Dodaj do ulubionych

Jest mi zimno ...

01.03.18, 23:16
Powietrze suche, ziemia sucha, wieje straszne. Cała jestem wysuszona mimo kremów (mam suchą cerę) maseł i jeszcze maseczek na wieczór.
A dzisiaj nawet w domu mi zimno! Pod kocykiem leżę.
Nie ubieram się na celulkę, bo chodzę w rajstopach i sukienkach/spódnicach natomias góra na bogato, szal gruby, puchówka, czapka gruba.
Piszę to, bo muszę iść wysikać psy a jest -13 i mocny zimny wiatr, odczuwalna temp. pewnie z -18, na pocieszenie tylko piękny księżyc pozostaje.
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Jest mi zimno ... 01.03.18, 23:20
      Shea maslo, kwas hylauronowy

>Nie ubieram się na celulkę, bo chodzę w rajstopach i sukienkach/spódnicach natomias góra na bogato, szal gruby, puchówka, czapka gruba.

nie, nie jest ci zimno zatem skoro masz odwage tak chodzic ubrana przy -13C. Tu w nocy bylo -5C i wszyscy piszczeli, a w dzien -2C i biadolili a -13C to na pewno rajtek i kiecki by nie wlozyli tylko rajty na to pory i kozaki za kolaniska i dluuuga kurtke.

Kup im jakies chinskie rozwiazanie typu nocnik dla psow. No co? pozartowac nie mozna?
      • iberka Re: Jest mi zimno ... 01.03.18, 23:32
        Oj tam, rano w Krakowie -17 było i nie wiedziałam czy starszaka budzić do szkoły.....
        Wychodząc ubrałam 2 pary rajstop ( nie cierpię spodni), koszula, sweter, kamizelka i płaszcz, dwa szaliki ( ale one towarzyszą mi od pierwszych dni chłodu wink ) , czapka i tylko na rękawiczki pomysłu brak.....wszystkie, które mam nie grzeją wystarczająco dobrze big_grin
        Z nadzieją obserwują prognozy pogody wink
      • stillgrey Re: Jest mi zimno ... 01.03.18, 23:34
        Też chodzę w rajstopach, 200 den i sukienkach/spódnicach, za to w domu mimo, że jest ciepło z reguły siedzę owinięta kocem i z termoforem big_grin Spacer z psem też mnie za chwilę czeka, więc łączę się w bólu wink
      • milka_milka Re: Jest mi zimno ... 02.03.18, 07:13
        Jakie rajstopy pod spodnie???? Ani razu nie włożyłam. Nienawidzę. A przy -13 zakładam właśnie długą keckę i gruberajstopy. A na spacer softshellowe z ociepleniem.
    • solejrolia Re: Jest mi zimno ... 01.03.18, 23:24
      Właśnie wróciłamz godzinnego spaceru- nie chciało mi się iść, ale jak juz poszłam...to teraz czuję się rewelacyjnie.
      I stwierdzam, ze jednak mam bardzo ciepło w mieszkaniu big_grin
      • solejrolia Re: Jest mi zimno ... 01.03.18, 23:26
        A, i byłam z jednym psem, bo drugi kwęka, że starość się zbliża, nie taka pogoda, kości bolą i ogólnie to najlepiej noś mnie po schodach.
    • stephanie.plum Re: Jest mi zimno ... 01.03.18, 23:25
      och, tak!

ten księżyc... i jego światło na śniegu...

to najpiękniejsze chwile w całym roku.
      • simply_z Re: Jest mi zimno ... 01.03.18, 23:26
        daj spokój..piękna to jest wiosna..lato, bujna zieleń, zapach ziemi a nie to coś ..brrrrrr
      • bi_scotti Re: Jest mi zimno ... 01.03.18, 23:30
        stephanie.plum napisała:

> och, tak!
        >
        > ten księżyc... i jego światło na śniegu...
        >
        > to najpiękniejsze chwile w całym roku.

Sister! Soul-mate! Ja juz wczoraj wieczorem chcialam zalozyc watek "czy u Was tez jest taki amazing Ksiezyc?" wink U mnie nie ma sniegu ... jeszcze nie ma, bo ma zaczac padac w nocy ale dlugo nie polezy, bo jutro bedzie +1 sad Smutne to i bolesne ale moze chociaz jutro o swicie gdy bede sobie biegac trafi mi sie swiatlo Ksiezyca na sniegu ... I hope smile
        Co do zimna, to po prostu nalezy sie szybciej ruszac - Mucho w Nosie, przebiegnij sie z psami - zaraz bedzie Ci cieplej! Cheers.
        • stephanie.plum Re: Jest mi zimno ... 01.03.18, 23:43
          ja mam poważnego świra na punkcie księżyca i jego światła.
          a kiedy jest śnieg, i zwielokrotnia ten blask, dając wszystkie odcienie srebra...

czuję się jak wilczyca!

bi-scotti, bardzo się cieszę, że mam z Tobą coś wspólnego!!!
          :~)
          • bi_scotti Re: Jest mi zimno ... 01.03.18, 23:52
            stephanie.plum napisała:

> ja mam poważnego świra na punkcie księżyca i jego światła.
            (...)
            > czuję się jak wilczyca!

W moim domu krazyla opowiesc o podrozy mojej mamy "sleepingiem" wink Rzecz sie dziala na kilka lat przed WWII, mama miala kilka lat i jechala z dziadkiem (jej ojcem) nocnym pociagiem w sypialnym wagonie. Swiecil Ksiezyc, full moon ... Moja mama podobno probowala we snie otworzyc okno zeby ... do niego isc smile Wilczyca? Jako dorosla kobieta uwielbiala siedziec nawet i pol nocy na balkonie wpatrujac sie w Ksiezyc gdy byl w pelni. Tata uwazal to za bardzo romantyczne wink Ja nie mam az tak, ale zgadzam sie w z Toba w zupelnosci, ze odbicie Ksiezyca na sniegu jest cudem, pure miracle smile Chociaz przyznam, ze bardzo lubie tez i gdy jest tylko cienkim rozkiem - zawsze mysle o Panu Twardowskim wink Cheers.
            • princesswhitewolf Re: Jest mi zimno ... 02.03.18, 00:03
              >> czuję się jak wilczyca!

uncertain (princesswhitewolf)
              • stephanie.plum Re: Jest mi zimno ... 02.03.18, 00:31
                ale ja jestem zdecydowanie szara.
    • princesswhitewolf Re: Jest mi zimno ... 01.03.18, 23:48
      Tutaj tragedia bo bylo -2C rano. Zawiozlam dzieciaka do szkoly na 7:30, nastepnie wygramolilam sie z samochodu i wlaze do biura. Otwieram drzwi, ciagne.... dziwne? ....zamkniete. Nyny. Nikogo nie ma. Wyciagam klucze otwieram i gramole sie dalej. Wlaczam ogrzewanie, farelke dodatkowo no i odpalam kompa. Nadal nikogo nie ma... Ok 10tej laskawie zjawila sie 1 osoba poza mna. Szef zadzwonil ok 10 tez ze jesli bardzo zimno to mamy isc do domu. Ha ha... Eh ci Anglicy ha ha...
      • taki-sobie-nick Re: Jest mi zimno ... 01.03.18, 23:50
        Ktoś jeszcze się pojawił?
        • princesswhitewolf Re: Jest mi zimno ... 02.03.18, 00:02
          listonosz?
      • yuka12 Re: Jest mi zimno ... 02.03.18, 00:14
        Ja we wtorek ubrana do pracy, dzieci do szkoly i po osmej sms-y z ich szkol, ze szkoly zamkniete (H&S- zdrowie i bezpieczenstwo). No coz do pracy juz jechac nie moglam sad. Jutro tez prawdopodobnie zamkna szkoly, bo od popoludnia pada nam slicznie snieg przy -2.
        Tylko ze w Polnocnej Walii takie opady sniegu oznaczaja, ze ludzie mieszkajacy na farmach i w wioskach na wzgorzach i w gorach nie maja jak wyjechac z domu, a i szkoly czy firmy tam polozone sa odciete od swiata.
      • iberka Re: Jest mi zimno ... 02.03.18, 00:25
        Mam w biurze 15 stopni....ziiiiiiimno, za zimno, ale szef, czytaj.prezydent miasta, nie dzwoni sad(((( więc siedzimy grzecznie
    • anika772 Re: Jest mi zimno ... 02.03.18, 06:34
      Nie lubię zimy (uwielbiam księżyc w pełni), ale nie mogę powiedzieć, żebym jakoś szczególnie marzła. Fakt, nie bardzo mam kiedy- poruszam się autem, spacery zawiesiłam, w domu jest ciepło, trzy posiłki dziennie jem na ciepło i mam czapkę z królika.
      Przeżyję, ale wiosny mi brakuje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka