Dodaj do ulubionych

Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchibo?

09.04.11, 14:07
Czy lepiej poczekać do jesieni? Mam dla dziewczynki rozmiar 92/110
Jak myślicie?
--
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 09.04.11, 14:57
      Moim zdaniem teraz nie ma sensu. Ja bym czekała do jesieni. A co to za dziwny rozmiar?
      • blaszany_dzwoneczek Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 09.04.11, 15:09
        A właściwie to czemu się pytasz, skoro już wystawiłaś? A nuż się na forum chętny trafi? wink
        Ja bym tego razem nie sprzedawała. Kto Ci kupi kurtkę 110/116 i spodnie 86/92? Wystawiłabym jesienią, ale osobno kurtkę, osobno spodnie.
        • elmirkamamaani Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 09.04.11, 15:12
          Ja bym czekala do pierwszych sniegow ja dla mojej corci kupilam pod koniec zimy 98/104 ale nowke na wyprzedazy za 119 zł.w sklepie Tchibo.
          • annaparzonka Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 09.04.11, 16:05
            Nie wystawialabym a po drugie jak roznica w rozmiarch to nie sprzedawalabym tego razem tylko osobno.
            • magda-lenka78 Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 09.04.11, 17:20
              polecam początek września
              • kornnella Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 09.04.11, 19:22
                I zdecydowanie osobno, a na pewno znajdą sie kupujący.
                Sam ten opis ze niby dziecko nosiło góre na 116 i dół na 86/92 jednoczesnie i było super i pasowało baaardzo grubymi nićmi szyty wink
                • aniasia Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 09.04.11, 19:54
                  Dlaczego grubymi nićmi szyte?
                  Moja córka tak nosiła naprawdę, więc tak napisałam.
                  Szczerze mówiąc to dopiero przy wystawianiu na Allegro zobaczyłam, że spodnie i kurtka mają różne rozmiary wink Pod koniec zimy moja Majka go nosiła i był ok na nią, ale spodnie będą już na następną zimę za krótkie, więc chcę go sprzedać.
                  • blaszany_dzwoneczek Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 09.04.11, 20:42
                    Może i nosiła, ale przyznam, że ciężko mi to sobie wyobrazić. Moja trzylatka tej zimy nosiła kurtkę 86/92 z tego kombinezonu i była w sam raz. Kupiłam jej na przyszły rok 98/104 i kurtka, jak przymierzyła, jeszcze sporo za duża. To w takiej 110/116 chyba by się utopiła. A spodni 86/92 już tej zimy nie nosiła, bo były za krótkie.
                    Może taki zestaw byłby w miarę dobry na jakieś barczyste dziecko o długim tułowiu, długich rekach, a bardzo krótkich nóżkach, ale szansa, że znajdziesz kogoś szukającego kombinezonu dla dziecka o tak nietypowych wymiarach, jest raczej niewielka. A widziałam, że nieźle sprzedały się jakoś zimą same spodnie. Polecam więc jednak rozłączyć ten niefortunny zestaw, myślę, że osobno o wiele szybciej i lepiej Ci się sprzeda jesienią. Ja w każdym razie nie kupiłabym takiego zestawu, mimo zapewnień, że jakieś dziecko w tym chodziło i było ok wink
                  • sylaluk1 Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 09.04.11, 20:45
                    To chyba nie sezon na sprzedaż kombinezonu.Poza tym nie bardzo rozumiem dlaczego w parametrach wyszukiwania wpisałaś NOWE skoro kombinezon był używany? Nie sądzisz że to wprowadzanie w błąd ?
                    • aniasia Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 09.04.11, 21:09
                      Był założony dosłownie raz, nie ma śladów użycia, dlatego sprzedaję go jako nowy, bo jest nowy.
                  • pln10 Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 09.04.11, 21:27
                    Aniasia- zdecyduj jaką wersję podtrzymujesz- nosiła go pod koniec zimy czy założyła tylko raz?! To zasadnicza różnica jeśli chodzi o stan używania tego komb.
                    pozdr.
                    • clonek13 Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 09.04.11, 21:51
                      nie wystawiaj teraz....

ja mam śniegowce Next z ostatniej kolekcji 10uk dla chlopca ,przez tydzien w nich chodzil jak bylismy w PL na Swieta, i jak nowki, jakbym metke przyczepila to jak ze sklepu wink
                      i ja sie wstrzymalam ,bo sie boje ze chetnego teraz nie znajde,ludzie kupuja letnie rzeczy a za 1zl tego przeciez nie oddam smile
                    • kornnella Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 09.04.11, 22:18
                      Pln10 a czy to nie wszystko jedno. Jak zwykle trzeba zacząć na forum wątek z gatunku "sprzedaje czy dobrze czy nie". A jak ktoś odpisze ew poradzi to naskoczyć ze wcale się nie wciska ciemnoty i nie nabyło rozparowanego kombika w Realu, tylko kupiło celowo skrajne rozmiary w "sprzedaży pozasalonowej". A kombik jest nowy, z tego powodu ze był noszony przez córkę pod koniec sezonu, a był noszony dlatego ze właśnie dobrze pasował.

A tak naprawde to czasem ktoś potrzebuje właśnie część kombinezonu, bo kupił góre w lumpie ew ukradli mu kurtke itp
                    • aniasia pln10 09.04.11, 22:19
                      Napisałam, że kupiony był pod koniec zimy, a założony raz - proszę czytać uważnie wink
                      • aleks2539 Re: pln10 09.04.11, 22:28
                        ja mam co prawda normalne dzieci więc bardzo proporcjonalne i synek nosił kombinezon 86/92 przez dwa sezony, z tym, że na koniec noszenia spodnie były za krótkie (bo to narciarskie są) a kurtka nadal za duża... No ale ja nie kupiłam w sprzedaży pozasalonowej wink Pewnie dlatego spodnie krótkie były big_grin Co więcej - zamówiłam w Tchibo Z METKAMI nowe kombinezony na przyszły rok. I chętnie bym kupiła spodnie o rozmiar większe od posiadanej kurtki. No ale ja mam proporcjonalne dzieci nie jeżdżące na nartach. Stąd ten problem wink
                      • minnie8 Re: pln10 09.04.11, 22:58
                        a może...tak z zaskoczenia...któraś mama się skusi i kupi teraz zamiast stroju kąpielowego sławetny kombinezon Tchibo big_grin
                        ...bez urazy...ale dostaję już drgawek jak widzę na forum hasło "kombinezon Tchibo"
                        ...sorry...kto szuka kombinezonów w kwietniu???Nawet przez myśl by mi nie przeszło aby przeglądać kategorię "kombinezony"
                        • minnie8 Re: pln10 09.04.11, 23:01
                          ...o Boziu...chyba muszę uchylić czoła...kombinezony TCHIBO ciągle są na allego...ups...
                        • aniasia ech 09.04.11, 23:05
                          minnie8 napisała:

> a może...tak z zaskoczenia...któraś mama się skusi i kupi teraz zamiast stroju
                          > kąpielowego sławetny kombinezon Tchibo big_grin
                          > ...bez urazy...ale dostaję już drgawek jak widzę na forum hasło "kombinezon Tch
                          > ibo"
                          > ...sorry...kto szuka kombinezonów w kwietniu???Nawet przez myśl by mi nie przes
                          > zło aby przeglądać kategorię "kombinezony"
                          No mnie też nie, ale wiem, że kombinezony te budzą emocje, sama zresztą kupiłam go pod wpływem forum, długo nam nie posłużył, jak widać, w dodatku pomieszane rozmiary - porażka w całej linii wink
                          Jak się teraz nie sprzeda, to wystawię go jesienią, oddzielę kurtkę i spodnie, jak mi poradziła jedna forumowiczka wink
                          Jak dla mnie wątek, wątek można usunąć, co by nie budził więcej emocji i żebym nie była posądzona o reklamowanie pozostałych sprzedawanych rzeczy.
                          Dziękuję za porady wink
                          • minnie8 Re: ech 09.04.11, 23:16
                            rozdziel KONIECZNIE i wystaw we wrześniu np smile
                          • agni71 Re: ech 09.04.11, 23:20
                            No mnie też nie, ale wiem, że kombinezony te budzą emocje, sama zresztą kupiłam
                            > go pod wpływem forum, długo nam nie posłużył, jak widać, w dodatku pomieszane
                            > rozmiary - porażka w całej linii wink

A wyżej piszesz, ze dziecko nosiło kombinezon i, że pasował wink
                            • sylki Re: ech 10.04.11, 10:19
                              Miałam pomieszane rozmiarami dwa kombinezony i nie wierzę w to by kurtka w rozmiarze 110/116 była dobra na dziecko na które spodnie o dwa rozmiary mniejsze w tym wypadku 86/92 są ok. No chyba, ze twoje dziecko ma krótkie nogi jak kaczka, w co wątpię.
                              Dodam jeszcze, że jak mozna nie zauwazyć tak ogromonej róznicy big_grin

Ale dochądząc do sedna sprawy, ściągnęłabym go i wystawiła osobno, po 60 zł od kurtki i spodni. Pewnie znajdzie się parę osób, które mają rozkompletowane kombinezony.
                      • inia25 Re: pln10 11.04.11, 10:34
                        aniasia napisała:
                        > Napisałam, że kupiony był pod koniec zimy, a założony raz - proszę czytać uważnie wink

napisałaś dokładnie tak:
                        Pod koniec zimy moja Majka go nosiła i był ok na nią, ale spodnie będą już na następną zimę za krótkie, więc chcę go sprzedać

• women.beauty Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 11.04.11, 11:43
          dobra reklama niby pytanie a aukcja już trwa !!!!!!!!
      • adwarp Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 12.04.11, 09:00
        skąd wy wiecie,że już wystawiony? nie ma przeciez linka do aukcji

• tres09 Nowy - uzywany 10.04.11, 08:55
      Jeśli komuś nie zależy na tym żeby rzecz była nowa, to raczej nie ustawia filtrów na 'Nowe'.
      Jeśli ktoś ustawia filtr na 'Nowe' to nie po to żeby marnować czas na oglądanie aukcji z rzeczami "prawie nowymi", "raz użytymi".
    • verika Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 10.04.11, 12:08
      Twoja prawdomówność jest delikatnie mówiąc bynajmniej dziwna, poczynając od tego,że rzeczą niemożliwą jest,żeby dziecko nosiło rozmiar kombinezonu spodni na 92 a kurtki 110, bo spodnie w kombinezonach tchibo są i tak z reguły krótkie nawet do kurtki z kompletu w tym samym rozmiarze kurtka wielka, a spodnie krótkie. No chyba,że tak jak ktoś napisał masz dziecko o tłowiu 4-latka a nóżkach 2 latka....
      No i zasadnicza sprawa - jak można wystawić kombinezon choćby nawet raz użyty jako nowy ?
      Chcesz nabić kogoś w butelkę ? NOWE to NOWE a nie raz użyte ! Nienawidzę takich sprzedających, bo od razu brzydko mi to pachnie, co za problem napisać,że kombinezon użyty dosłownie na jedno wyjście ale UŻYTY a nie nowy ! Liczysz na to,że weźmiesz więcej o parę groszy, bo fałszywie okresliłaś,że nowy ? No i pewnie to jeszcze kombinezon z reala z oderwanymi metkami, bo tam są najczęściej te rozparowane....
      • aniasia Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 10.04.11, 12:47
        No ok, macie rację, raz założony, to już używany, poprawiłam to w opisie aukcji.
        NIe wiem czemu to niemożliwe wg Was, żeby dziecko nosiło dwa rózne rozmiary?
        Ja tam dużej róznicy w tej kurtce nie widzę, na moją córkę pasowała, fakt, że trochę za długa była, ale nie za wielka jakoś bardzo ;-/
        • annaparzonka Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 10.04.11, 13:55
          Jak dla Mnie to niemozliwe aby dziecko nosilo jeden taki drugi taki rozmiar zeby mozna bylo to nazwac pasujace na dziecko.... szczegolnie w przypadku gdy odziez jest w rozm 86-92 a nastepna 98-104 co innego gdy cos ma rozm 86 a kolejny to 92 wtedy rozumiem ze dziecko nosi rzeczy takie i takie.... Rzeczy nawet raz zalozone nie sa NOWE ewentualnie uzywana jak nowa bo zalozona raz, nowa to dla mnie nigdy nie noszona no i odziez z metka * zakladam ze nie nosza ludzie rzeczy z metkami aby pozniej sprzedac jako nowe haha
        • kornnella Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 10.04.11, 14:02
          Jej ale te dwa różne rozmiary dzieli dużo bo 86/ 92 to dziecko ok. 1,5-2 lat a rozmiar 110-116 to 4,5-6 latek. Na dokładke spodnie w kombikach Tchibo jeszcze są krótsze

I niewiele pomoze jak dla poprawienia opisu wpiszesz ze to niby 92/110 a nie 86/116 tongue_out
        • koza_w_rajtuzach Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 10.04.11, 15:29
          > NIe wiem czemu to niemożliwe wg Was, żeby dziecko nosiło dwa rózne rozmiary?

Gdyby było na odwrót, czyli spodnie byłyby w większym rozmiarze, a kurtka w mniejszym to byłoby to możliwe, bo te kurtki są dość spore.
          Mój syn w przyszłej zimy będzie nosił spodnie w rozmiarze 98/104, natomiast kurtkę w rozmiarze 86/92 i ten zestaw na pewno będzie w porządku dla trzyletniego chłopca. Nie będzie tak nosił dlatego, że kupiłam źle skompletowany kombinezon, ale dlatego, że kurtka z poprzedniej zimy w przeciwieństwie do spodni nadal będzie na niego dobra, a spodnie będzie miał od siostrzanego kombinezonu z poprzedniej zimy (kurtki nie będzie mógł nosić, bo jest różowa, więc córka będzie mogła nadal w niej chodzić na zmianę z kurką od kombinezonu na 110/116).
          • aniasia Więc może źle jest wszyty rozmiar? 10.04.11, 22:01
            Bo ta kurtka naprawdę nie jest dużo za duża na moją córkę, która zimą miała 3 lata i 5 miesięcy, aż jej chyba jutro zdjęcie zrobię w tym kombinezonie, żeby Wam pokazać, że nie jest niewymiarowa o kaczych nogach ;-/
            Szerokość kurtki wynosi 40 cm, długość 44 cm, a na innych aukcjach jak patrzyłam szerokość tych na 110 wynosi 44 cm.
            • sylki Re: Więc może źle jest wszyty rozmiar? 10.04.11, 22:08
              A to też możliwe, że źle wszysty zwłaszcza jak kupiony w Realu.
            • blaszany_dzwoneczek Re: Więc może źle jest wszyty rozmiar? 10.04.11, 22:09
              Daj jeszcze długość rękawa od pachy, pomierzę jeśli chcesz - mam w domu wszystkie smile 86/92 już za mały, 98/104 na przyszłą zimę i 110/116 dla córki koleżanki. Długość od ramienia mierzona?
              • blaszany_dzwoneczek Re: Więc może źle jest wszyty rozmiar? 10.04.11, 22:13
                I czy długość z przodu, czy z tyłu (z tyłu jest dłuższa)?
                • aniasia Re: Więc może źle jest wszyty rozmiar? 10.04.11, 22:51
                  Rękaw ma 32/25 cm.
                  • blaszany_dzwoneczek Re: Więc może źle jest wszyty rozmiar? 10.04.11, 23:03
                    86/92 (chłopięcy niebieskogranatowy sprzed 2 lat):
                    szerokość - 37,5
                    długość przód/tył - ok. 42/44
                    rekaw od pachy - 22-22,5

98-104 (tegoroczny różowy)
                    szerokośc - pod pachami 44, niżej (najwęższe miejsce) 42
                    długość przód/tył - 47/50
                    rękaw od pachy - 26

110/116 (tegoroczny różowy)
                    szerokość - pod pachami 46, w najwęższym miejscu 43
                    długość przód/tył - 50/54
                    rękaw od pachy - 30,5
          • leneczkaz Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 11.04.11, 08:24
            Koza to teraz ja się zdziwię, bo miałam 86/92 górę i jest maleńka. Na mojego taka 'na styk' tej zimy. Następnej to chyba do łokcia by sięgał rękaw. Ona jest maleńka!
            • koza_w_rajtuzach Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 11.04.11, 11:38
              No to się tak nie dziw, bo moja córka jako czterolatka nosiła czasem tą kurtkę na 86/92, bo dla mniej więcej rocznego chłopca ten kombinezon był jeszcze za duży i ogólnie to czekał do przyszłego roku. Kurtka była na córkę na styk
              O proszę, tu czterolatka w kurtce na 86/92
              https://lh4.googleusercontent.com/_z0yhhTEGp5o/SuBX0GVbRnI/AAAAAAAAIsw/hLvMOsjfbDE/s512/Obraz%203584.jpg
              Fakt, córka w tym czasie miała zastój wzrostu i mierzyła wtedy tylko 102 cm, jednak ok 3-latek większy raczej nie będzie. Na razie ma 94 cm, co jest 90 centylem i jeśli będzie się tego trzymał, to w styczniu, w trzecie urodziny osiągnie 101 cm.
              Niestety nie udało mi się kupić dla niego kombinezonu, ale te rozwiązanie nie wydaje mi się głupie, choć i tak na pewno na zapas dokupię mu ze dwie kurtki, które także będzie mógł łączyć z tymi spodniami.
              • sylki Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 11.04.11, 12:06
                Mam dla dziewczyn swoich dwa
                Moja najmłodsza ma teraz 13 msc kupiłam jej 86/92 jest baaardzo duży uncertain. Założyć się mogę, że na zimę dobry dla niej by był 74/80, więc być może będę na taki polować wink
                Dla starszej, która ma teraz prawie 4 lata mam 98/104 i na zimę powinien być super, bo w tym 110/116 to dwie takie moje 4 latki by weszły wink
                • aniasia Zmierzyłam kurtkę Nexta na 98 cm 11.04.11, 12:22
                  i ma szerokość 38 cm, czyli 2 cm mniej niż kurtka Tchibo na 110/116.
                  Utwierdza mnie to w przekonaniu, że po prostu metka z rozmiarem została źle wszyta i nalezy się sugerować wymiarami w tym przypadku.
            • slonko1335 Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 11.04.11, 12:33
              Mój miał w tym roku 86/92 kupiony w tchibo z metkami i kurtka spokojnie będzie dobra jeszcze za rok, spodnie przykrótkie się w połowie zimy zrobiły, na szczęście u nas śniegi tylko na początku były. W przyszłym roku będzie mykał w kurtce tegorocznej i spodniach 98/104.
              • asiaiwona_1 Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 11.04.11, 12:54
                A tak wogóle to nie rozumiem dlaczego posługujesz się w aukcji zdjęciami z tchibo. W tchibo są NOWE kombinezony, a twój nowy nie jest. Jeśli chcesz być uczciwa to powinnaś usunąć zdjęcia, które nie opisują faktycznego stanu kombibezonu. Poza tym jakoś dziwnie "prześwietlone" te twoje zdjęcia, ciężko zobaczyć dokladnie ich stan zużycia.
                • minnie8 Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 11.04.11, 15:25
                  asiaiwona_1 napisała:

> A tak wogóle to nie rozumiem dlaczego posługujesz się w aukcji zdjęciami z tchi
                  > bo. W tchibo są NOWE kombinezony, a twój nowy nie jest. Jeśli chcesz być uczciw
                  > a to powinnaś usunąć zdjęcia, które nie opisują faktycznego stanu kombibezonu.
                  > Poza tym jakoś dziwnie "prześwietlone" te twoje zdjęcia, ciężko zobaczyć doklad
                  > nie ich stan zużycia.

Nie...no teraz już przesadziłaś...dobrze,że tej kobiety nie macie przed sobą bo pewnie niektóre by ją zlinczowały za tą aukcję...
                  maaasakra...aż niesmaczne to się zrobiło sad
                  • asiaiwona_1 Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 11.04.11, 15:32
                    a dlaczego przesadziłam? Panna głupią udając myślała, że nikt się nie połapie, że aukcję swoją reklamuje. Już jedno oszustwo poprawiła - opis, że kombinezon jest nowy. Jak ktoś pisze coś na forum to musi się liczyć z tym, że nie każda odpowiedź będzie słodkopierdząca.
                    • aniasia Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 11.04.11, 15:46
                      NIe było moim celem reklamowanie aukcji, do głowy mi to nie przyszło, nigdzie nie podałam linku do aukcji...
                      Zadałam tylko jedno pytanie, bo Wy tu "uwielbiacie " te kombinezony, więc pomyślałam, że będziecie wiedziec, czy jest sens o tej porze go wystawiać...
                      A jednak to prawda, że te kombinezony budzą emocje, sądząc po ilości wpisów i emocjach w nich zawartych wink
                      • minnie8 Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 11.04.11, 15:54
                        aniasia napisała:

> NIe było moim celem reklamowanie aukcji, do głowy mi to nie przyszło, nigdzie
                        > nie podałam linku do aukcji...
                        > Zadałam tylko jedno pytanie, bo Wy tu "uwielbiacie " te kombinezony, więc pomyś
                        > lałam, że będziecie wiedziec, czy jest sens o tej porze go wystawiać...
                        > A jednak to prawda, że te kombinezony budzą emocje, sądząc po ilości wpisów i e
                        > mocjach w nich zawartych wink

oj...tak sobie myślę,że niektóre to po prostu nie mogą zdzierżyć,że komuś udało się kupić ten CUD-kombinezon w markecie...a one nawet po zapisach w metrowej liście Tchibo go nie dostały big_grin
                    • minnie8 Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 11.04.11, 15:49
                      asiaiwona_1 napisała:

> a dlaczego przesadziłam? Panna głupią udając myślała, że nikt się nie połapie,
                      > że aukcję swoją reklamuje. Już jedno oszustwo poprawiła - opis, że kombinezon j
                      > est nowy. Jak ktoś pisze coś na forum to musi się liczyć z tym, że nie każda od
                      > powiedź będzie słodkopierdząca.
                      No oczywiście,że się musi z tym każdy liczyć...ale może lepiej zaraz podaj jej model aparatu,którym ma robić foto...aby foto dobre było...bo na pewno "to tak ze szczerego serca"...chcesz,żeby dobrze jej się sprzedał ten kombinezon tongue_out
                      • aniasia Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 11.04.11, 16:20

minnie8 napisała

> No oczywiście,że się musi z tym każdy liczyć...ale może lepiej zaraz podaj jej
                        > model aparatu,którym ma robić foto...aby foto dobre było...bo na pewno "to tak
                        > ze szczerego serca"...chcesz,żeby dobrze jej się sprzedał ten kombinezon tongue_out

Aparat mam dobry akurat, ale nie powiem jaki, żeby nie było, że go chcę zareklamować ;-P
                        NIe wiedziałam, że ten wątek tak mnie rozbawi wink

• aniasia Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 11.04.11, 15:38
                    > asiaiwona_1 napisała:
                    >
                    > > A tak wogóle to nie rozumiem dlaczego posługujesz się w aukcji zdjęciami
                    > z tchi
                    > > bo. W tchibo są NOWE kombinezony, a twój nowy nie jest. Jeśli chcesz być
                    > uczciw
                    > > a to powinnaś usunąć zdjęcia, które nie opisują faktycznego stanu kombibe
                    > zonu.
                    > > Poza tym jakoś dziwnie "prześwietlone" te twoje zdjęcia, ciężko zobaczyć
                    > doklad
                    > > nie ich stan zużycia.

Jak już się nie ma o co przyczepić, to można i o zdjęcia, prawda?
                    Zdjęcia są normalne, nie prześwietlone, robione bez lampy, w świetle dnia.
                    Poza są tam też moje zdjęcia, oprócz tych ze strony Tchibo, więc widać stan faktyczny kombinezonu, nie przesadzaj, asiaiwona_1...

Jak z Nexta ktoś ma zdjęcie katalogowe, to jakoś mu nikt nie zwraca uwagi, wręcz przeciwnie, na forum Zakupy, nie raz pojawiała się prośba o zdjęcie katalogowe, żeby wstawić do aukcji...
                    • blue_amelia Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 12.04.11, 00:06
                      alez to Tchibo popularne smile az sie awantury robia smile
                      a ja o tym ze Tchibo to cos wiecej niz kawa dobiwedzialam sie jak karte payback wyrobilam
                      a wtedy sie od kolezanek dowiedzialam ze i ciuchy i dla dzieci
                      • koza_w_rajtuzach Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 12.04.11, 07:10
                        > alez to Tchibo popularne smile az sie awantury robia smile

fakt smile
                        Ale powiem szczerze, że dla mnie to przesada, żeby sprzedawać źle skompletowany kombinezon, w dodatku kupiony za 60 zł i używany od ceny w licytacji 137. Ja bym tak nie mogła. Jeśli już to sprzedałabym tylko spodnie, a kurtkę bym zostawiła dla dziecka. Nie rozumiem po co sprzedawać coś w czym dziecko może jeszcze pośmigać.
                        • leneczkaz Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 12.04.11, 09:10
                          To na się pochwalę, że kupiłam kombinezon- góra mniejsza od dołu- górę młody nałożył 3x i sprzedałam za 30zł bo tyle mnie ona kosztowała. Dół zatrzymałam synkowi na następną zimę. Poszłam do Reala, żeby SOBIE coś kupić, a nie żeby w cenie 3x większej sprzedać na allegro. Trochę to poniżające co robi założycielką wątku.
                          • woi.mi Re: Czy jest sens wystawiać teraz kombinezon Tchi 13.04.11, 11:47
                            Cena jest zależna od popytu, co tu poniżającego??
                            Kombinezony były w sklepie internetowym Tchibo w pierwszym gatunku po 119 lub 129 zł do marca, a ludzie po 170 i więcej kupowali realowskie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka