Dodaj do ulubionych

Tornister Scout

08.07.11, 23:01
Widział ktoś? dotykał? Warto?
Napaliłam się na model Nano - ma sztywne, profilowane plecy i spód, natomiast przód tornistra jest miękki, przez co nie tworzy "baniaczka" i nie zawsze musi być ogromny. Dla mnie ideał, tylko nie widziałam na własne oczy uncertain a z dostępnością w PL słabo...
Obserwuj wątek
    • tulcia Re: Tornister Scout 08.07.11, 23:16
      Moja corka ma taki
      images.mytoys.com/intershoproot/eCS/Store/de/images/192/64/1926495-l.jpg
      Jest bardzo zadowolona, wygodny, profilowany, ma 2 boczne kieszenie , np. na bidon z piciem i przednia na pudelko z jedzeniem. Jak na moje oko jest dosc ciezki, ale nie mam porownania ile waza inne.
      • kubek135 Re: Tornister Scout 10.07.11, 13:09
        A jak duża jest Twoja córka? Ja mam spory problem, bo moja ma 118 cm i waży 18 kg - wzrostowo przeciętna, ale wagowo naprawdę drobna... Wiem, że nie ma możliwości zostawienia podręczników, kredek, czy też butów zmiennych w szkole, więc będzie wszystko nosić uncertain
        • tulcia Re: Tornister Scout 11.07.11, 16:46
          Moja 6-latka jak szla do szkoly miala wlasnie kolo 118 cm i 22 kg? - nie pamietam.
          Buty trzeba i tak nosic w worku osobno, bo do tornistra z ksiazkami, kredkami, zeszytami, piornikiem itd chyba juz nie wejda.
          Wyprofilowany jest bardzo ladnie. U nas w klasie 80% dzieci ma takie tornistry a przedzial wzrostowy jest od 112 do 125 cm.
    • agni71 Re: Tornister Scout 10.07.11, 17:01
      > Napaliłam się na model Nano - ma sztywne, profilowane plecy i spód, natomiast p
      > rzód tornistra jest miękki, przez co nie tworzy "baniaczka" i nie zawsze musi b
      > yć ogromny.

Miękki przód przy usztywnionym tyle niekoniecznie będzie praktyczny. Jedna z moich córek ma Bagmastera, który niby jest sztywny, ale właśnie przód jest miększy niż w Topgalu drugiej córki. W efekcie plecak często przewraca sie postawiony na podłodze. Przeszkadza to córce, no i może sie skończyć wyciekiem z butelki z piciem sad
      • kubek135 Re: Tornister Scout 10.07.11, 21:33
        A mogłabyś znaleźć tego Bagmastera, który się przewraca gdzieś w sieci i wkleić jego zdjęcie czy też linka do niego? Może porównam konstrukcje...
        Nie wiem co innego mogłabym znaleźć dla mojej chudziny...
        • agni71 Re: Tornister Scout 11.07.11, 10:18
          To ten model:
          www.bagmaster.eu/backpack/backpack-cheery-dcx-002
          Nie przewraca sie zawsze, ale zdarza się, moim zdaniem właśnie dlatego, ze jest bardziej miękki od Topgala.
          • tulcia Re: Tornister Scout 11.07.11, 16:51
            kubek, ale porownaj, ze to sa zupelnie inne tornistry, inne profilowanie dolem
            ten co pokazala agni, jest zupelnie plaski dolem i pewnie dlatego sie przewraca
        • tulcia Re: Tornister Scout 11.07.11, 16:48
          nasz tornister sie nie przewraca, stoi stabilnie,
          ma takie wyprofilowanie dolem, ze nawet jak corka nim rzuci na podloge, to stoi, a nie upada
          jedyna wada jaka w nim widze, to waga, ale jak juz pisalam nie mam porownania z innymi
    • kubek135 Re: Tornister Scout 11.07.11, 20:35
      Kupiłam taki www.scout-schulranzen.de/details/4/4910-00/46800#- nie powinien się przewracać, bo "utwardzany" jest też po bokach, jest chyba najmniejszy i najlżejszy ze wszystkich Scoutów, na ebayu widziałam takie używane 5 lat w przyzwoitym stanie - zobaczymy jak dotrze...
      I do tego podoba mi się wink
      • monix123 Re: Tornister Scout 11.07.11, 20:50
        Moja córka ma właśnie taki, tzn dokładnie ten model ktory kupilaś. Tylko zeszłoroczny model z orkąwink
        O ten:
        www.scout-schulranzen.de/details/4/4910-00/06800
        My jesteśmy bardzo zadowolone.
        Po roku użytkowania wygląda jak nowy i będzie używany jeszcze przez 2 lata na pewno.
        • kubek135 Re: Tornister Scout 11.07.11, 23:44
          Cieszę się bardzo smile Mam nadzieję, że nam też się spisze dobrze...
          A model z orką w tym roku też jest dostępny smile
          • monix123 Re: Tornister Scout 12.07.11, 11:38
            Myślę, że będziecie obie zadowolonesmile
            Nasz się absolutnie nie przewracasmile
            Moja córka ma teraz ok 120cm i waży 19kg /we wrześniu jak szła do szkoły jako 6 latka była mniejsza wink/ i tornister na nią pasuje.
            Jest pojemny, wyprofilowany jest super.
            Mamy jeszcze do kompletu worek, portfel,piórnik i coś tam jeszczewink
            Wszystko po roku wygląda jak nowe.
            Boczne kieszenie są fajne, bo niewidoczne wink a bidon np spokojnie się mieści.

Faktycznie w tym roku orka też dostępna - myślałam,że co roku zmieniają kolorostykęwink))
            Wasz baaardzo ładny. My kupowaliśmy w sklepie i młoda przymierzała kilka i jak zobaczyła orkę to nie było gadania o żadnym innymwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka