Dodaj do ulubionych

jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!POMOCY

29.04.04, 09:15
WITAM!

OSTATNIO PISAŁAM POST NA TEMAT SPACERÓWKI ALE NIE DOSTAŁAM ODP... kupuje
wózek dzisiaj albo jutro i NADAL JESTEM W KROPCE!!! byłam w sklepie i
oglądałam inglesinę zippy - jest super tyle ze ma podwójną raczke a słyszałam
że lepsza jest pojedyncza(taką mam w gondoli) nie wiem czy wybrać zippy czy
też inną inglesinę???????? a poza tym mój facet twirdzi ze kupimy trójkołowca
bo nasz wózek musi mieć duże koła - czy ktoś ma taki wózek i jakiej firmy -
czy one w ogóle sie sprawdzają??? jak jest ich cena? waga? zippy jest
leciutka i w ogle wygląda na solidną... mam taki mentlik ze zaraz
zwariujeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

pomocy sad
Obserwuj wątek
    • pinik Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 29.04.04, 09:18
      Ja polecam bardzo zippy. Jesli nie musisz pchac wozka jedna reka (np. i trzymac
      psa na smyczy), to wg. mnie bardzo dorze prowadzi sie za dwie raczki.

Trojkolowce to wozki zupelnie z "innej beczki". Dosc ciezkie, duze kola. Sa
      zupelnie do innych celow. Najpierw powinniscie przemyslec, do czego bedziecie
      tego wozka uzywac (jakie drogi, czy bedziecie go czesto transportowac/nosic), a
      potem decydowac.

Pinik
    • ulala72 Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 29.04.04, 09:46
      Z mojego dwudzieciowego i wielowózkowego doświadczenia wynika, że im mniejszy,
      lżejszy i poręczniejszy wózek - tym lepiej dla matki (przepraszam - prowadzacza
      tego wózka). Niestety nie do końca da się pogodzic tu interesy prowadzacza i
      wożonego, który to zapewne wolałby głęboki, miękki, obszerny i dobrze
      resorowany mercedes. No ale wtedy mógłby już w ogóle nie wychodzić, bo kto by
      to tachał???
      Efektem tych rozpoznań było włożenie drugiego dziecka w stanie noworodkowym do
      rozkładanej na płask parasolki, jako że dochodziło mi jeszcze holowanie
      starszego z jego akcesoriami, tudzież zakupów (szczęśliwie bez psa).
      Reasumując, kupuj Zippy (moim zdaniem podwójne rączki są OK), jeśli to Ty masz
      prowadzać wózek. A o trójkołowcach możesz powiedzieć, że szybko sie psują - ten
      argument działa na facetów.
      PZDR!
      Jak kolekcja?
      • malwes Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 30.04.04, 10:54
        Jeśli chcesz te same funkcje co Zippy ale jedną rączkę to poczekaj do maja na
        Inglesinę Expresso
        www.inglesina.com
        Albo upoluj Inglesinę Max - bardzo fajny sprzecik, z jedną rączką a ponieważ
        model zawieszony to wiele sklepów sprzedaje ze zniżką.
        Gosia
    • agaszaga Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 30.04.04, 22:51
      My kupiliśmy właśnie inglesine max, nasza córcia jeździ w niej odkąd skończyła
      7 miesięcy. Wózeczek sprawuje się b. dobrze i właśnie ma pełną rączkę.
      Zaniepokoil mnie post o tym, że są zawieszone w produkcji. Wiecie może
      dlaczego???
      • coronella Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 30.04.04, 22:54
        Zawieszone?? Hmm, już nie będa robic tego modelu, wchodzi kolejny smile
        Ale wszystkie cześci sa dostepne w serwisie.
        • agaszaga Re: do coronella 30.04.04, 22:58
          Dzieki za odpowiedź, bo zaczynałam się martwić, że coś z tym wózkiem nie tak...
          Ale przez półtora miesiąca używania nic takiego nie wyszło, pozdrawiam, Aga
    • mama_pyzuni Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 01.05.04, 08:34
      Pewnie już sie zdecydowałaś na model wózka, ale jeśli mogę coś doradzić...
      Zippy jest ok., chociaż my przesiadaliśmy sie do tego wózka z Inglesiny Magnum.
      Różnica jest kolosalna w komforcie jazdy (w Magnum nic nie trzęsie, leciutko
      sie prowadzi bo ma duże koła i generalnie wózek jest super pod warunkiem, że
      nie trzeba go nigdzie wnosić).
      A jednak parasolki to już inne resory. Mój mąż nie może sie nadziwić, jak mówię
      mu, że na forum Zippy oceniana jest jako jedna z najlepszych parasolek
      (zastanawia sie jak bardzo trzęsie dziecko w innych, zwłaszcza w czasie jazdy
      po kostce, bo po asfalcie jest ok.)
      Dwie rączki są czasem troszkę męczące, trzeba jechać idealnie równo, tak samo
      naciskać na obie rączki, bo inaczej wózek odjeżdża na boki.
      No i przy podjeżdżaniu pod krawężnik trzeba mocno nacisnąć na rączki, żeby
      podnieść przednie koła.
      To są minusy, jakie zaobserwowałam do tej pory.
      Poza tym dziecku jest na pewno wygodnie, bo Zippy jest większa niż Max, system
      składania jest rewelacyjny, wózek jest nieduży, lekki, łatwo mieści sie w
      bagażniku.
      Aha, i na pewno będziesz musiała kupić parasolkę, bo budka bardzo słabo chroni
      przed słońce (w każdym razie moja córeczka jest jeszcze nieduża i budka nie
      osłania jej główki.
      Jak kupiliśmy ten wózek, to powiedziałam mężowi, że sprzedamy Magnum, a
      następne dziecko będziemy wozić od urodzenia w Zippy rozłożonym na płasko. Po
      paru dniach użytkowania zmieniłam zdanie - NIGDY nie zdecydowałbym sie na
      wożenie noworodka lub kilkumiesięcznego niemowlaka, który dopiero zaczyna
      siadać w tak "twardym" i słabo resorowanym wózku.
      Daj znać jaki wózek kupiłaś (i jaki kolor, bo w Inglesinie bardzo podoba mi sie
      kolorystyka).
      • sowa_hu_hu nadal sie wacham - a jakieś inne firmy???graco np? 03.05.04, 15:36
        witajcie!

wózka jeszcze nie kupiłam... to zalezy od mojej siostry gdyż bedzie to prezent
        od niej dla mojego synka na urodziny... wybieramy sie w tym tyg... czytałam o
        tym nowym modelu inglesiny , oglądałam zdjęcia - jest super!!! ale podobno ma
        wejść dopiero pod koniec maja a ja nie chce tyle czekać sad kupłam bym zippy od
        ręki gdyby nie ta podwójna rączka... mój mąż twierdzi ze oglądał spacerówki
        graco i bardzo mu sie podobały... sama już nie wiem... moze znacie jeszcze
        jakieś inne firmy które produkują dobre wózki...

pozdrawiam
        • pinik Re: nadal sie wacham - a jakieś inne firmy???grac 03.05.04, 15:43
          Hej,

dla mnie te podwojne raczki, to zaden problem. Moze kwiestia przestawienia sie?
          a co do tego, ze wozki-parasolki inaczej sie prowadza od glebokich typu
          inglesina magnum to oczywiste! Sa pomyslane do innych celow! Po kostce
          parasolki zle jezdza, ale po niej nie jezdzi sie zbyt czesto. Jednak wygoda
          uzyania czesto rekompensuje te wady.

Graco bym ci absolutnie nie radzila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sa nietrwale i nie naleza do najlepszych wozkow.

Pinik
          • monad2 Re: nadal sie wacham - a jakieś inne firmy???grac 03.05.04, 21:11
            Podpisuję sie pod Piknik tylko NIE GRACO....
            • nervusmama zippy tez nie!!! 09.05.04, 15:14
              graco odpada bo sie sypie jest po prostu z plastiku to bubel nie wozek i
              skladaja sie w ogromne kolumbyny, natomiast jesli idzie o zippiego to ma
              fatalnie wyprofilowana raczke ktora nie jest obrotowa nadgarstki wysiadaja ...
              szybko zmienilam model zippy na inglesine max sklada sie w laske i ma pelna
              raczke o niebo wygodniejsze a reszta to samo... i taniej
              pozdrawiamnervus
              • pinik Re: zippy tez nie!!! 09.05.04, 20:45
                hej,

hmmm.. ja nie mam z tym w zippym problemu.

a max nie jest identyczny! Ma np. mniejszy odstep do podnozka i jakos bardziej
                nim "telepie" smile

Pinik
                • sowa_hu_hu pliko p3??????????????????????? 10.05.04, 09:45
                  nadal nie kupiałam wózka buuuuuuuuuuuu sad

mam pytanie ile kosztuje pliko p3? jak brzmi jego pełna nazwa??? chwalicie go
                  więc dlatego pytam... sam już nie wiem... poza tym okazało sie że brakuje mi do
                  inglesiny zippy 150zł buuuuuuuuuuuuuuu dlatego tez chciałą sie zapytać ile
                  kosztuja inne modele inglesiny??? dziś jade po ten cholerny wózek....
                  moja koleżanka kupiła baby dreams teedy i wygląda bardzo solidnie... sama nie
                  wiem co robić!!!

pozdrawiam
                  • mama_pyzuni Re: pliko p3??????????????????????? 10.05.04, 09:54
                    Moja Inglesina Zippy kosztowała 840 zł. (chyba to i tak bardzo tanio, bo był to
                    ostatni egzemplarz z jesiennej dostawy, te z kolejnej dostawy miały być już
                    powyżej 1000 zł.)
                    Za to w tym samym sklepie Peg Perego Pliko kosztował 900 zł. (również z
                    wcześniejszej dostawy). Czyli może okazać sie, że do P3 brakować Ci będzie
                    jeszcze więcej pieniążków.
                    Ale nie jestem pewna czy podobne ceny są w innych sklepach.
      • pinik Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 03.05.04, 15:54
        mama_pyzuni napisała:

> Pewnie już sie zdecydowałaś na model wózka, ale jeśli mogę coś doradzić...
        > Zippy jest ok., chociaż my przesiadaliśmy sie do tego wózka z Inglesiny
        Magnum.
        >
        > Różnica jest kolosalna w komforcie jazdy (w Magnum nic nie trzęsie, leciutko
        > sie prowadzi bo ma duże koła i generalnie wózek jest super pod warunkiem, że
        > nie trzeba go nigdzie wnosić).

Wozki-parasolki nie sa pomyslane jako zastepcze dla takich resorowanych na
        duzych kolach, tylko wozki pomocniecze (na wyjazdy samochodowe, wypady do
        miasta itd.)!

> A jednak parasolki to już inne resory. Mój mąż nie może sie nadziwić, jak
        mówię
        >
        > mu, że na forum Zippy oceniana jest jako jedna z najlepszych parasolek
        > (zastanawia sie jak bardzo trzęsie dziecko w innych, zwłaszcza w czasie jazdy
        > po kostce, bo po asfalcie jest ok.)
        > Dwie rączki są czasem troszkę męczące, trzeba jechać idealnie równo, tak samo
        > naciskać na obie rączki, bo inaczej wózek odjeżdża na boki.

to raczej kwestia ruchomych lokeczek z przodu (ktore jednak da sie
        zablokowac!!!). Wg. mnie jest to i tak genialny wynalazek! wozek jest
        niesamowicie skretny.

> No i przy podjeżdżaniu pod krawężnik trzeba mocno nacisnąć na rączki, żeby
        > podnieść przednie koła.

W niektorych glebokich wozkach (np Teutonia Y2K) trzeba do tego jeszcze
        znacznie wiecej sily. Tu moze lepszy jest model PP Pliko P3, bo ma na dole
        deseczki, na ktore mozna nadepnac i pokonanie kraeznika staje sie latwiejsze.

> Jak kupiliśmy ten wózek, to powiedziałam mężowi, że sprzedamy Magnum, a
        > następne dziecko będziemy wozić od urodzenia w Zippy rozłożonym na płasko. Po
        > paru dniach użytkowania zmieniłam zdanie - NIGDY nie zdecydowałbym sie na
        > wożenie noworodka lub kilkumiesięcznego niemowlaka, który dopiero zaczyna
        > siadać w tak "twardym" i słabo resorowanym wózku.

Zippy (ani inne parasolki) nie sa do pomyslane do wozenia w nich na stale
        niemolat! Jest to nieraz dobre rozwiazanie dla matek mieszkajacych na wysokim
        pietrze bez windy, lub majacych malutki samochod, a bardzo mobilnych. Ale
        zawsze jest "cos za cos". Komfort jazdy dla malenstwa mniejszy. czasem jednak
        trzeba isc na kompromis smile

Natomiast dla starszych dzieci parasolki sa genialne (dzieci zwykle chetnie
        nimi jezdza).

Pinik

> Daj znać jaki wózek kupiłaś (i jaki kolor, bo w Inglesinie bardzo podoba mi
        sie
        >
        > kolorystyka).
        • mama_pyzuni Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 03.05.04, 18:51
          Jasne, wiem, że nie da sie porównać wózków z dużymi pompowanymi kołami z
          parasolkami. To są po prostu moje spostrzeżenia dotyczące użytkowania
          Inglesinny Zippy, a że w życiu mieliśmy tylko dwa wózki, to takie porównanie mi
          sie nasuwa.
          Niestety w moim mieście prawie wszystkie chodniki wyłożone są kostką, dlatego
          to trzęsienie jest tak zauważalne i męczące. Używamy wózka codziennie chodząc
          po zakupy, a poza tym mała woli już zwiedzać świat na własnych nóżkach.

Co do wożenia niemowląt, w mojej okolicy dwie mamy prowadzają takie dwu, trzy -
          miesięczne maluchy wyłącznie w takich wózeczkach (i to po kilka godzin
          dziennie), dlatego dodałam, że według mnie nie jest to odpowiedni wózek dla
          takich maluchów właśnie ze względu na słabe resory.

A tak generalnie Inglesina Zippy jest ok, zwłaszcza dla dzieci powyżej roczku.
          Pozdrawiam.
          Monika.
    • karol987 Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 10.05.04, 10:46
      Kup Inglesinę Max.JA kupiłam w ubiegłym tygodniu jestem zachwycona zarówno ja
      jak i dziecko.Max ma pojedyńczą rączkę jest podobny do Zippa ma tylko większe
      kółka w moim przypadku to też było ważne
      • pinik Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 10.05.04, 11:35
        ale i mniejszy odstep (dosc maly) do podnozka od zippiego...

pinik
        • nervusmama Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 10.05.04, 15:36
          moim zdaniem ten odstep podnozka to zaleta i to duza dziecku nie zwisaja nogi
          tylko moze je sobie tam oprzec a jak nie chce to spuszcza je obok... nie widze
          problemu a pelna raczka o niebo lepsza niz jakiekolwiek dwie !!! przerobilam
          to wiekszy komfort jazdy manewrow i mniej trzeba sie nasilowac zeby gdzies
          wiechac a ja osobiscie mam czesto jedna reke zajeta i nie mam wtedy problemu a
          z dwoma raczkami to by nie przeszlo tak gladko i sprawnie smile
          sowa jesli mialabym ci polecic to kupuj w ciemno maxa smile)))
          pozdrawiam
          • jogaj Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 10.05.04, 22:23
            Ja tez wole Maxa,ale to indywidualna sprawa.
            BabyDreams Teddy to polska kopia Chicco Pony, czyli nie ma w ogole podlozka
            dla dziecka,takiego przedluzenia wozka co zwykle sie reguluje,ChPony XS ma ten
            podnozek.
            Pozdrawiam-Jola
            • sowa_hu_hu ZDECYDOWAŁAM SIE!!! 10.05.04, 22:45
              dziewczyny jutro jade po wózek - mam pełną sumke smile
              zdecydowałam sie na inglesine max... zippy odpada z powodu podwójnej rączki...
              miałam za to dylemat jesli chodzi o espesso - jest po prostu piękna!!!!!!!
              ale po pierwsze nie chce mi sie czekac aż wejdzie na polski rynek a poza tym
              skłąda sie ku dołowi a nie pół...
              mam nadzieje ze z maxa będe zadowolona.... jutro jeszcze napisze jak mi
              poszło smile

całusy
    • yolka.g Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 11.05.04, 15:39
      A ja sie zakochalam w PP Atlantico i juz go na inny nie zamienie smile) ,
      koleczka sa w sam raz , maz tez chcial koniecznie duze pompowane ale ja nie
      mialam zamiary nosic tego 2 pietra wzwyz , wiec wyszlo na moje i b.b.b.b.
      dobrze smile) , parasolki jak dla mnie sa za bardzo wiotkie i raczej nie na
      kregoslup 7 miesiecznaka , bo tyle ma moj kochany synus .

pozdr

yola
      • oliwkap Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 11.05.04, 23:21
        Zgadzam sie! Też właśnie kupiłam Atlantico
    • sowa_hu_hu Re: jaka spacerówka --- sprzeczam sie z mężem!!!P 11.05.04, 23:04
      dziewczyny kupiłam maxa - ogólnie jest ok ale myslałam ze składa sie jakoś
      łatwej... poza tym zakochałam sie w espresso i teraz chyba załuje ze nie
      poczekałam az będzie w sprzedazy buuuuuuuu sad jest prześliczny...

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka