Dodaj do ulubionych

"Adidaski" Nike - proszę o pomoc

11.03.11, 21:06
Chcę kupić dla mojego dwulatka jakieś butki sportowe. Warunek konieczny to to, żeby miały skórzaną wkładkę wyprofilowaną tak aby zapobiegało płaskostopiu. Może ktoś się orientuje czy w ogóle znajdę takie buty ( firma nieważna)
Upatrzyłam w Deichmannie takie Nike www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=10&category=0060157100000552&product=1033208 , może ktoś ma takie butki i orientuje się jaka jest tam wkładka? Będę wdzięczna za pomoc. A może polecicie jakieś inne butki mniej więcej w tej samej cenie.
Obserwuj wątek
    • leila78 Re: "Adidaski" Nike - proszę o pomoc 11.03.11, 21:12
      właśnie je kupiłam. wkładka materiałowa. nie jest profilowana.

a lekarz zalecił specjalne wkładki? jeśli tak to kup specjalistyczne i wymień.
      • caroline1974 Re: "Adidaski" Nike - proszę o pomoc 11.03.11, 21:16
        Dzięki za odpowiedź.
        Lekarz nie zalecił ( jeszcze) zdrowotnych wkładek, ale synek ma skierowanie do ortopedy z podejrzeniem płaskostopia ( chociaż nie wiem czy u dwulatka to nie jest fizjologiczne).
        • gocha500 Re: "Adidaski" Nike - proszę o pomoc 11.03.11, 21:35
          stopa ksztaltuje sie sama do 3 roku zycia!wkladki profilujace o nieporozumienie!
          latem puszczaj smyka jak najwiecej na boso po podworku i stopki mu sie ladnie yrobia1
          • leigh4 Re: "Adidaski" Nike - proszę o pomoc 11.03.11, 21:43
            U dwulatka płaskostopie? Przecież prawie każdy dwulatek ma płaskostopie fizjologiczne, nie wymagające leczenia. Wkładki noszą dzieci z WADA(stwierdzoną), a nie profilaktycznie, kazda wkładka czy but ortopedyczny to jest forma leczenia a nie zapobiegania. tak jak napisała gocha-najlepszym sposobem na zapobieganie jest umożliwienie od urodzenia swobodnej pracy wszystkim mięśniom dzirecka, bez sztucznego podtrzymywania zapiętkami, usztywniaczami i wkładkami. jak ta stopa ma sama pracowac, skoro w pracy zastepuje ją wkładka?
    • marta-zs Re: "Adidaski" Nike - proszę o pomoc 12.03.11, 07:41
      te zalinkowane maja materialową. Młoda moja miała kiedyś nike sensory motion-takie wyższe, i te miały wkładkę skórzaną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka