Dodaj do ulubionych

Kalosze Next jaki numer?

17.02.11, 20:23
Poradźcie bo się pogubiłam. Wyciągnęłam tenisówki Adamsa w rozmiarze 29-30 czyli wg Admasa UK 11. Chce kupić kalosze Nexta www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/21/ . No i zaczynam się zastanawiać jaki rozmiar wziąć, bo jeżeli dobrze czytam to powinnam brać 31(12-13). Syn ma nóżkę 18,5cm. Dobre będą?? Jakie wogle są buty Nexta?? Syn ma tęższą nóżkę więc wogle nie wiem czy włoży ją w kalosz(tzn wysoki przegub). A jak np z tenisówkami??
Macie jakieś doświadczenie w butach Next-owych??
Obserwuj wątek
    • malwina79 Re: Kalosze Next jaki numer? 18.02.11, 00:41
      Oj ciężko trafić z ich rozmiarami, moje dziecko ubiegłego lata nosiło tenisówki w rozmiarze 9, więc na to lato, na ten rok zamówiłam 11 i są tak duże, że pewnie będą pasowały na następny rok. Z kaloszami też raz wtopiłam z rozmiarem, nie wiem może mam pecha do Nexta smile Nie wiem jaką długą teraz stopę ma moje dziecię, ale uważam, że dla Twojego synka 12-13 będzie za duża. Najlepie wklej tu zdjęcie butów które chcesz kupić, może ktoś je mam i poda Ci długość wkładki.
      • krn1971 Re: Kalosze Next jaki numer? 18.02.11, 11:49
        malwina79 napisała:

> Oj ciężko trafić z ich rozmiarami,

Zgadza sie

moje dziecko ubiegłego lata nosiło tenisówki
        > w rozmiarze 9, więc na to lato, na ten rok zamówiłam 11 i są tak duże, że pewn
        > ie będą pasowały na następny rok.

Moja zeszlego roku nosila juz rozmiar 13 (Clarksa), ale kupilam jej Crocsy Nexta i cale szczescie, ze wzielam 2 rozmiary, bo w 13 sie topila, a 12 byla w sam raz.

• domi-no1 Re: Kalosze Next jaki numer? 18.02.11, 12:10
          A możesz podać mi długość wkładki w tych crocsach next w rozm. 12. Właśnie zastanawiam sie nad zakupem tych:
          www.next.co.uk/shopping/boys/shoes/21/1
          dla synka noszącego obecnie rozm. 31 dł. stopy ma 18,5 cm i obawiam się, że ta 12 będzie mała w lecie...
          • krn1971 do domino 18.02.11, 14:09

> A możesz podać mi długość wkładki w tych crocsach next w rozm. 12.

Wiesz, ja bym sie tamtymi nie sugerowala, bo to byly dziewczece i zeszloroczna kolekcja - mialy chyba 20 cm.

Moze inne forumki z UK potrafilyby cos doradzic. Ja co prawda tez z UK, ale mam do sklepu daleko; ew. jesli mi sie uda to dopiero w przyszlym tygodniu zajrze jak dzieciaki beda mialy ferie, to jesli beda moge Ci zmierzyc.

Właśnie zast
            > anawiam sie nad zakupem tych:
            > www.next.co.uk/shopping/boys/shoes/21/1
            > dla synka noszącego obecnie rozm. 31 dł. stopy ma 18,5 cm i obawiam się, że ta
            > 12 będzie mała w lecie...
            • domi-no1 Re: do krn1971 18.02.11, 14:55
              ok dziękujęsmile
    • mamusia_oliwki Re: Kalosze Next jaki numer? 18.02.11, 15:21
      Witaj ja mam kalosze Nexta w rozmirze 12(30,5) i długość wkładki wynosi równo 20,5cm.
      • nelly123 Re: Kalosze Next jaki numer? 18.02.11, 18:37
        Mamusia_oliwki dziękuję, mam nadzieję że jak wezmę 11 to w zupełności starczą kalosze.

Szczęśliwa Mama Adasia 30.03.2007
        Mama 2 Aniołków 13.10.2010[*]
        • mamusia_oliwki Re: Kalosze Next jaki numer? 18.02.11, 22:24
          Nie ma sprawysmileMnie też się wydaję, że 11 będą dobre. Te 12 były by o 2 cm za duże, a to sporo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka