Dodaj do ulubionych

Szczoteczki soniczne

26.05.11, 12:31
Chciałam kupić sobie szczoteczkę elektryczną Brauna, ale się dowiedziałam że lepiej kupić szczoteczkę soniczną. Wcześniej nie słyszałam o takich szczoteczkach. Czy ktoś ma z nimi jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • ivana0207 Re: Szczoteczki soniczne 26.05.11, 14:48
      Ja używam od conajmniej 4 lat Waterpik-chyba tak się nazywa. Rewelacja, m.in.nie mam w ogóle problemu z osadem czy kamieniem nazębnym.
      • gosjana Re: Szczoteczki soniczne 27.05.11, 20:29
        Bardzo polecam, kiedyś używałam elektr. obrotową Brauna, kiedy mi się zepsuła polecono mi szczoteczkę soniczną, używam jej kilka lat i powiem szczerze, ze nie zamieniłabym się na inną
        Posiadam szczoteczkę Panasonic, zakupiłam ją na allegro u Dentistry.
    • lukas88mannheim Re: Szczoteczki soniczne 19.02.14, 15:09
      zdecydowanie polecam szczoteczki soniczne, gdyż są mniej inwazyjne jeśli chodzi o odsłonięte szyjki zębowe.. polecam nawet taki najprostszy model marki Philips www.shop-dent.pl/pl/p/Philips-Sonicare-Easy-Clean-Szczoteczka-elektryczna-soniczna-HX651150-DYSTRYBUCJA-PL/1267 sam go używam i zamierzam tylko kupować sonicznie jak kiedyś ta mi wysiądziesmile
      • ellenxoxo Re: Szczoteczki soniczne 04.03.14, 18:51
        Również korzystam z tej szczoteczki i powiem że spisuje sie wyśmienicie smile
    • anianatalii Re: Szczoteczki soniczne 19.02.14, 21:04
      Dostałam szczoteczkę sonicre wybielającą. Nigdy nie miałam tak czystych zębów. Jestem zaskoczona ponieważ stare plomby są teraz ciemniejsze niż zęby. Jestem bardzo zadowolona
    • lucy2011 Re: Szczoteczki soniczne 19.02.14, 22:15
      A co sądzicie o [url=http://allegro.pl/szczoteczka-soniczna-do-zebow-bardzo-skuteczna-i3975880347.html]tego typu szczoteczkach[/url] ? Chciałabym spróbować takich szczoteczek sonicznych. Tutaj kusi cena, tylko nie wiem czy nadaje się ona do czegokolwiek. Czy nie będą to wyrzucone pieniądze w błoto.
      • lucy2011 Re: Szczoteczki soniczne 19.02.14, 22:15
        Jeszcze raz wstawiam
    • olka31mama Re: Szczoteczki soniczne 21.02.14, 08:56
      mi lekarz dentysta polecił szczoteczkę soniczną philipsa i jestem bardzo zadwolona a można ją kupic poniżej 200 zł na allegro, naprawdę polecam
      • mamaoskarka Re: Szczoteczki soniczne 23.02.14, 10:18
        A ile kosztuja koncowki do takiej sonicznej szczoteczki?
    • pelasia_0 Re: Szczoteczki soniczne 23.02.14, 13:39
      Ja mam taką z Amazona kupiona po 14,99 F. Musiałam dokupić tylko przejściówkę do gniazdka. Jestem z niej bardzo zadowolona.
      • pelasia_0 Re: Szczoteczki soniczne 23.02.14, 13:40
        Nie wstawiłam linka www.amazon.co.uk/Braun-Oral-B-Pulsonic-Rechargeable-Toothbrush/dp/B003U9V7LE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1393158750&sr=8-2&keywords=braun+pulsonic
    • sloooneczko Re: Szczoteczki soniczne 23.02.14, 18:49
      Z sonicznych najlepszy jest mało znany ( w naszym kraju ) Waterpik.
      albo z irygatorem
      www.dentystapoleca.pl/waterpik-wp-900-e-complate-care-id-5.html
      albo sama szczoteczka soniczna
      www.dentystapoleca.pl/waterpik-sensonic-plus-sr-3000-e-id-4.html
    • tuya Re: Szczoteczki soniczne 04.03.14, 21:42
      A ja pytałam o szczoteczkę soniczną stomatologa. Pani dr odradziła niestety.
      • mariusz6660 Re: Szczoteczki soniczne 04.03.14, 23:35
        A jaki podała powód? Jestem bardzo Ciekawy smile
        Szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam się z odradzeniem takiej szczoteczki,jest ona bardziej delikatna dla dziąseł niż szczoteczki oscylacyjne smile

Sam używam i wiem że na żadną inną bym nie zamienił smile
        Używam takiej:
        www.shop-dent.pl/pl/p/Philips-Sonicare-Diamond-Clean-Szczoteczka-elektryczna-soniczna-HX938204-DYSTRYBUCJA-PL/1115
        Ale polecam nawet podstawowy model za niewiele ponad 200zł moja znajoma używa i również jest zadowolona smile
        www.shop-dent.pl/pl/p/Philips-Sonicare-Easy-Clean-Szczoteczka-elektryczna-soniczna-HX651150-DYSTRYBUCJA-PL/1267
        Serdecznie pozdrawiam wink
      • olka31mama Re: Szczoteczki soniczne 05.03.14, 12:51
        mnie też troszkę dziwi, że stomatolog odradza, mi właśnie stomatolog polecił. szczoteczki soniczne dokładniej czyszczą zęby i szpary międzyzębowe. No chyba że twój dentysta chce ciebie cześciej widzieć u siebie smile
        • tuya Re: Szczoteczki soniczne 05.03.14, 14:29
          Akurat to nie mój dentysta tylko dentystka do której poszłam z dzieckiem. Że niby nie czyszczą dokładnie. Hmmm...
          Zrobiłam mały research i wychodzi że jednak może wy macie rację. Np tu i tu piszą że nie są takie złe. To w takim razie spytam jednak mojego pana doktora przy następnej wizycie, jemu ufam na 100%
          • olka31mama Re: Szczoteczki soniczne 05.03.14, 19:51
            może dentysta pomyślał że dla dziecka, bo wiem że do któregoś roku życia to dentyści są przeciwni elektrycznym i sonicznym szczoteczką lepiej normalne używać smile
            • iwo02 Re: Szczoteczki soniczne 06.03.14, 08:22
              no oczywista oczywistość
              a później kasują stówkę za zdejmowanie "kożucha" i kamienia
    • iwo02 Sonicare diamond clean 06.03.14, 08:25
      droga ale np przy 3 osobach i regularnych wizytach
      zdejmowania kamienia co pół roku szybko się zwróci.
      • patatajowa Re: Sonicare diamond clean 06.03.14, 09:10
        to pytanie co wy jecie i pijecie ze tak czesto usuwacie kamień ? wink nie masz wrazenia ze to ciebie dentysta naciąga na to usuwanie? wink
        • cali.staa Re: Sonicare diamond clean 06.03.14, 10:24
          Patatajowa, to bardzo indywidualna sprawa... Mnie wystarczy ściąganie kamienia raz na dwa lata (i to raczej "dla zasady" niż wielkiej potrzeby), a mój mąż musi usuwać co pół roku (ten sam gabinet wink ), jemy m/w to samo.
        • iwo02 Re: Sonicare diamond clean 06.03.14, 12:10
          to tak jakbyś pytała czemu jeden łapie katar a inny umiera na AH1N1
    • sloooneczko Re: Szczoteczki soniczne 06.03.14, 13:37
      wypowiem się odnośnie postu jakoby szczoteczki soniczne nie czyściły dobrze i takie stwierdzenie wychodzi od dentysty? Co znaczy, że szczoteczka nie czyści dokładnie? Nie tajemnica jest, że bez szczoteczek elektrycznych czy elektrycznych z technologia soniczną można się obyć i mieć czyste zęby z powodzeniem, wystarczy dobrze dobrać szczoteczkę manualną i szczotkować prawidłową techniką. Żadna z firm sonicznych nie wprowadziła do sprzedaży końcówek wyposażonych w różnego rodzaju gumki, które zdzierają zewnatrzpochodne osady. Celem szczotkowania jest usuniecie płytki nazębnej, której nie da się pozbyć płucząc buzię wodą np. Gromadząca się płytka nazębna to bakterie, które wytwarzają kwasy, które zmieniają Ph i powodują demineralizację ( rozmiękczanie) szkliwa i próchnica gotowa. Wszystko ma się odbyć w sposób łagodny dla szkliwa i przede wszystkim dla dziąseł.
      Szczoteczki soniczne nad zwykłymi maja ta przewagę,że działają kompleksowo, poddziąsłowo, w przestrzeniach. Tu zwykła się nie dotrze. Dziwi mnie stwierdzenie dentysty,że szczoteczki soniczne nie czyszczą. Czyszczą jak każzda i to od pacjenta zależy jak dokładnie. Z tego co widać w gabinetach, a mam na myśli sklepiki z produktami Oral-B i widmem zarobienia kolejnych " paru groszy" zaciera logiczne myślenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka