Dodaj do ulubionych

Lalka Corolle Balerina

12.05.11, 20:49
Nie wiem jeszcze która. Rozważam póki co dla pięciolatki która jest zafascynowana baletem(znaczy teoretycznie zafascynowana bo będzie chodzić dopiero od września). Nadaje się taka lalka dla pięciolatki?. Młoda kocha lalki ale ma tylko bobasy i lalki typu barbie nie ma żadnej lalki dziewczynki i tak sobie o tej corolle pomyślałam. A może balerinę odradzacie i kupić nie balerinę??? mi się prawie wszystkie podobają...
Obserwuj wątek
    • zebraw-paski Re: Lalka Corolle Balerina 13.05.11, 08:18
      Ja uwielbiam lalki Corolle. Mamy bobasy, Miss Corolle i Les Cheries. Ballerina to właśnie Les Cheries, te lalki są dla najstarszych dziewczynek - zalecane od 4 lat. Bobasy i Miss Corolle oraz Chouquette mają miękkie brzuszki, są takie do przytulania, zalecane od 2-3 lat. Les Cheries są winylowe, smukłe i szczupłe, moim zdaniem to super alternatywa dla lalek Barbie (wyglądają jak dziewczynki a nie miniatury kobiet). Mają 33 cm są więc nie za małe i nie za duże, można dokupywać do nich ubranka z tej serii (niestety w Polsce w ogóle niedostępne). Moja córka (niecałe 5 lat) uwielbia wszystkie i wszystkimi się bawi (teraz już mniej bobasami, bardziej właśnie Les Cheries i Miss Corolle - mają śliczne włosy). Generalnie bardzo polecam a jeśli Twoja córka interesuje się baletem to jeszcze bardziej smile Pamiętam, że jak moja córeczka była mała to długo szukałam dla niej pierwszego bobasa, najpierw kupiłam jakąś Chou Chou ale oddałam, mieliśmy też krótko lalkę Gotz - strasznie twarda a potem trafiłam na bobasa Corolle - i potem już dokupowaliśmy kolejne.
      • slonko1335 Re: Lalka Corolle Balerina 13.05.11, 09:29
        dzięki. Lalę kupujemy już zadecydowane teraz tylko dumam którą, są naprawdę śliczne . Na amazonie Camille jest chyba w dobrej cenie (22 Ł) choć Chloe też przeceniona (29Ł) jest jeszcze jakaś Jolina balerina ale nie podlega wysyłce za free...
        • zebraw-paski Re: Lalka Corolle Balerina 13.05.11, 10:01
          My mamy właśnie Camille, ta cena na amazonie jest naprawdę bardzo dobra (w sklepie Amko w Warszawie są chyba po 200 zł - koszmarna cena a bobas funkcyjny jeszcze lepiej - prawie 450 wink. Camille i Chloe różnią się głównie kolorem włosów i niewielkimi detalami jeśli chodzi o ubranka, więc wybierz tę, która Ci się bardziej podoba, obie są śliczne a jakość już znasz smile Jolina balerina to nie jest Corolle jak dla mnie wielki minus wink
          • slonko1335 Re: Lalka Corolle Balerina 13.05.11, 10:05
            właśnie dopiero zauważyłam, że to nie corolle, nie wiem czemu wyświetla mi się z nimi razem, pewnie dlatego, że baleriny oglądałam ale wpisałam w wyszukiwarkę corolle i dlatego założyłam że to jedna z nichsmile
            • pitu_finka Re: Lalka Corolle Balerina 13.05.11, 18:53
              Świetna są, tez nabędę - jako alternatywę dla Barbie właśnie. Dziękiwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka