Dodaj do ulubionych

rozmiarowka deichmann?

18.08.11, 13:04
Witam,
corka powoli zaczyna tuptac w lozeczku, a ze ma filigranowe stopy, to z ciekawosci bylam zmierzyc w deichmanie, jaki ma teraz rozmiar i wg ich rozmiarowki jest to 18, niestety nie moge znalezc informacji, ile to cm , ktos sie orientuje?

ps wybaczcie ze bez polskich znakow smile
Obserwuj wątek
    • agrafa83 Re: rozmiarowka deichmann? 18.08.11, 13:05
      ps i czy te 18 to ich wewnetrzna rozmiarowka i np bartek ma inna, czy teraz moge wszystkie buty kupowac wg ich pomiarow?

oczywiscie czekam, az Jaga zacznie sama juz dobrze chodzic

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvclb1x9dzmepl.png
    • damafioletowa Re: rozmiarowka deichmann? 18.08.11, 13:19
      moim zdaniem but trzeba przymierzyć na dziecku, a jeśli nie ma takiej możliwości, by być w sklepie z dzieckiem, to chociaż zmierzyć własnoręcznie wkładkę buta. Nawet taką, która nie jest wyciągana. Z mojego doświadczenia każdy but (w sensie model) w deichmannie jest inny. Elefanteny przeważnie są dużo większe w rzeczywistości niż wskazuje na to rozmiar (czyli zaniżone mają rozmiary). Ale to też zbyt ogólne stwierdzenie, bo moja córka ma np 2 pary elefantenów w rozmiarze 22 i różnią się między sobą nawet i to znacznie (jeden jest jakby 21, a drugi 23!)

trzeba meirzyć
      • marika012 Re: rozmiarowka deichmann? 18.08.11, 20:30
        Ja mam inne odczucia wink raczej że elefanteny wypadają małe. Bartki, mrugały, antylopy w danym rozmiarze są zawsze większe niż elefanteny.
        • damafioletowa Re: rozmiarowka deichmann? 18.08.11, 20:36
          ani Bartków ani Antylop ani Mrugały nie miałam. Bardziej porównałam w swoijej wypowiedzi Elefanteny do innych butów Deichmanna np Bebbi Shoes, czy Baren Schuhe
    • kinga_owca Re: rozmiarowka deichmann? 18.08.11, 20:55
      weź z deichmanna taka małą czerwona miarkę w kształcie stópki - dają za darmo, zmierz córci nóżkę gdy stoi a potem zmierz centymetrem na tej miarce
      niestety nie mam już tej miarki w domu bo synkowi skonczyła się rozmiarówka bo bym Ci zmierzyła
      ta miarka dotyczy butów marki elefanten, ta duża suwana co wisi w sklepie też
      • kinga_owca Re: rozmiarowka deichmann? 18.08.11, 20:59
        i jeszzce jedno - w deichmannie możesz spokojnie wziąć buty do domu (tzn płacąc za nie oczywiście), przymierzyć córci i w razie czego oddać - chyba przez miesiąc albo i dłużej, musisz zapytać bo już nie pamiętam
        ja gdy synek byl mały i nie chciałam go ciągać po sklepach brałam do domu 2-3 pary, na spokojnie mu mierzyłam i niepasujące odnosiłam
        mają tam bardzo przyjazny system zwrotów
        • stefa_ja Re: rozmiarowka deichmann? 18.08.11, 22:27
          Fakt jest taki, że co producent to inna rozmiarówka - dla dzieci szczególnie. Ba, nawet miałam przypadki, że tan sam producent i różnica w długości wkładki. Ja tam nie patrzę już na rozmiary tylko z patykiem chodzę - jeszcze się nie zawiodłam. W deichmanie to np. elefanteny mają zdecydowanie większą rozmiarówkę niż bareny.
      • agrafa83 Re: rozmiarowka deichmann? 19.08.11, 07:37
        Wlasnie ta czerwona miarka miala mierzone i wyszedl rozmiar 18.

No coz czekamy, az zacznie chodzic sama i bedziemy mierzyc dalej, bo teraz zakladanie butow na probe konczy sie placzem smile.
        Przy pomiarze ta czerwona miarka, tez mina byla niewesola smile.

Dzieki za pomoc i do nastepnego smile.
        https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvclb1x9dzmepl.png
        • agrafa83 Re: rozmiarowka deichmann? 19.08.11, 08:00
          I jeszcze jedno, jakie sa dobre firmy obuwnicze dla maluchow, spisalam juz bartek, antylopa, mrugala, elefanten, jest cos jeszcze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka