Dodaj do ulubionych

książki dla 5,5 latka

20.01.11, 10:23
Dziewczyny,
polećcie proszę jakieś książki do czytania (niesamodzielnego oczywiście) dla 5,5 letniego chłopca. Ze względu na młodszego brata jesteśmy opóźnieni i ostatnio się zorientowałam, ze musimy dokupić "ambitniejsze" pozycje.
Co czytacie Waszym Dzieciakom w tym wieku?
Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • agnjon Re: książki dla 5,5 latka 20.01.11, 12:18
      możecie czytać Pana Kasdepkę np. "Niesforny alfabet" bądż też "Z piaskownicy w świat", "Ostrożnie" to fajne książki dla 5,5 latka. Z wydawnictwa Papilon "Moje ulubione dobranocki" oraz "365 bajek na dobranoc", fajne opowiadania także dla młodszego dziecka mogą być ok. Jeszcze może cię zainteresować "Poczytaj mi mamo" : merlin.pl/Poczytaj-mi-Mamo-50-bajek-do-czytania-na-glos_Wendy-Cooling/browse/product/1,596709.html
      książeczka podzielona na opowiadania do czytania przez 2, 5 i 10 minut. Fajna ładnie wydana.
      pozdrawiam
      Aga
      Aga
    • kontaminacja Re: książki dla 5,5 latka 20.01.11, 14:04
      Polecam opowiadania Piątkowskiej i serię Świat w obrazkach. Mój syn co prawda trochę młodszy, ale nadal lubi serię o Findusie. Zajrzyj na forum o książkach dla dzieci i młodzieży.
      • mamachlopca1 Re: książki dla 5,5 latka 20.01.11, 14:30
        moj 5,4 latek tez wciaz uwielbia Findusa.ostatnio hitem jest Pompon w rodzinie Fisiów, Pirat Jędrus, dzieci z Bullerbyn, pippi,i inne pozycje tej autorki, Florka,co z ciebie wyrosnie,geronimo stilton,detektyw pozytywka.
        Poczytaj mi mamo nie przyjelo sie-syn sie nudzicryinga 2,5 latek za maly wiec czeka ksiazka na lepsze czasy
    • ewa_mama_jasia Re: książki dla 5,5 latka 20.01.11, 16:12
      U mojego jeśli chodzi o książki idzie wszystko związane z: kosmosem, dinozaurami, Narnia, pirat Rabarbar, opowieści biblijne, nauka - fizyka, chemia, biologia, historia w wydaniu dla dzieci, życiorysy uczonych (była taka seria z Rzepą bodajze). To samo z filmami.
    • anidare Re: książki dla 5,5 latka 20.01.11, 17:42
      Moja córka 6 letnia uwielbia "Pluk z Wieżyczki: - jest świetna naprawdę polecam dla chłopca jak i dziewczynki
    • iwa01 Re: książki dla 5,5 latka 20.01.11, 23:33
      ksiązki autorstwa Roalda Dahla np. "Wielkomilud", "Czarownice"
      • aniasia Re: książki dla 5,5 latka 21.01.11, 08:09
        Koszmarny Karolek - cała seria
        wszystko Astrid Lindgren
        Mikołajek
        książki o kosmosie
        to teraz czyta mój 6-latek
    • 18buzka Re: książki dla 5,5 latka 21.01.11, 11:16
      my czytamy dużo, u mojego 5,5 latka jest teraz na tTopie
      1. bajki na dłuższą metę
      2. dżok (bardzo mu sie podobała, przeczytal sam kilkaktrotnie)
      3. czy znasz pippi pończaszankę
      4. prawda ze lotta umie prawie wszystko
      5. basnie andersena (lubi o dziwo królową sniegu)
      6. lokkomotywy (album ogląda i czyta godzinami)
      7. mała orkiestra
      to tyle z ostatniego miesiąca
      pzdr
      18 buzka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka