Dodaj do ulubionych

Aldi-rowerek biegowy

18.03.11, 07:38
Witam,
Od jutra w gazetce jest rowerek biegowy dla dzieci za 99zł i zastanawiam się czy może w zeszłym roku był i któraś z osób go nabyła. Czy jest wart tych 99 zł? Chciałam go dla 3 latki.
Z góry dziekuję za opiniesmile
Obserwuj wątek
    • koza_w_rajtuzach Re: Aldi-rowerek biegowy 18.03.11, 09:00
      Kupiłam go w tamtym roku dla siostrzenicy męża...Złożyłam go i wyglądał okej, ale niestety nie wiem jaki jest w użytkowaniu. To są podróby rowerka biegowego Hudora, ten niebieski (taki właśnie kupiłam) wygląda identycznie jak ten klein-toys.pl/index.php?products=product&prod_id=18 Różni się jedynie napisami i może też jakością.
      Ten rowerek jest dość wysoki i dla trzylatki na najniższym stopniu siodełka może być nawet odrobinkę za wysoki (ja kupiłam go na trzecie urodziny i wiem, że dziewczynka jeździła na nim początkowo na paluszkach). Na pewno starczy na długo.
      • aleks2539 Re: Aldi-rowerek biegowy 18.03.11, 11:12
        Ja też bym chętnie poznała opinie na jego temat bo cena kusi....
        • tedesca1 Re: Aldi-rowerek biegowy 18.03.11, 12:36
          To wrzućcie w przeglądarkę, napewno takie wątki już były.
    • liveveb Re: Aldi-rowerek biegowy 18.03.11, 12:45
      Ma 3 lata gwarancji, ale ja też chętnie posłucham opinii uzytkowników....
      • koza_w_rajtuzach Re: Aldi-rowerek biegowy 18.03.11, 16:11
        Jeśli chcecie się czegoś o tych rowerkach dowiedzieć, to przypomniało mi się, że one mają nazwę First Move. Może coś na zagranicznych stronach będzie..
        • koza_w_rajtuzach Re: Aldi-rowerek biegowy 18.03.11, 16:22
          Słabo znam niemiecki, tylko kilka słówek, ale na ebayu znalazłam aukcję z tym rowerkiem i tam jest coś takiego napisane: "Gekauft bei Aldi - das Rad ist baugleich mit dem Laufrad Ratz Fratz von Hudora (also eine Sonderanfertigung aus dem Hause Hudora für Aldi)"
          Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale chyba w nawiasie jest napisane, że ten rowerek jest robiony przez Hudorę dla Aldi... A może jednak nie?
          • johana75 Re: Aldi-rowerek biegowy 19.03.11, 18:09
            Tak dobrze zrozumiałaś, bo wlasnie często znane firmy robią rzeczy specjalnie dla Aldi, ale bez ich znaczka firmowego. Jedzeniowe rzeczy też sa robione przez znane marki.
    • liveveb Re: Aldi-rowerek biegowy 20.03.11, 18:58
      Czysto teoretycznie - jest wart 99 PLN.
      Ale uwaga - rowerek mojej małej trzeba było wymieniac ze względu na źle wspawany element - ale niestety dokładnie nie wiem który, bo składał go dziadek wink))
      ze wazględu na pogode jeszcze nie testowany.
    • kroliczyca80 a jak wypada przy Puky? 21.03.11, 17:49
      Dziewczyny, mamy Pukiego, tego najmniejszego i dla 3-latka jest już na styk. Myślę o zmianie, czy ten z Aldiego nas nie rozczaruje w porównaniu z poprzednim?
      I jeszcze jedno - czy on ma hamulec jak ten Hudory ze zdjęcia powyżej?
      • koza_w_rajtuzach Re: a jak wypada przy Puky? 21.03.11, 17:54
        Ma hamulec, ale czy nie rozczaruje to ja nie wiem wink.
        • kroliczyca80 Re: a jak wypada przy Puky? 21.03.11, 18:00
          Hamulec to plus, kolejny krok do nauki jazdy na dorosłym rowerze.smile
          Co do rozczarowania to mialam na myśli jakość wykonania, lekkość, wygodne siodełko, wyważenie - jeśli ktoś ma porównanie z Pukim, byłabym wdzięczna za wieści.
          • aleks2539 Re: a jak wypada przy Puky? 24.03.11, 18:55
            witam ponownie smile rowerek kupiłam. Składało się go szybko i prosto. Synek 2,5 roku od razu załapał, że się na rower wsiada i nóżkami odpycha. Pierwsza godzinna "jazda" za nami. Wad rowerka nie widzę.
            • pasik Re: a jak wypada przy Puky? 24.03.11, 20:04
              Dzisiaj byłam w Aldi. Została jedna różowa sztuka.
              /Poznań/
              • madzikka82 Re: a jak wypada przy Puky? 24.03.11, 21:51
                a czy 2 letnia dziewczynka poradzi sobie na tym rowerku? czy nie bedzie dla niej za duzy? mala ma teraz 86 cm
                • aleks2539 Re: a jak wypada przy Puky? 24.03.11, 23:18
                  na opak jest "od 93 cm"
              • basilicum Pasik - w ktorym Aldki w Poznaniu? 24.03.11, 22:17
                Na Piatkowie nie było juz śladu w poniedziałek smile
                • pasik Re: Pasik - w ktorym Aldki w Poznaniu? 24.03.11, 22:20
                  na Jugosłowiańskiej
                  • basilicum Re: Pasik - w ktorym Aldki w Poznaniu? 25.03.11, 15:46
                    Pasik dziekuję za info. Przejechałam pół miasta i kupiłam smile
                    • pasik Re: proszę bardzo:-) do usług 25.03.11, 15:53
                      proszę bardzo smile
                      po to jest forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka