Dodaj do ulubionych

Fałszywe potwierdzenie przelewu!

10.09.11, 10:08

Odnosnie mojego wcześniejszego wątku,

no i chyba potwierdzenie jest fałszywe bo wysłane w formacie tif czyli zdjęcia, można w nim zapisac zmiany a inne potwierdzenia dostawałam zawsze w formacie pdf i co teraz?
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 10:21
      format pliku nie świadczy o autentyczności potwierdzenia. Jeśli wygeneruję potwierdzenie przez stronę banku, wygeneruje się w pdf, jeśli zrobię zrzut ekranu, mogę zapisać w dowolnym formacie graficznym. Żeby zrobić niewidoczne zmiany w pliku tif trzeba sporych umiejętności.
      Trochę dziwi mnie Twój problem, robisz zamieszanie drugiego dnia, że przelew nie doszedł- z mojego banku idzie czasem 2 dni robocze, szczególnie jeśli jest wysłany po południu, i ja nie mam na to wpływu. Poczekaj do poniedziałju, dzsiaj jest sobota, banki nie pracują!
      Poza tym jakiej pomocy oczekujesz tu, na forum?
    • hop_angel Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 10:29
      może robię zamieszanie ale 1 raz mam taką sytuację w historii mojej przygody z Allegro kiedy ktos idzie w zaparte i stąd moje obawy, mam nadzieję, że okażą się bezpodstawne...
      • mruu1 Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 11:21
        Poczekaj spokojnie do poniedziałku. Zrobiliśmy z mężem kiedyś taki numer, że wysłał całą swoją kasę ze swojego konta na moje wyzerowane konto. W jego banku ściągnięto te pieniądze, a na moje konto nie trafiły tak szybko, jak nam się wydawało, że powinny wink Mąż miał w tym momencie na koncie zero, ja na koncie zero, a kasa frunęła wirualnie między bankami.
        • romanticca Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 12:16
          mruu1 napisała:

> a kasa frunęła wirualnie między bankami.

Nie między bankami a raczej po światowych giełdach smile
    • patatajowa Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 15:00
      hop_angel napisała:

> Odnosnie mojego wcześniejszego wątku,
      > no i chyba potwierdzenie jest fałszywe bo wysłane w formacie tif czyli zdjęcia,
      > można w nim zapisac zmiany a inne potwierdzenia dostawałam zawsze w formacie pdf i co teraz?>
      do godz.18 w poniedziałek jeszcze troche czasu zostało wiec można naprodukować jeszcze kilka wątków z teoriami spiskowymi wink tak na wszelki wypadek....
      • dag_dag Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 16:27
        W sumie zgadzam się ze sprzedającą, gdy nazwała Cię upierdliwą wink Ale po co jeszcze sobie uprzykrzasz życie i tworzysz jakieś teorie, wątki? Szkoda czasu i nerwów, naprawdę!
        • coronella Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 19:21
          dag_dag napisała:

> W sumie zgadzam się ze sprzedającą, gdy nazwała Cię upierdliwą wink

Oj, ja też takich nie lubię smile wydzwaniają po kilka razy po tę samą informację, często bywam równie nie miła.
          • sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 19:41
            Zgadzam sie ze sprzedajaca rowniez, tak upierdliwych kupujacych tez nie lubie.
            Skoro powiedziala ze przelew zrobiony, to czekaj do poniedziałku, a nie wymyslasz.

• mielin Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 20:40
      Dziewczyny mają rację, uspokój się. Twoje zachowanie jest niepoważne i zdradza niewielkie Allegrowe doświadczenie, niestety często na zwrot kasy bardzo długo się czeka, a Ty nawet jeszcze nie masz żadnych powodów do niepokojusad((
    • perd-ido Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 09:45
      Kochana juz Ci daje propozycje: skoro masz dane babki na potwierdzeniu przelewu (prawdziwym czy nie) zadzwon do swojego banku i zapytaj czy taki przelew zostal zlecony... na potwierdzeniu przelewu masz numer transakcji!.
    • hop_angel Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 12:08
      akurat doświadczenie mam stąd mój niepokój a na przysłanym potwierdzeniu nie ma żadnego nr transakcji, nie ma nawet nazwy banku i to mi się wydało dziwne, szkoda tylko, że tak łatwo oceniacie kogoś kto w sumie został oszukany bo przedmiot był totalnie niezgodny z opisem, Pani szła z zaparte od momentu mailowania ze mną choć w rozmowie telefonicznej gdy zadzwoniłam do niej po otrzymaniu paczki gorąco mnie przepraszała dopiero w mailach pokazała swoja prawdziwą twarz co też dało mi do myślenia. Rzeczywiście na tym forum aż strach o coz zapytać bo odrazu jestes krytykowany... na allegro jestem 7 lat i 1 raz mi się zdarza taka sytuacja stąd moja może nerwowa reakcja...
    • hop_angel Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 12:15
      chodziło mi o to, że nie ma tam logo banku...
      • sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 12:34
        Nie strach zapytać, ale dziewczyno ogarnij się poczekaj do jutra.
        Siejesz panikę i tyle, jakbym miała trafić na taką kupującą, która zawraca mi dupe co chwilę mailami i telefonami, to matko! mam nadzieję, że nigdy nie trafię.
        Skoro sprzedająca powiedziała ze przelała, to czekaj i tyle, a szum zacznij robić w poniedziałek wieczorem, a ty się spalasz od kilku dni, wyluzuj.

Zresztą znamy tylko punkt widzenia z jednej strony, a od tej drugiej może to wyglądać lekko inaczej. Więc niby czemu wszystkie powinnyśmy tobie przyklaskiwać?
        • hop_angel Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 12:55
          Nie spalam się, czekam do poniedziałku, przedstawiałam problem, do Pani dzwoniłam raz, mailowałam w tej sprawie raz, liczyłam na pomoc a nie na krytykę.
          Oczywiście, że problem przedstawiam tylko z mojej strony, macie prawo wierzyć lub nie, na szczęście doskonale wiem jak było, a sprawa wydała mi się podejrzana od początku i stąd mój pośpiech w opisaniu sytuacji na forum, dam znać jak się zakończyła...
          • patatajowa Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 13:42
            wspieramy cię.
            trzymaj się cieplutko.
            będzie dobrze.
            buziaczki.
          • sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 13:43
            Ależ ja rozumiem, że możesz się denerwować, ale założyłaś 2 wątki w krótkich odstępach czasu. Później zarzucasz nam, że krytykujemy, choć na początku każda miło starała się powiedzieć byś wyluzowała do poniedziałku.

Mam nadzieję, że pieniądze odzyskasz, a teraz idz na spacer ładna pogoda smile
    • nimeska Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 15:26
      no i ?
      przyszedl przelew?
      • hop_angel Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 18:23
        No i co przelewu brak, spodziewałam się tego od początku, potwierdzenie jak pisałam nie miało nr referencyjnego ani logo banku, i teraz to już nie wiem co zrobić, kwota nie była mala bo 250 zł, pozdr
        • nimeska Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 19:43
          oj slabo
          ja bym poszla na policje i potem zwrocila sie do All o zwrot kasy bo tranzakcje sa ubezpieczone
        • aleksandra1977 Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 21:28
          zglos to na policje. Wez ze soba wszystkie maile. Dopiero po zgloszeniu sprawy na policje daj znac do Allegro.
          • sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 21:46
            no ok, ale nie po 2 dniach od momentu zrobienia rzekomego przelewu.
            • sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 21:50
              Idąc tokiem myślenia założycielki tych wątków, ja powinnam iść na policję, bo od piątku nie mam przelewu z zary za zwróconą kurtkę big_grin
              • nimeska Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 22:14
                ale mamy XXI wiek i przelewy ida z sesji na sesje a nie na piechote chyba ze ktos wpłacił na poczcie wink

wiekszosc banków ma 3 sesje i kasa wchodzi tego samego dnia, a ja autora watku dostała potwierdzenie mailem wykonania przelewu i jak nawet po 15tej sprzedający zrobil przelew to wyszeld on dzis pierwsza sesja wychodzącą zjego banku i powinien wejść drugą sesją przychodząca w banku kupującej, najpozniej 3ia sesją czyli po np 18:15

ja bym popsilam sprzedającego o potwierdzenie przelewu poniewaz przelew nie dotarł i moze wkladł sie jakiś błąd w numerze konta i przekew został zwrócony a mając takie potwierdzenie mozna cos w banku kupującej zdziałać i szukać zaginionej kasy
                • sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 22:28
                  może i mamy XXI wiek, ale jakoś do tej pory zwrotu na karte nie mam smile
                  • nimeska Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 22:30
                    aaa na karte :0 zwrot na karte trwa kilka dni bo podrednik ( nie wiem jaki jest tearz ale jak kiedys byl polcard) to czekalma z 5 dni roboczych na zwrot ze sklepu, na uznanie na karcie znacyz

co inneg przelew z rachunku na rachunek
                    • sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 22:48
                      Może źle się wyraziłam, to jest zwrot na rachunek, nie na kartę kredytową wink
                • perd-ido Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 22:39
                  Prawde mowiac z niejednego banku dostawalam potwierdzenia przelewu ale kazdy mial numer referencyjny i dane osoby. Moim zdaniem osoba nie ma podstawowej znajomosci HTML'a, bo bardzo slabo sfalszowala dokument niewiadomo na co liczac?. Na Twoim miejscu zadzwonilabym do niej z prosba o zaprzestanie zabawy w kotka i myszke i zaplate kasy- w przeciwnym razie idziesz na policje, bo sfalszowala dokument bankowy.
                • hop_angel Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 22:52
                  nimeska - przelew wyszedł do mnie podobno o 15.55 ale w czwartek 08.09 a to już ponad 2 doby, Pani radośnie przesłała mi przelew jak pisałam bez nr referencyjnego i logo banku, jako wydruk potwierdzenia z tego co wiadomo mi to wydruk potwierdzenia można zrobić dopiero jak fizycznie kasa zejdzie z konta ale tam jest i logo banku i nr referencyjny transakcji... natomiast, gdy napisałam do niej po 19, że przelewu nadal brak to odpisała mi, że światłowód w banku się popsuł i dlatego przelewy nie wyszły - bez komentarza
                  perd-ido - dzięki za głos rozsądku i czytanie ze zrozumieniem, może i jestem w Waszych oczach nadgorliwa, ale gdyby Pani przez telefon przepraszała mnie na początku a potem w mailach zwrot o 180 stopni co dało mi do myślenia, ale wracając do Twojej sugestii, nie wiem w co Pani gra, gorzej dla niej jak sprawa wyląduje na policji...
                  • perd-ido Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 11:05
                    Kiedys chciano mnie oszukac na 4 tys takim lewym potwierdzeniem przelewu, ale dzieki dociekliwosci takiej jak twoja, kasa trafila na wlasciwe kontobig_grin..
                    • sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 11:43
                      Tak, tak, wszystko super, ale ona panikę sieje od czwartku czy piątku big_grin
                      • perd-ido Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 17:32
                        a moze na przeczucie, ze ktos cos kreci?. Eee tam.. gdybac nie lubiebig_grin
                        • sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 18:10
                          przeczucie, to ja mogę mieć gdy idę do toalety tongue_out
                          • anusia_kra Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 20:50
                            eee wtedy to masz pewność wink
                            • sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 21:04
                              a widzisz, niezawsze wink
                              czasami jest zaskoczenie big_grin
    • listopadowka2008bis Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 11:20
      napisalam w twoim innym watku smile zdradz, co to za kombinezon uzywany kupilas za taka wysoka kwote? (to nie zlosliwosc, a ciekawosc).
      Poczekac, napisac jeszcze raz maila i po okolo tygodniu kierowac sprawe do odpowiednich wladz.
      • bj27 Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 14:35
        listopadowka2008bis napisała:

> napisalam w twoim innym watku smile zdradz, co to za kombinezon uzywany kupilas za
        > taka wysoka kwote?

Też jestem bardzo ciekawa tongue_out
        • sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 14:48
          Oj dziewczyny, za 250 zł można wiele marek kombinezonów używanych kupić.
          Teraz np jest na all kombinezon z zary (zeszłoroczny model) używany za 224 zł wink
          Nowy za tyle można kupić big_grin
          • aurinko Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 15:00
            sylki napisała:

> Oj dziewczyny, za 250 zł można wiele marek kombinezonów używanych kupić.
            > Teraz np jest na all kombinezon z zary (zeszłoroczny model) używany za 224 zł ;
            > )
            > Nowy za tyle można kupić big_grin

Ale w tym czasie nie było poza tym na T żadnego kombinezonu (zawężając krąg "podejrzanych" kombinezonów wg informacji podanych przez autorkę wątku), który jest wystawiony obecnie drugi raz ;P Któraś z dziewczyn przekopała zakończone i nie znalazła, ja też ;P
            • sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 15:06
              eee nie było żadnych?
              No w to nie uwierzęsmile
              • aurinko Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 15:19
                sylki napisała:

> eee nie było żadnych?
                > No w to nie uwierzęsmile

Były, czibo ale autorka zarzeka się, że to nie czibo smile
          • mamusia_oliwki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 21:21
            To mój kombinezonwink I nie jestem tą osobą która sprzedała autorce wątku, poplamionywink
    • aurinko Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 15:01
      Mam nadzieję, że zgłosiłaś sprawę na Policji skoro przelew nie doszedł?
      • anusia_kra Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 15:53
        aurinko napisała:

> Mam nadzieję, że zgłosiłaś sprawę na Policji skoro przelew nie doszedł?

O tym dowiemy się w watku "UWAGA byłam na policji dla zainteresowanych" tongue_out o ile autorka watku po Waszych czibo-wypytywaniach jeszcze się ujawni wink
        • patatajowa Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 16:05
          nie, nastepny post bedzie miał tytuł "uff, jednak przelew doszedł, odetchnęłam" wink
          albo "zamiast doradzić jestescie takie podejrzliwe i bawicie sie w detektywa, strasznie tu niemiło na tym forum"
          albo jeszcze ewent "to nie kombinezon tylko kurtka i nie za 250 tylko za 249 wink " a zreszta nie wazne co, liczyłam na wsparcie.
          wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka