12.01.11, 18:32
przeczytalam gdzie tu na forum ze aby ktos mogl mi zaplacic przez pay pala musze tej osobie podac email na ktory zostal zarejestrowany moj pay pal? powiedzcie mi znawczynie czy to prawda jest i czy tak samo /bez roznicy czy wplaca osoba z PL czy Niemiec czy innego kraju Europy? mam jej dać emal i tyle?? a jakie oplaty poniose ja, jako ze na moj pay pal wplywa kasa? jaki jest limit,jakie progi? pay pal mam zalozony na konto angielskie
Obserwuj wątek
    • dariazv Re: pay pal 12.01.11, 18:59
      tak podajesz tylko swojego mejla. Oplate pnosi osoba wysylajaca chyba ze wysle platnosc jako gifted to wtedy nikt nie zaplaci.
      • pyza_uk Re: pay pal 12.01.11, 20:08
        oplate ponosi odbiorca, a nie osoba wysylajaca pieniadze; sa rozne konta i rozne oplaty - poczytaj sobie na ich stronie, wszystko jest dokladnie opisane
        • dariazv Re: pay pal 12.01.11, 20:18
          pyza_uk napisała:

> oplate ponosi odbiorca, a nie osoba wysylajaca pieniadze;

To zalezy czy pieniadze sa na pp czy musza isc z konta. Jak z pp to tak osoba wysylajaca nic nie placi, a pieniadze ida z konta to wysylajacy tez placi
          • pyza_uk Re: pay pal 12.01.11, 20:33
            To chyba o podstawowym koncie piszesz, takim gdzie sa jakies obwarowania dot. ilosci wykonywanych transakcji? Chyba takie mialam bardzo dawno temu :) Ale jako placaca NIGDY nie placilam, niezaleznie od tego czy srodki mialam na pp czy pobierane byly z karty; natomiast jako otrzymujaca zaplate - jesli pieniadze szly od osoby, ktora ma srodki na pp, nie placilam 'fees'; jesli placacy nie mial srodkow na pp - dostawalam zaplate pomniejszona o oplaty administracyjne. Tak chyba bylo u mnie.
            Teraz mam konto bez ograniczen transakcji i za kazdym razem jak ktos przesyla mi srodki to JA place oplaty admin, chyba ze, tak jak wspominalas, srodki przesylane sa jako 'gift'.
            www.paypal.com/uk/cgi-bin/webscr?cmd=_display-receiving-fees-outside
            Tutaj jest wyjasnione, ze inaczej oplaty wygladaja w przypadku 'zakupow', a inaczej w przypadku przelewow prywatnych:
            www.paypal.com/uk/cgi-bin/?cmd=_display-fees-outside
            • dariazv Re: pay pal 12.01.11, 21:33
              a to nie wiem w takim razie:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka