Dodaj do ulubionych

Tapeta? jak tablica

29.01.11, 13:15
Może któraś ma lub wie gdzie szukać. Widziałam kiedyś w jakimś programie ale za diabła nie mogę sobie przypomnieć gdzie i jak się nazywało i nie wiem jak szukać. Taki arkusz który można nakleić na drzwi lub ścianę, jest czarny taki jak tablica i można po tym rysować kredą.
Obserwuj wątek
    • lupa_87 Re: Tapeta? jak tablica 29.01.11, 13:33
      Można szukać na hasło: naklejka tablica lub naklejka tablicowa.
      • lupa_87 Re: Tapeta? jak tablica 29.01.11, 13:36
        Lub tablica samoprzylepna lub może być farba tablicowa.
        • slonko1335 Re: Tapeta? jak tablica 29.01.11, 13:39
          ooo a farba to już w ogóle rewelacjasmile
        • slonko1335 Lupa 29.01.11, 13:42
          Masz może w domu coś takiego, albo tablicę albo farbę? czy to brudzące bardzo?
          • saszanasza Re: Lupa 29.01.11, 14:40
            Ja mam tablicę magnetyczno-kredową. Robiłam sama...smrodu trochę jest bo farba tablicowa "wali" przez 2 tygodnie po pomalowaniu, ale i tak się opłacasmile. Wprawdzie manualnie średnio sobie radzę, ale namawiam Cię do zrobienia takiej tablicy. Jest estetyczniej, no i dziecko poprzez obecność ramy ma zaznaczone "granice" swojej "wesołej twórczości"smile

http://i53.tinypic.com/bfqo7l.jpg
            • slonko1335 Re: Saszanasza 29.01.11, 15:29
              Właśnie przeglądając net na temat tej farby trafiłam na coś takiego jak farba metaliczna którą można pomalować żeby magnesy się trzymały. Matko człowiek nie ma pojęcia, że teraz można takie rzeczy kupić bez najmniejszego problemu....
              • slonko1335 Re: Saszanasza 29.01.11, 15:30
                acha myślałam, żeby pomalować tym drzwi od pokoju dzieciaków, na ścianie nie mamy chyba wystarczającej ilości miejsca choć może nad stolikiem bym coś wygospodarowała...
                • saszanasza Re: Saszanasza 29.01.11, 16:30
                  Ja bym "elementów stałych" mieszkania raczej nie malowała (chyba że to stare drzwi), może jakiś mebel. W pokoju syna mam szafę pomalowaną farbą ale tylko tablicową. Szafę łatwiej zmienić niż stolarkę drzwiową...jak chcesz to wkleję fotkę...
                  • slonko1335 Re: Saszanasza 29.01.11, 16:35
                    Jasne jak możesz to chętnie aczkolwiek nie mam szafy i tak u dzieci. Drzwi są stare, wiec nie szkoda mi ich (taka forma je chyba upiększy bo już gorzej być nie możewink), zwłaszcza że i tak zamierzamy zmienic mieszkanie na większe, więc dlatego zobaczę i tą szafę bo może jakieś pomysły na nowe miejsce już będą.
                    • saszanasza Re: Saszanasza 29.01.11, 16:48
                      proszę bardzosmile

http://i51.tinypic.com/ocvpc.jpg
              • kropkaa Re: Saszanasza 31.01.11, 14:17
                > Matko człowiek nie ma pojęcia, że teraz można takie rzeczy kupić bez najmniejszego problemu....

No właśnie - też miałam podobny wątek założyć, bo bardzo podoba mi się ta tablica na ścianie w Ikei. Myślałam, by pomalować kawałek w przedpokoju koło drzwi, naklejka byłaby idealna, ale drogo, chyba farba metaliczna na czymś w ramie jest najlepszym rozwiązaniem, a latem taką tablicę można wynieść na balkon.
                Dziewczyny, skąd Wy wiecie takie rzeczy???
            • monikaa13 saszanasza !!!!!!!!! 31.01.11, 19:35
              Proszę napisz mi, bardzo proszę co to za kubeczki na ścianie. Domyślam się, że z Ikea ale jak one się nazywają, jak je znaleźć, bo kiedyś szukałam i nic. A jak nie z Ikea, to skąd??? Są bombowe.

A jaką ty farbą malowałaś?

Wiecie coś o farbie do tablic Syntilor. To nie jest akrylowa i jestem ciekawa czym się różni od tych akrylowych, szybkoschnących. Czy jest lepsza, gorsza?
      • slonko1335 Re: Tapeta? jak tablica 29.01.11, 13:38
        dzięki wielkie, mamsmile
        • ociki Będzie w sklepie ALDI od 5.02 29.01.11, 14:41
          Wymiary 100x57, w zestawie dodatkowo różnokolorowa kreda, cena 19.99zł smile
          • ap77 Re: Będzie w sklepie ALDI od 5.02 29.01.11, 15:02
            jest specjalna farba jak tablica (czarna i zielona) Syntilor
            archiwumallegro.pl/syntilor_farba_do_tablic_szkolnych_rysuj_kreda-1019264919.html
            • meliba farba tablicowa - Rust Oleum 29.01.11, 16:53
              Farby tablicowe ma też firma Rust Oleum
              • saszanasza Re: farba tablicowa - Rust Oleum 29.01.11, 17:02
                Farby tablicowe ma dużo firm, wystarczy wejść do pierwszego lepszego marketu budowlanego jak chociażby Leroy Merlin i się takową farbę kupismile
                • krecikimyszka Re: farba tablicowa - Rust Oleum 30.01.11, 01:02
                  Saszanasza, a co to za rama jest do tej tablicy z pokoju coreczki? Bardzo mi sie podoba taka wersja wlasnej roboty.
                  • saszanasza Re: farba tablicowa - Rust Oleum 30.01.11, 10:17
                    a to rama od lustrasmile
                    • aga_sama Re: farba tablicowa - Rust Oleum 30.01.11, 17:20
                      Saszanasza, napisz mi proszę o koszu
                      Metalowy?
                      Skąd?

Dzięki
                      • saszanasza Re: farba tablicowa - Rust Oleum 30.01.11, 18:19
                        aga_sama napisała:

> Saszanasza, napisz mi proszę o koszu
                        > Metalowy?
                        > Skąd?

Ikeasmile
                        • aga_sama Re: farba tablicowa - Rust Oleum 31.01.11, 16:44
                          chyba już nie ma buuuu
                • kropkaa Re: farba tablicowa - Rust Oleum 31.01.11, 14:21
                  Saszanasza, a co jest podłożem tej tablicy? Tę metaliczną też znajdę w LM?
                  • saszanasza Re: farba tablicowa - Rust Oleum 31.01.11, 16:16
                    metaliczną to chyba tylko w necie lub na allegro (czyli w neciesmile. W ramie jest płyta pilśniowa.
    • koza_w_rajtuzach Re: Tapeta? jak tablica 30.01.11, 09:45
      Jeśli jeszcze nie kupiłaś, to 5 lutego będzie coś takiego w Aldi
      aldi.pl/OFFER_PL_SA/OFFER_05/OFF13.SHTML
      • koza_w_rajtuzach Re: Tapeta? jak tablica 30.01.11, 09:51
        ano tak, ap mnie uprzedziła wink)
      • slonko1335 Re: Tapeta? jak tablica 30.01.11, 19:42
        Też fajne ale niestety wszystkie Aldiki u nas zlikwidowali, pewnie za blisko do Niemiec...
        • agus8 Re: jest jeszcze takie cos na bogato:) 31.01.11, 10:10
          www.mamagama.pl/szukaj.html?fraza=tablica&wiek=1&producent=0&min=0.00&max=1300.00&szukaj=%C2%A0
      • franianiania koza_w_rajtuzach:) 31.01.11, 18:37
        czy masz blisko aldika?
        mogłabys mi kupic tą tablicę?
        • amarulla Re: koza_w_rajtuzach:) 01.02.11, 21:20
          hej, ja wprawdzie tylko czytam czasami, więc 'nowa twarz', ale jeśli chcesz to ci kupię, sama się wybieram.
          • franianiania zakup 01.02.11, 22:02
            bardzo chętnie, jeśli uda ci się kupić napisz na gazetowego.
            • mamachlopca1 Re: zakup 03.02.11, 14:47
              mi tez mozesz kupic?wLublinie nie ma takich wymyslnych sklepowcrying
              a na allegro drozej- allegro.pl/tablica-samoprzylepna-nowosc-i1441280707.html
              • amarulla Re: zakup 04.02.11, 20:32
                kurcze, dziewczyny.... głupio wyszło, ale chwilowo mamy prawie zupełny brak gotówki więc nic z tego. chyba, że po 10tym jeszcze będą to dam znać.
                może ktoś innym z lepszym stanem konta? wink
        • koza_w_rajtuzach Re: koza_w_rajtuzach:) 04.02.11, 20:45
          sorry, nie zaglądałam w ten wątek i nie widziałam Twojej prośby uncertain. Teraz to nie wiem czy jest w ogóle po co tam iść, bo u nas w Aldiku zawsze jest pełno ludzi wtedy kiedy ma się pojawić nowa oferta, bo tak na co dzień to są zawsze pustki w sklepie..
          • koza_w_rajtuzach Re: koza_w_rajtuzach:) 04.02.11, 20:50
            ale ja tępa jestem, one dopiero jutro będą wink.
            W takim razie spoko, zobaczę, szczególnie, że córka też by taką chciała.
            • koza_w_rajtuzach Re: koza_w_rajtuzach:) 05.02.11, 13:50
              mam tą tablicę.. zaraz napiszę na gazetowego
    • kurova Re: Tapeta? jak tablica 04.02.11, 12:15
      www.tchibo.pl/Naklejka-na-sciane-imitujaca-tablice-p200006011.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka