Dodaj do ulubionych

Szczotka Tangle Teezer - pytanie

02.08.11, 14:03
Pytanie do posiadaczek tego cuda - czy Waszym zdaniem nada się do BARDZO kręconych włosków 3,5 latki? Włoski ma do ramion (po rozprostowaniu np. podczas mycia są do połowy pleców). Po przetestowaniu różnych grzebieni (te odpadają zupełnie) i szczotek, jak na razie nie trafiłyśmy na taką, która w miarę bezproblemowo radzi sobie z rozczesywaniem "baranka" sad Może ta szczotka byłaby ok? chodzi mi o taką dla dorosłych (nie ten kwiatuszek, bo wydaje mi się za mała)
allegro.pl/tangle-teezer-wszystkie-kolory-najtaniej-i1737318857.html
Obserwuj wątek
    • ella111 Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 02.08.11, 14:52
      Moja szczotka przyjechala wczoraj (zamowilam zachecona opiniami na forum...) i w weekend przetestuje na wlosach mojej corki lat 4, wlosy dosyc dlugie, cienkie i krecone - nie do rozszesania. Po weekendzie wiec napisze (o ile wczesniej nie zmaowisz!) smile
      • lilka0408 Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 02.08.11, 16:09
        W takim razie wstrzymam się i poczekam na opinię smile
        • pasik Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 02.08.11, 19:39
          również czekam na szczoteczkę
          tylko że my mamy długie i proste, ale kiepsko się rozczesują.
          Kupiłam już 3 profesjonalne szczotki w sklepie fryzjerskim....zużyły się
          zobaczymy czy to będzie opisywane cudo
          Nie ma jak siła reklamytongue_out
          • jowitka345 Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 02.08.11, 19:45
            Dziewczyny czekam na Wasze opinie, bo sama mam chęć dla córki zamówić a ona włosy dla odmiany ma proste i cienkie i strasznie się plączą w kąpieli, więc jak to działa cuda to ja tez poproszę smile
            • kania94 Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 13.10.11, 18:09
              Jestem posiadaczka tej szczotki ok kilku miesiecy, ale jakos szału nie widze, o wszystkich jej plusach i minusach opisalam na moim blogu zapraszam zakupoweszalenstwo.blogspot.com/2011/10/szczotka-tangle-teeser.html
          • aaangel Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 02.08.11, 19:45
            też czekam na opinie, Córka ma takie same kręcone włoski do ramion(po rozprostowaniu do pasa)i zastanawiam się już od dłuższego czasu nad tą szczotką. Za każdym razem jest krzyk, nawet przy odżywkach...ale może szczotka się u Was sprawdzi to też chętnie kupię.
            • ywonkaa Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 02.08.11, 20:55
              Ja mam szczotkę od października. Do prostych włosów mojej córki nadaje się bardzo. Ona tak lekko i płytko wchodzi we włosy. Do moich gęstych prostych już nie bardzo, bo za słabo wchodzi we włosy, tylko je tak gładzi po wierzchu, bo te włoski/szpileczki sa dość podatne na zginanie. Ja tam wolę normalną szczotką przejechać raz i dwa i po sprawie, a tą szczotką to bym chyba z pół godziny rozczesywała.
              Jednak do rozczesywania włosów mojej córki - rewelacja, z tym, że włosów ma przeciętnie dużo - długość do pasa. Wcześniej wkładałam grzebień i nic, a ze szczotką raz dwa i po sprawie. Nie wiem tylko jak szczotka sprawuje się na włosach kręconych . Może ktoś się jeszcze wypowie. Cena jak na to cudo dośc duża, moja szczoteczka te włoski już ma dość powyginane i końcówki tracą kolor. Jednak nie żałuję, bo ułatwia mi życie smile
              • pasik Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 02.08.11, 21:02
                cena umiarkowana za profesjonalne płaciłam od 30 do 50 zł
                Dla mnie praktycznie żadna różnica.
                Bestia ma włosy prawie do pasa ,bardzo gęste ale te kołtuny po myciu..prawdziwa masakra.
                Widzi mnie ze szczotką to chce uciekać, a nie chcę żeby czesanie kojarzyło się z koszmarem.
                • estragonka Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 03.08.11, 08:43
                  pasik napisała:

> cena umiarkowana za profesjonalne płaciłam od 30 do 50 zł
                  > Dla mnie praktycznie żadna różnica.
                  > Bestia ma włosy prawie do pasa ,bardzo gęste ale te kołtuny po myciu..prawdz
                  > iwa masakra.
                  > Widzi mnie ze szczotką to chce uciekać, a nie chcę żeby czesanie kojarzyło się
                  > z koszmarem.

wydaje mi sie ze moja corka ma takie same wlosy jak Twoja smile nie wiem jak w/w super-szczotka, ale sprobuj kupic szczotke z naturalnego wlosia - co prawda czesanie zajmuje wiecej czasu niz normalna szczotka, ale nie ciagnie i wlosy naprawde sa rozczesane, a nie w polowie powyrywane wink i nie ma traumy. ja sie posilkuje jeszcze drewnianym grzebieniem (najzwyklejszy w swiecie, kolezanka fryzjerka mi polecila i faktycznie zdaje egzamin).

aha, i mamy takie cos w sprayu (z MAtrixa chyba) na wilgotne wlosy. faktycznie latwiej sie rozczesuja i potem tak nie placza.
    • pdubno Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 02.08.11, 21:26
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=35268&next=1
      • malwina79 Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 02.08.11, 21:40
        Z góry przepraszam za głupie pytanie wink, ale skoro Wasze córki i Wy tak męczycie się przy rozczesywaniu to nie lepiej obciąć włoski tak, aby ułatwić sobie życie, a dziecku zaoszczędzić cierpień?
        Moja córka ma 5 lat i włosy ścinamy raz- dwa razy do roku, właśnie po to, aby nie było płaczu przy czesaniu.
        • pasik Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 03.08.11, 01:23
          wcale nie głupie...czasami mamy chwile zwątpienia, ale wynajdujemy sposoby żeby
          jęki likwidować.
          Ona wygląda bosko w długich włosach..jakoś na razie nie wyobrażam sobie innej fryzury
          Po pierwsze ma dość dziwny kształt głowy, a doskonały fryzjer, który ją ścinał i czesał od maleńkości zmarł .
          Na razie nie ma sensownego następnego,
          Że tak można było przyzwyczaić się do fryzjera....ech
        • estragonka Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 03.08.11, 08:47
          malwina79 napisała:

> Z góry przepraszam za głupie pytanie wink, ale skoro Wasze córki i Wy tak męczyci
          > e się przy rozczesywaniu to nie lepiej obciąć włoski tak, aby ułatwić sobie życ
          > ie, a dziecku zaoszczędzić cierpień?

moje dziecko przy czesaniu sie czasem drze, ale na haslo 'to zetniemy wlosy' jest krzyk ze mowy nie ma wink mam nadzieje ze przed nastepnym latem chociaz o polowe je zetniemy bo sie wykoncze wink
    • listopadowka2008bis Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 02.08.11, 21:40
      az do tego watku nie wiedzialam o istnieniu takiej szczotki....teraz, po kilku postach jestem juz na nia prawie zdecydowana smile eh musze chyba rzadziej wchodzic na forum 'zakupy' wink
      chetnie poczytam jak sie u Was sprawdza - moje wlosy do ramion, ale z tych lekko falowanych, lubiach sie koltunic.
      • marta76 Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 02.08.11, 22:33
        mam od paru miesięcy.
        włosy cienkie,plączące się, po myciu jak wata. Szczotka rewelacyjna!!!! trzeba pamiętać o tym,że należy ją kłaść stroną czeszącą do góry, bo inaczej się szybko zniszczy. Nie jest też odpowiednia do wrzucenia luzem do torby. Mąż sie śmiał i mówił,że to nie jest możliwe i szkoda kasy...do tej pory mi mówi, że to nie jest mozliwesmile
        • bo76 Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 04.08.11, 00:05
          Dziś otrzymaliśmy to cudo i - jestem w szoku. Moja córka ma długie do połowy pleców, bardzo gęste i leciutko falujące włosy, ja długie, gęste i proste/sztywne. Obie jesteśmy zachwycone - młoda od południa czesała się już z 10 razy, bez jęknięcia. U nas po całym dniu chodzenie w rozpuszczonych włosach jest masakra z rozczesaniem - a dziś bez jednego słówka poszło. U mnie też się sprawdza. Fakt, wchodzi dość płytko, ale po kilkakrotnym przejechaniu jest ok. Także polecam!
          A - fakt, u córki zostaje po kilka włosów po czesaniu na niej, u mnie trochę więcej - ale nie ma porównania z tradycyjną szczotką!
    • jud.yta Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 04.08.11, 18:07
      Ta szczotka jest reeewelacyjna, ja kupowałam ją parę miesięcy temu na allegro za 80zł, bo to była wtedy nowość, ale nawet tej ceny jest warta.
      Mam dwie długowłose córki, jedna ma średniocienkie włoski do połowy pleców, proste ale tragiczne do uczesania, bo się plączą, druga ma gęste włosy do pasa i w dodatku kręcone, ale ogólnie łatwiejsze do czesania.
      Od momentu, kiedy mam tę szczotę skończyło się piszczenie przy czesaniu. Sama mam grube włosy do połowy pleców i uwielbiam się czesać tą szczotką, nawet mąż lubi pogłaskać się nią po głowie smile
      Co do wyginania ząbków, to nie mam ani jednego ząbka wygiętego, szczotkę trzeba kłaść po prostu na grzbiecie, a nie na zębach.
      Jedno tylko co mnie denerwuje w niej, że czasami wypada mi z ręki, ale po kilkunastu upadkach na kafelki nic się jej nie stało.
      Dla mnie ten, co wynalazł tą szczotkę zasługuje na Nobla, serio smile
      Sorry za długi wywód smile
      • malwina79 Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 04.08.11, 19:10
        Ja zamówiłam wersję kompaktową (z osłonką na zęby, jest trochę mniejsza i droższa od standardowej, ale wygodna- to nie jest ta wersja dla dzieci) i właśnie dziś przyszła, córka zachwycona czesaniem smile więc polecam.
        • uwielbiam_truskawki Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 04.08.11, 19:14
          Mamy wersję standardową od kilku miesięcy. Synek (długie włosy) od dawna bardzo zadowolony, a już miałam je ścinać.
      • marta76 Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 04.08.11, 20:11
        tez mi często wypada z rękismile
        • gosjana Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 04.08.11, 21:38
          co to ludzie nie wymyślą ! smile

trochę mi się wierzyć nie chce w takie cudo ale chyba zaryzykuję
          córka ma co prawda włosy tylko do ramion, ale strasznie jej się plączą, po przyjściu z podwórka, po myciu, po nocy.... same kołtuny
          na widok szczotki zasłania głowę, strasznie nie lubi się czesać!

dzięki za info
          • pasik Re: mam w domu:-) 05.08.11, 18:59
            taka leciutka i czesze się z lekkością.
            Hurtem uczesałam 3 dziewczynki z długimi włosami( hehe każda już chce to mieć)
            ..zadowolone. Zobaczymy jak będzie za miesiąc.
            • malwina79 Re: mam w domu:-) 06.08.11, 10:56
              Do mnie też w końcu dotarła (zamawiałam z UK). Szczotka fajna tylko szkoda, że tak płytko wchodzi we włosy, jeśli ktoś ma ich sporo to musi się trochę namachać smile ale córka zachwycona smile
              • lilka0408 Re: mam w domu:-) 07.08.11, 21:19
                No to przekonałyście mnie do zakupu smile zobaczymy, czy u nas też się sprawdzi smile
              • oliwia5000 Re: mam w domu:-) 08.08.11, 09:39
                jest rewelacyjna na krecone wlosy . pierwszy raz uczesalam porzadnie corke od 6 latsmile
                • ella111 Re: mam w domu:-) 08.08.11, 13:29
                  U nas sie szczotka nie sprawdza, tak samo ciagnie i wyrywa wlosy mojej corki (cienkie i krecone).
                  • malwina79 Re: mam w domu:-) 08.08.11, 16:08
                    ella111 napisała:

> U nas sie szczotka nie sprawdza, tak samo ciagnie i wyrywa wlosy mojej corki (c
                    > ienkie i krecone).

A gdzie kupowałaś? Może podróba?
                    • ella111 Re: mam w domu:-) 08.08.11, 16:31
                      Kupowalam tu (nie mieszkam w PL): www.tangleteezer.be/fr/ , nie sadze zeby to byla podroba.
    • kropkaa Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 07.08.11, 22:35
      O matko, następny must have wink
      • marta76 Re: Szczotka Tangle Teezer - pytanie 07.08.11, 23:14
        kropkaa hehehheehsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka