Dodaj do ulubionych

Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe

30.07.11, 13:56
Potrzebuję buty dla 4-latki, na jesień i na zimę, ale mam sprecyzowane wymagania.
Nie mogą być różowe smile i żadnych dodatków typu cekiny, brokaty i inne świecidełka, zero futra na wierzchu. Długość wkładki 18,5cm jesienne a zimowe 19cm.
Jesienne za kostkę, skórzane, wiązane, wygodne, muszą się zginać tam gdzie trzeba i mieć elastyczną podeszwę, nie mogą być za sztywne.
Zimowe do spodni, takie bardziej sportowe, nieprzemakalne, ciepłe, wygodne, mogą być na rzepy, lekkie.
Dotychczas Młoda nosiła na zimę dei-texy z deichmana i były ok ale czas na zmiany smile Jesienne miała primigi + jakieś adidasy do wycierania się po małpich gajach.
Szukam od kilku dni po necie i lipa, po prostu jakaś jedna wielka porażka, nic mi nie pasuje sad Ze względu na upierdliwe zachowanie moich dzieciaków w sklepach wolę net do zakupów, więc mile widziane jakieś linki smile
Obserwuj wątek
    • mieeke Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 14:33
      Ja polecam buty Primigi, synek tylko takie nosi. Nie wiem jak wersje dziewczęce, ale chłopięce trafiają w gust synka i mamusiwink
      • aurinko Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 14:58

Primigi znam i uwielbiam smile ale w tym roku coś nie mogę trafić, zwłaszcza jeśli o jesienne chodzi bo wszystkie są na rzepy a ja potrzebuję wiązane i za kostkę.
    • katka761 Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 14:50
      co do jesiennych - może austriackie superfity?
      • aurinko Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 15:07
        katka761 napisała:

> co do jesiennych - może austriackie superfity?

A mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie szukać? Na stronie producenta znalazłam takie www.superfit.at/de/kollektion/lauflerner/show-first-step-shoes-323-81 ale nie wiem do jakiego rozmiaru są produkowane, chociaż one są chyba bardziej chłopięce ale spełniają wszystkie wymagania big_grin tylko w sklepach internetowych nie znalazłam takich sad
        • katka761 Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 15:41
          produkowane do rozmiaru 28 są. aktulanej kolekcji jeszcze nie ma na ich stronie.
          nie wiem skąd jesteś, ale ja swego czasu jesienne Fity kupowałam we Wro. potem mieliśmy jesienne ecco i geoxy. a teraz chyba wróce do jesiennych Fitków.
          w MAradze w Cz-wie widziałam superfity, ale nie wiem jak szeroką ofertę będą mieć na jesień.
          • aurinko Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 15:44
            Katka dzięki za info. Jak do 28 to będą za małe. Możesz mi podać adres sklepu we Wrocławiu? Jestem z Gdańska ale jutro jadę na urlop pod Jelenią Górę i we Wrocławiu też będę, może udałoby mi się coś kupić smile
            • mmala6 Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 15:52
              Superfity we Wrocławiu są w Zdrowej Stópce na Bielanach i w Outlet Factory. Adresy sprawdź na ich stronie, jaki i telefony, lepiej zapytać czy mają coś co Cię interesuje.
              • katka761 Mmala6 30.07.11, 15:57
                a w którym sklepie w Outlet?
                • mmala6 Re: Mmala6 30.07.11, 18:24
                  Cały sklep nazywa się Factory Outlet a w środku są 'outlety' różnych marekwink jest Zdrowa Stópka ale jeżeli zależy Ci na Superfitach to zadzowń do nich, bo wyboru nie mają takiego jak na Bielanach, choć i tak dziewczęcych jest więcej niż chłopięcychwink
                  Jest tam też outlet ecco i małe mimic w przyjaznych cenachtongue_out w sumie nie napisałaś dlaczego nie Ecco a one spełniają chyba wszystkie Twoje wymagania. Tam jest dość duży wybór, ceny ok 150 o ile dobrze pamiętam- patrzyłam na małe rozmiary.
                  • mmala6 Factory Outlet ul. Graniczna, kierunek lotnisko 30.07.11, 18:25
                    n/t
                  • aurinko Re: Mmala6 30.07.11, 18:33
                    Napisałam trochę przewrotnie "jeśli nie ecco to co" aby wyciagnąć info o innych markach big_grin
                    Ale prawda jest taka, że jesiennych dla córki z ecco nie znalazłam. Gdyby mimic wiązane robili do rozmiaru 30 to bym pewnie je kupiła smile a większe to albo bardziej pod adidasy robią albo jak trzewiki to na rzepy sad
              • aurinko Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 16:05
                Dzięki smile spiszę sobie z netu namiary. A może wiesz gdzie we Wrocławiu można zjeść dobry obiad wraz z dziećmi (5mcy i 4 lata)? Tak, żebym mogła rodzinkę zostawić na obiedzie i upłynnić się na godzinkę-dwie, ale żeby był jakiś przewijak i młoda się nie nudziła smile
                • katka761 Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 16:07
                  upłynnić na zakupy??? smilesmile
                  myślę, że Bielany się nadają.
                  co do jedzenia nie podpowiem, niestety.
                  • aurinko Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 16:09
                    katka761 napisała:

> upłynnić na zakupy??? smilesmile
                    > myślę, że Bielany się nadają.
                    Ano tak, bo ja tylko w czasie urlopu mogę sama na spokojnie, nie ciągając dzieciaków, połazić po sklepach big_grin Dzięki smile)
            • katka761 Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 15:56
              podejrzewam, że jedziesz przez Polskę smile
              ale w Cottbus jest baaardzo szeroki wybór Superfitów smilesmilesmile
              • aurinko Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 16:08
                katka761 napisała:

> podejrzewam, że jedziesz przez Polskę smile
                > ale w Cottbus jest baaardzo szeroki wybór Superfitów smilesmilesmile

Dokładnie przez prawie całą Polskę smile Cottbus mi nie po drodze wink) ale nawet jakbym miała tam tylko 10km to i tak autem nie wolno nam przekraczać granicy PL (służbowe auto).
                • katka761 Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 16:13
                  czyli jedziesz najlepszym autem smile
                  my natomiast śmigamy nad morze przez DE z postojem na zakupy w Cottbus.
    • gk102 Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 15:10
      Może takie?
      www.sklep.guliana.pl/polbuty-przedszkolne-c-29.html
      • aurinko Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 15:27
        gk102 napisała:

> Może takie?
        > www.sklep.guliana.pl/polbuty-przedszkolne-c-29.html

Nie ma za kostkę wiązanych dla dziewczynki.
    • koza_w_rajtuzach Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 15:44
      Na jesień może trampki z Dawida? Są skórzane, wiązane, za kostkę, więc chyba spełniają wszystkie warunki. Są na ich stronie oraz na allegro www.butydladzieci.pl/sklep/ Mi akurat buty tej firmy bardzo odpowiadają.
      • gosjana Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 18:20
        oprócz ecco moje dzieciaki noszą Superfit-y, kupuję je w sklepie stacjonarnym albo w DMD

trzewiki, które zalinkowałaś są tutaj:
        dmdsklep.pl/pl/c/Rozmiary-25-31/23 do 31lipca jest promocja smile
        • aurinko Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 18:24
          gosjana napisała:

> trzewiki, które zalinkowałaś są tutaj:
          > dmdsklep.pl/pl/c/Rozmiary-25-31/23 do 31lipca jest promocja smile

Fajnie tylko że rozmiar 28 jest za mały, większych nie robią sad ale poszperam jeszcze na tej stronce może coś jeszcze mi wpadnie w oko smile
      • aurinko Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 18:26
        Ciekawy pomysł - skórzane trampki smile Po urlopie zamówię je z samej ciekawości żeby pomacać i dać młodej do przymiarki, może będą ok smile
        • gosjana Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 18:36
          są zajefajne !!! chciałam kupić córce pół roku temu i już rozmiaru nie było sad
          • aurinko Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 18:40
            Gosjana a Ty przypadkiem nie jesteś gdzieś z okolic Trójmiasta? Widziałaś je w jakimś sklepie na żywo?Tak mi się coś kojarzysz...jak pokręciłam to sorki smile
            • gosjana Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 18:48
              dobrze Ci się kojarzy smile
              pytasz o te trampki? nie jedynym sklepem w którym je widziałam jest właśnie ten zalinkowany
    • pacynka27 Re: Jeśli nie Ecco to co?:) jesienne i zimowe 30.07.11, 20:32
      Ja bardzo polecam Antylopy. Lekkie, solidne,elastyczne. Zimówki (skóra i owcza wełna) nigdy nie przemokły.
      Według moich dzieci wygodniejsze niż ecco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka