Dodaj do ulubionych

Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę?

10.07.11, 21:46
Córka ma fizjologiczne koślawienie pięt i lekarz zalecił butki "trzymające piętę". Na lato kupiłam sandałki Bartek, ale po miesiącu użytkowania wyglądają tragicznie... Przed wyjazdem na wakacje muszę małej kupic jeszcze trzewiczki... nie wiem, czy znów inwestowac w Bartki. Możecie polecic jakieś dobre butki, rozm 25?? Czy w bucikach ecco (widziałam fajne wysokie w sklepie internetowym) ta pięta jest sztywna? Poradźcie , proszę... nie chcę wtopic kolejny raz pieniędzy, bo te Bartki, tak jak mówię- porażkasad
Obserwuj wątek
    • kinder0610 Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 10.07.11, 23:07
      Ja Bartki kupiłam raz - własnie sandałki - 2 x reklamowałam i nigdy więcej tej firmy. Jest dużo fajnych bucików w rozm 25 ze sztywnym zapiętkiem - Ecco , naturino, geox, zobacz w deichmanie. moim zdaniem trzeba przymierzyć i zobaczyć w których córka najlepiej stawia stopy.
    • ktozajalzyzyrafe Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 10.07.11, 23:40
      Jeśli pytasz o Ecco Mimic sznurowane, to pietka jest sztywna, buty dobrze trzymają stopę.
      • lolapalola Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 11.07.11, 09:02
        Ja lubie buty firmy Antylopa i Aurelka te drugie sa typowo profilaktyczne ale na dodatek ladne .
    • hugo1.pl Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 11.07.11, 09:35
      Polecam ci ecco mimic, chyba są tez w rozmiarze 25.Mój syn miał sznurowane 19 . Pięknie trzymały stopę, a przy tym są lekkie. Teraz na jesień kupiłam mu z firmy superfit, chyba model 'softgirl', (tak, na facetasmile); są lekkie, dość szczupłe. Choć wydaje mi się, że te eccco mimic na jesień lepsze. Ale kwestia wąskości stóp i podbicia tu jeszcze powinna decydować. Obczaj sobie sklepy internetowe: mivo kids, albo maraga kids. Tam powinni mieć dobre ceny na mimic-i.
    • amulka1987 Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 11.07.11, 10:22
      allegro.pl/buty-ecco-750001-mimic-roz-25-rabat-41-i1692401071.html
      O te butki Ecco mi chodzi- są śliczne. Nie mam możliwości kupic stacjonarnie, muszę przez neta. Jak wygląda rozmiarówka? Dużo się różni od Bartka? Bartki córka ma 24 i tak na styk, do końca sezonu...
      • hugo1.pl Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 11.07.11, 11:11
        Dokładnie te mielismy,tylko w brązie z niebieskim (bo chlopak).Nie umiem przyrównać do Bartka, bo niez nam ich rozmiarówki. Ale jeden z tych sklepów, które polecałam (mivo kids) ma w każdym modelu podaną długość wkładki mierzoną przez pracowników i raczej się zgadza, (przynajmniej w moim zamówieniu się zgadzało). Jak będę mieć chwilę to ci sprawdzę zaraz u nich.Ale zmierz córce stopę koniecznie, i zastanów się dokładnie w których miesiącach miałaby w nich chodzić. Pozdrawiam
        • hugo1.pl Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 11.07.11, 11:15
          www.mivo.sklep.pl/product-pol-2186-Ecco-Hide-Seek.html
          te z ecco (ale nie mimic jak widzisz ) według nich mają wkładkę 15,2 cm),to chyba tak na stopę 14 cm bym brała
          • amulka1987 Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 11.07.11, 12:18
            Ok, dziękuję. Zajrzę jeszcze do 5-10-15 w weekend, bo mają tam parę modeli bucików Ecco może akurat coś będzie na córkę.
            • hugo1.pl Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 11.07.11, 12:30
              mój błąd, miały być sznurowane: www.ebuty-riccardo.pl/Katalog/5027-ECCO-MIMIC.html
              w 5-10-15 mają ecco?serio?
      • hugo1.pl Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 11.07.11, 12:27
        To chyba to czego szukasz, i długość wkładki tez podana :
        www.ebuty-riccardo.pl/Katalog/5146-ECCO-MIMIC.html
        akurat szukam dla synaczegos podobnegosmile Daj znać jeśli u nich kupisz, czy sklep ok please
        • amulka1987 Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 11.07.11, 14:29
          Jak na razie w jednym 5-10-15 widziałam
          Ecco, były kozaki, wiosną przymierzałam dzieciom sandałki- ale były tylko od rozmiaru 24 chyba i syn miał za duże, a córce się nie podobały. My jeździmy do Auchan Mikołów- w galerii są sklepy. W weekend pojadę zobaczyc, zajrze też do Bartka,ale czy coś kupię... hmmmm chyba, że byłaby wybitna okazja cenowasmile
          • matyldamoja Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 11.07.11, 15:05
            ja mam dla córki mimic w rozmiarze 25 - długość wkładki 16 cm
            są super , ma je też młodszy syn i chodzi im sie świetnie - są lekkie
            • mon-ika78 Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 12.07.11, 22:09
              a jaką długość wkładki mają ecco mimic 24? chciałam kupić na allegro, myślałam o rozmiarze 25 ale jeden sprzedawca podaje długość wkładki 16,5cm i wydaje mi się że bedą za duże.
    • ktosco Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 13.07.11, 11:15
      Juz ktos pisal w tym watku o firmie Aurelka Rowniez polecam tego producenta .Maja buciki z wysoka pieta ale rowniez taka nizsza.

Kliknij na rozowy katalog z lewej strony wink

www.aurelka.pl/?strona=oferta#buty_caloroczne
      Sa lekkie i cale skorzane
    • johana75 Re: Jakie polecicie trzwiki trzymające kostkę? 13.07.11, 12:22
      Ja ci polecę Elefanten, są natruralne ze skóry i odkąd mój syn je nosi (ma już prawie 8 lat) to nigdy nie zdarzyło się nam że sie popsuły , podarły itp. A mój syn niszczy buty.
      Poza tym maja system szerokości stopy WMS , tego nie mają inne firmy. jeśli twoje dziecko ma szczupłą stope to jak znalazł, bo na szeroką to dostaniasz prędzej. Np. Bartki są za szeroki dla mojego syna.
      zobacz. Można dostac je w polskim Deichmanie w zależności jak dobrze jest zaopatrzony (niemieckie są lepiej zaopatrzone w tą markę)
      www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=243663
      www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=243819
      r
      • ktosco Elefanten 14.07.11, 08:14
        Z tego, co zauwazylam w Polsce Elefanten niestety sa tylko do rozmiaru 25 sad . ostatnio nawet tych malych byl znikomy wybor z tej firmy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka