Dodaj do ulubionych

Piankolina- pytanie

13.04.11, 19:57
1. Czy takie foremki z ciastoliny nadają się do wykorzystywania ich przy piankolinie?
2. Jaki zestaw na start zakupić?
Do tej pory mój 4 latek bawił sie tylko plasteliną, piaskoliną i ciastoliną. Piankoliny jeszcze nie przerabialiśmy. Nie chcę kupować farmy czy lodziarni- jakie reklamują w TV a jedynie samą piankolinę i najchętniej wykorzystać te foremki które już mamy z ciastoliny.
Nie wiem czy nie zagmatwałam za bardzo?
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Piankolina- pytanie 13.04.11, 20:21
      Podłączam się
      Czy ta dobra piankolina to tylko play-doh czy polecacie inne firmy?
      Podeślijcie jakieś linki.
      • dzidzia_ch Re: Piankolina- pytanie 13.04.11, 21:28
        ja odradzam piankoline
        kupilam farme i mam ochote wywalic to dziadostwo do kosza
        piankolina jest dosyc twarda(szczegolnie na poczatku zanim sie jej porzadnie nie wygniecie w rekach),jest malo plastyczna a co najgorsze potwornie sie kruszy
        przy zabawie dzieci siedza w kupie rozkruszonej piankoliny,ktory przykleja sie do rajstopek/spodni efektem czego jest roznoszenie po calym domu sad
        • anick5791 Re: Piankolina- pytanie 13.04.11, 22:23
          A my jesteśmy bardzo zadowolone. Kruszy się, to fakt, ale zabawy co niemiara i wcale nie jest twarda (Cobi Moonsand) smile Mamy pizzerię.
          • falcon_eye Re: Piankolina- pytanie 14.04.11, 08:25
            A Moonsand to nie jest przypadkiem piaskolina?
        • falcon_eye Re: Piankolina- pytanie 14.04.11, 08:24
          To już nie wiem komu wierzyć, bo w wątku sprzed kilku dni (forum.gazeta.pl/forum/w,583,124133587,124133587,czy_jest_cos_fajniejszego_od_ciastoliny_.html) przeważają opinie, że właśnie piankolina jest bardziej miękka od klasycznej ciastoliny - nie kruszy się i nie wysycha.
          • anick5791 Re: Piankolina- pytanie 14.04.11, 09:04
            Chyba pomyliłam nazwy. Sorry.
            Myślałam o tym:
            www.cobi.pl/zabawki/moon-dough-pianka/
            To zdecydowanie nie wysycha (pisałam z resztą też na ten temat w tym drugim wątku). I tu są też zestawy z samą masą w różnych kolorach, bez dodatkowych foremek, maszynek itp.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka