01.02.11, 19:03
Czy w Złotych Tarasach jest już może nowa kolekcja Next?Podoba mi się jedna sukienka dla córci i jest mi potrzebna na wesele(na zmianę).Jak by któraś z Was widziała niech da znaćsmile
www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w355_h302/p/l/next/4/1/4/414-207-X47.jpg
Obserwuj wątek
    • azyli Re: Next... 01.02.11, 19:10
      W ZT, juz nie ma sklepu next. W ubieglym tygodniu zalapalam sie na resztki totalnej wyprzedazy i sprzedawcy mowili ze są juz tylko do konca stycznia.
      • ki-tty Re: Next... 01.02.11, 19:17
        Szkoda.Pozostaje w takim razie allegro,tylko nie wiadomo u kogo kupić bo ostatnio sporo oszustów się pojawiłosad
        • adus1000 Re: Next... 01.02.11, 20:11
          Możesz sprawdzić na halens.pl,może jest ta sukienkasmile
        • aleksandra1977 Re: Next... 01.02.11, 20:39
          ale dlaczego pozostaje tylko Allegro?
          Przeciez ta sukienka jest dostepna w Halens.pl i kosztuje od 45zl do 49zl, w zaleznosci od rozmiaru (rozmiary od 62-68 do 110-116).
          Przynajmniej bez ryzyka, ze trafisz na nieuczciwego Sprzedawce i bez czekania kilka tygodni na zakupiona rzecz.
      • mielin Re: Next... 01.02.11, 20:24
        Ale czemu nie kupujecie bezpośrednio?
        www.nextdirect.com/pl/en
        Wysyłają wszak do PL.
        • aleksandra1977 Re: Next... 01.02.11, 20:36
          Mielin, bo dla wielu osobom cena w euro nie odpowiada, bo w przeliczeniu na zlote wychodzi wiecej, niz gdyby zaplacily w funtach. Tylko czy dla tej roznicy warto ryzykowac z zakupami na Allegro?
          • mielin Re: Next... 02.02.11, 12:22
            Ale przecież w ZT były ceny takie jak ze stronki EU, a pośrednicy też nie pośredniczą za frikosmile Więc nadal nie widzę powodu niechęci do robienia zakupów samemu...
            • kinga_owca Re: Next... 02.02.11, 13:49
              Mielin, ja kupowałam bezpośrednio, ale kwoty z euro są z kosmosu
              bardziej się opłaca kupić na allegro - jeszcze nigdy się nie nacięłam, albo kupić przez pośrednika z doliczoną jego prowizją - i tak mi wychodzilo taniej niż bezpośrednio ze strony nexta w euro
              swoją drogą to nie rozumiem, czemu nie mają w sklepie internetowym jednej strony dla wszystkich i cen w funtach - przecież karta kredytowa sobie przeliczy co chce
              no i wkurza mnie ograniczenie kolekcji dla innych poza UK
      • armaiti1 Re: Next... 01.02.11, 20:41
        Uuu.. to szkoda. A może się gdzieś przenieśli? Jeśli będziecie mieć informacje o sklepie stacjonarnym to podzielcie się wiedzą. Czasem specjalnie do Warszawy jeździłam, żeby córkę ubrać.
    • babajaga-only Re: Next... 01.02.11, 20:21
      Ja polece do UK na zakupy ale dopiero na poczatki kwietnia wiec pewnie za pózno sad
      • 01laura02 Re: Next... 02.02.11, 12:13
        A ja mam pare rzeczy upatrzonych na all dla córki i teraz boje sie ze wpłace pieniazki i nic nie ujrze ,szkoda ze next nie wchodzi w polskie markety .
        • ki-tty Re: Next... 02.02.11, 12:20
          W halens.pl nigdy nie kupowałam ale na pewno bezpieczniej niż na allegro.Jeszcze mam sporo czasu bo sukienka jest mi potrzebna na maj ale wolę wcześniej kupić i mieć problem z głowy,zresztą w maju to już ich może nie być.
          • aribeth1 Re: Next... 02.02.11, 12:44
            Na ciuchy next z halens.pl zawsze trzeba trochę poczekać (zamawiałam 2 razy, czekałam za każdym razem ok. miesiąca), ale nie ma problemu, bo płacisz przy odbiorze, więc jest bezpiecznie.
          • aleksandra1977 Re: Next... 02.02.11, 12:51
            Halens.pl to nie jest nowicjusz. To dawne Quelle.
      • 01laura02 do babajagi 02.02.11, 12:21
        Opłaca sie leciec do uk na zakupu jak cenowo wychodzi next z all duza róznica cenowa,kusi mnie zeby leciec do nexta i pokupic troche ale niewiem czy warto jak policze te koszty i spanie tam.
        • monikawbj Re: 02.02.11, 12:31
          A kto mówi , że trzeba nocować lecisz rano wieczorem wracaszsmile Byle byś nie leciała z Wawy bo drogo wychodzi..lepiej Poznań , Rzeszów...
        • mmala6 Re: do babajagi 02.02.11, 12:49
          nie wierzę aby opłacało się lecieć do UK TYLKO po zakupy. Chyba że robi się naprawdę wielkie zakupy dla całej rodziny na najbliższy rok. Koszty przelotu (nawet najtańszego), koszty noclegu (nawet najtańszego), coś tam trzeba zjeść, pojechać metrem czy autobusem. Po to aby kupić parę szmatek w Next?wink Poza tym po raz setny, nie rozumiem szału Nexta, mam sporo ubranek kupionych przez brata w Londynie, jak funt był niski to się opłacało choć jakość nie powala- taka średnia powiedziałabym ale teraz? bez sensu w ogóle. No ale pewnie dlatego, że mam synów i nie podniecam się sukieneczkamiwink
          • aleksandra1977 Re: do babajagi 02.02.11, 12:54
            jak funt był niski to się opłacało choć jakość nie powala- taka średni
            > a powiedziałabym ale teraz? bez sensu w ogóle.
            rzeczy kupione przed prawie 4 laty dla corki sa zupelnie innej jakosci, gorszej, niz rzeczy kupowane teraz dla syna. To juz nie jest ten sam Next, co jeszcze kilka lat temu, a ceny wcale nie sa niskie, biorac pod uwage obecna jakosc.
            • aleksandra1977 Re: do babajagi 02.02.11, 12:55
              aleksandra1977 napisała:

> jak funt był niski to się opłacało choć jakość nie powala- taka średni
              > > a powiedziałabym ale teraz? bez sensu w ogóle.
              > rzeczy kupione przed prawie 4 laty dla corki sa zupelnie innej jakosci, lepszej> , niz rzeczy kupowane teraz dla syna. To juz nie jest ten sam Next, co jeszcze
              > kilka lat temu, a ceny wcale nie sa niskie, biorac pod uwage obecna jakosc.
              • mmala6 Re: do babajagi 02.02.11, 17:32
                i jeszcze ta ich rozmiarówka. Mój syn starszy ma 6 lat więc trochę tego przerobiliśmy. Czasem kupowałam mu kilka bluz w tym samym rozmiarze a jednak były różnej wielkości, te w trzypakacj na styk, z kapturem grubsze o wiele za duże. Albo spodnie, zawsze większe niż nosi mimo że z innych firm ma mniejsze, ma krótkie nogi. Dla małego nakupowałm ubranek- body, rampersy na 3-6m (tak wypadało w lecie) a dobre były jak miał 8m (syn jest 'średni europejczyk' więc teoretycznie powinno być dobre wg metki). Za to kurteczka na 6-9 była dobra jak miał 6 (czyli lato) a nie 9 (jesień)wink loteria.
        • babajaga-only Re: do babajagi 02.02.11, 18:03
          smile

Mnie się opłaca bo przy okazji swoich zakupów robię zakupy dla swoich klientek/ jestem tzw. przez Was pośredniczką czyli na ten dodatkowy bagaż i bilet zarabiam na tym co przywożę/.

Ponadto przywożę towar do handlu na allegro/ uzywane i nowe/

Ja kupuję dużo dla Małej, sportowych duzo dla syna i meża i czasami coś mnie skapnie smile
          Jak przekalkuluje ceny nowych markowych ciuchów u nas/ a zwłaszcza butów/ - to faktycznie mi sie opłaci - oczywiście staram sie kupwać na wyprzedaży.

Latam na trzy dni - nocuję u przyjaciółki ale wiadomo - cos też trzeba ze sobą zabrać "w gości"

Robie tak od kilku lat i nie narzekam smile
          • mmala6 Re: do babajagi 02.02.11, 18:27
            babajaga-only napisała:

>
            > Robie tak od kilku lat i nie narzekam smile

No ale jeżeli kupujesz na handel to inna inszość. Większość tutaj zgromadzonych jednak kupuje na swoje własne potrzeby.
    • karinaxy80 Re: Next... 02.02.11, 12:43
      ja kupuję ostatnio u pani Aldony1702 i na razie wszystko dociera , nawet gdy w magazynie nie dostanie wszystkiego od razu to wysyła nawet w 3 paczkach oddzielnych...przyznaję, że na Allegro trzeba uważać, rok temu natrafiłam niestety na oszustów, ja dostałam towar po 1,5 miesiąca od zamówienia a jakieś 100 osób później oszukali i nie otrzymali ani kasy ani towaru.
      • ktosco Next na allegro 02.02.11, 12:57
        Bylo juz o tym sporo nna tym forum.Jest wielu uczciwych sprzedawcow na allegro, co mozna u nich zamawiac bezposrednio, nie przez allegro.Tutaj link, tam powinnas znalezc kilka namiarow na rzetelnych sprzedawcow

forum.gazeta.pl/forum/w,583,105650394,,Next_z_Allegro_czy_ze_strony_.html?v=2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka