Dodaj do ulubionych

alegro prosba o poradę

13.02.11, 21:33
kupiłam na allegro ponad miesiąc temu rzecz ale do tej pory jej nie otrzymałam.Wielokrotnie próbowałam skontaktowac się ze sprzedajacym i po 2 tyg dostałam informacje ze przesyłka została wysłana a po kolejnych 2 tyg,ze to ktos inny w jego imieniu wysyłał przesyłkę (bo niby ten sprzedający ma jakieś nawarstwiające się problemy które uniemożliwiły wysyłkę)i że będzie on wyjaśniac tą sprawę.Minął kolejny tydzień a Pan się nie odzywa.Rzecz nie była az taka droga ok 30zł ale ... synek ciągle czeka. Doradźcie czy mogę w jakichś sposób wyegzekwowac wysyłkę czy raczej nie ma szans i lepiej zamówic u kogoś innego a temu Panu wystawic negatywa.
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: alegro prosba o poradę 13.02.11, 21:52
      poproś o dowód wysyłki (skan, zdjęcie)
      choć pewnie nie ma, skoro ktoś oddelegowany wysyłał
      jeśli nie - zwrot kasy (oczywiście + Twój dodany koszt wysyłki)
      określ termin odpowiedzi/decyzji - np. do wtorku
      • milka781 Re: alegro prosba o poradę 13.02.11, 22:01
        napisałam zeby wysłał dowód wysyłki lub zwrócił kasę ale on już od ponad tygodnia nie odpisujesad
        • patyczako Re: alegro prosba o poradę 13.02.11, 22:31
          to zacznij spór z tym gościem - czasami to działa
        • malpa513 Re: alegro prosba o poradę 14.02.11, 09:12
          powiedz ze jesli nie otrzymasz towaru albo zwrotu pieniedzy do środy to zglaszasz sprawę na policję
          • annaparzonka Re: alegro prosba o poradę 14.02.11, 09:27
            dokladnie wyslij mu meila z informacja ze na towar lub zwrot pieniedzy czekasz do srody 16,02 i jak nie bedziesz miala zglaszasz na policje...... o oczywiscie czynisz i korzystasz z POK
            • aurinko Re: alegro prosba o poradę 14.02.11, 10:57
              annaparzonka napisała:

> dokladnie wyslij mu meila z informacja ze na towar lub zwrot pieniedzy czekasz
              > do srody 16,02 i jak nie bedziesz miala zglaszasz na policje...... o oczywiscie
              > czynisz i korzystasz z POK

Na POK się nie załapie, za niska kwota zakupu.
    • mia_siochi Re: alegro prosba o poradę 14.02.11, 00:28
      I tak jesteś cierpliwa, ode mnie dostały negatywa 2 tyg temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka