Dodaj do ulubionych

Puchówka z Benettona

26.01.11, 20:45
Mąż był w Benettonie i kupił puchówkę dla naszego syna. Puchówka jakościowo świetna, będzie na przyszły rok. Mam tylko pytanie, czy wszystkie kurtki Benettona są takie krótkie? Bo wydaje mi się, ze to jest taka długość lekko za pas. Teraz mamy kurtkę Wójcika i ona jest jednak sporo dłuższa. Zwrotów w benettonie nie ma, więc oddanie odpada, zastanawiam się, czy szukać czegoś innego (dłuższego), czy jednak ta będzie dobra?
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: Puchówka z Benettona 26.01.11, 20:54
      Chłopięce chyba są tylko krótkie. Wg mnie za krótkie (mam 3-latka i lubię jak kurtka sięga mu za pupę) sad
      • gosjana Re: Puchówka z Benettona 26.01.11, 21:02
        <czy wszystkie kurtki Benettona są takie krótkie?>

nie, nie wszystkie, w sobotę mierzyłam synkowi puchową kurtkę, sięgała za pupę, w/g mnie krój idealny na zimę, młodemu się jednak nie podobała wink, krótka tez wisiała, nawet jej nie oglądałam, bo nie lubię zimówek do pępka tongue_out
    • kinder0610 Re: Puchówka z Benettona 26.01.11, 20:57
      To czy wszystkie sa krótkie to chyba zależy od modelu. Osobiście uważam, że puchówka czyli tkurtka noszona zimą powinna być dłuższa, żeby było cieplej. Zima wolę jak dziecko ma dłuższą kurtkę - nie do pasa, też ze względu na top żeby swetry nie wystawały
      • krasulas Re: Puchówka z Benettona 26.01.11, 21:35
        a nosicie swetery pod puchówki?
        my nie...
        ja też kupiłam Smarkowi wersję raczej krótszą - niebieską (są też żółte)
        a kupiłam, bo znajoma zachwalała...
        inna znowu psiapsióła zakupiła czerwono-brązową dla syna i oczarowana (wersja z odpinanymi rękawami)

osobiście zaryzykowałam, ale pamiętam w ubiegłorocznej kolekcji były one faktycznie krótkawe
    • 18buzka Re: Puchówka z Benettona 26.01.11, 21:46
      hej
      czy w benetonie jest juz -70%?
      18buzka
      • krasulas Re: Puchówka z Benettona 26.01.11, 21:49
        dzisiaj jeszcze nie było...
    • cortinka Re: Puchówka z Benettona 26.01.11, 21:51
      Ta kurtka nie jest taka zupełnie krótka, no ale specjalnie długa też nie...
      Nigdy nie oglądałam puchówek z Benettona, więc nawet nie wiem jaki to model...
      Jest w kolorze szarobrązowym, z tyłu ma naszyte dwie cyferki z tego samego materiału. Wygląda całkiem fajnie, mam nadzieję, że jednak przesadzam z tą długością i na przyszły rok będzie ok smile
    • aga_36 Re: Puchówka z Benettona 27.01.11, 08:33
      My mamy puchówkę Benettona granatową ściąganą w pasie od środka sznureczkiem, jest długa aż za pupę. Ja zwracam uwagę czy kurtka ma bawełniane mankiety - dla mnie są niepraktyczne bo, łatwo się moczą w śniegu (chociaż na razie mamy długie rękawiczki zakładane na rękawy).
      • coronella Re: Puchówka z Benettona 28.01.11, 09:32
        mój syn ma puchówkę od początku zimy, jest owszem, krótka, ale nie za krótka. Długość wg mnie w sam raz. Pod nią nosi spodnie od kombinezonu, swetra już nie.
        Właśnie wróciliśmy z Zakopanego, a raczej Zasypanego... śniegiem, zabawy po 10 godz na dworze, zjazdy, turlanie, ganianie, i kurtka sprawdziła się super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka