie było już tego co chciałam. Z kurtką przeciwdeszczowa dla dziecka miałam problem, bo mi zależało a zanim zrealizowali moje zamówienie to już się rozeszły. Ostatno odesłałam im projektor do naprawy, zrealizowali szybko i bez większych formalności. Natomiast co mnie irytuje - przesyłanie kurierem. Z poczty odbiorę sobie kiedy chcę i o której chcę. Kurier wcześniej nie powiadamia, kiedy będzie, przyjeżdża kiedy jestem w pracy, dobrze że ochrona przyjmuje paczki na przetrzymanie. Ale przecież nie musi i nawet nie powinna.
      • ylunia78 Re: tchibo.pl :( 21.04.11, 10:29
        Z tego co się zorientowałam na tym forum często przez tchibo.pl są pomyłki.Wiesz?Pewnie,że każdemu zdarzają się pomyłki,ale w tym przypadku to chyba nagminne.Mnie wydaje się,że poniekąd oni celowo tak robią,bo jak w twoim przypadku nikt głupi nie jest i widzi,ze na zamówieniu jest rozmiar38 a wkładają do wysłania kurtkę 44.Pewnie,że zwrócą kasę,ale ile klientów jest takich,co ewentualnie odsprzeda towar,bo nie chce się im czekać na zwrot kasy czy inne sprawy?
    • malowanka06 Re: tchibo.pl :( 21.04.11, 10:54
      Mnie wkurza, że zamawiam, mam w koszyku, dostaję potwierdzenie zamówienia a np. po 2 dniach info, że danej rzeczy nie ma, po kolejnych, że nie ma innej i z całego zamówienia dostaje akurat to na czym najmniej mi zależało i zamówiłam to bardziej na siłe aby dobić do rachunku.
    • kanna Re: tchibo.pl :( 21.04.11, 19:02
      Zwykle jest ok, ostatnio koszulki dla syna przyszły o nr większe - ale zostawioam, spoko.

Odesłałam dwie moje rzeczy, czekam na zwrot kasy.

Kurier ZAWSZE dzwoni skoro świt umawiając odbiór. Zreszta, ja mam ich - firmy kurierskiej - magazyn blisko domu.
    • emi28 Re: tchibo.pl :( 21.04.11, 19:41
      Zamawiałam kilka razy, zawsze ubrania , nigdy nie zdarzyło się, żeby była pomyłka w rozmiarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka