Dodaj do ulubionych

Allegro - ile?

15.02.11, 20:55
Mam do wystawienia przedmiot wart 19 tyś zł. nie mogę niżej bo nie moje a jest ryzykowne bo nie jest to rzecz powszechnego użytku. Teraz pytanie ile pobierze allegro (prosty rachunek - 190zł). Jak to jest czy suma się jakoś redukuje?
Obserwuj wątek
    • jusstinna Re: Allegro - ile? 15.02.11, 21:06
      Opłaty różnią się w zależności od kategorii.
      • agas301 Re: Allegro - ile? 15.02.11, 21:49
        Kategoria; motoryzacja podkategoria; maszyny rolnicze
        • wiola_wd Re: Allegro - ile? 15.02.11, 22:03
          jeśli wystawisz na Moto Allegro to za wystawienie wezmą 25zł ale nie płąci się już wtedy prowizji od sprzedaży.
          Jeśli wystawisz na "normalnym" Allegro to za wystawienie wezmą 2 zł plus ewentualne opcje typu duże zdjęcia, miniaturki - wyjdzie coś koło 3 zł. Ale tutaj masz do zapłącenia prowizję od sprzedaży, 90,50zł i 0,5% powyżej kwoty 5000zł. Czyli płacisz 90,50zł + 70zł - jakieś 160zł

Chyba lepiej wystawić na moto allegro

Ale z kolei często w kategoriach motoryzacyjnych ludzie nie licytują, bardziej traktują to jak ogłoszenie a i tak umawiają się osobiście na sprzedaż, nie przez Allegro

regulamin opłat:
          allegro.pl/country_pages/1/0/user_agreement.php#rule9
          • agas301 Re: Allegro - ile? 16.02.11, 11:54
            dzięki Ci wielkie,
            nigdy nie wystawiałam nic pow. 200zł, kiedyś kupiłam przedmiot o wart. 2600 z tego co wiem wystawienie 26zł.
            • patatajowa Re: Allegro - ile? 16.02.11, 12:39
              wystaw lepiej na serwisie otomoto.pl
              otomoto.pl/
              oferta bedzie i tak widoczna poprzez allegro a nie ma "ryzyka" nieodpowiedzialnej licytacji.
              ja wystawiałam kiedys oferte przez otodom i jak sie wchodziło na all to było widoczne w kategorii nieruchomosci.
              jak ktos bedzie zainteresowany to i tak zadzwoni najpierw i sie umowi na ewent oglądanie a nie bedzie licytował przez all. a ty nie zapłacisz duuuuzej ewentualnej prowizji od sprzedazy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka