hop_angel 10.09.11, 10:08 Odnosnie mojego wcześniejszego wątku, no i chyba potwierdzenie jest fałszywe bo wysłane w formacie tif czyli zdjęcia, można w nim zapisac zmiany a inne potwierdzenia dostawałam zawsze w formacie pdf i co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coronella Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 10:21 format pliku nie świadczy o autentyczności potwierdzenia. Jeśli wygeneruję potwierdzenie przez stronę banku, wygeneruje się w pdf, jeśli zrobię zrzut ekranu, mogę zapisać w dowolnym formacie graficznym. Żeby zrobić niewidoczne zmiany w pliku tif trzeba sporych umiejętności. Trochę dziwi mnie Twój problem, robisz zamieszanie drugiego dnia, że przelew nie doszedł- z mojego banku idzie czasem 2 dni robocze, szczególnie jeśli jest wysłany po południu, i ja nie mam na to wpływu. Poczekaj do poniedziałju, dzsiaj jest sobota, banki nie pracują! Poza tym jakiej pomocy oczekujesz tu, na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
hop_angel Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 10:29 może robię zamieszanie ale 1 raz mam taką sytuację w historii mojej przygody z Allegro kiedy ktos idzie w zaparte i stąd moje obawy, mam nadzieję, że okażą się bezpodstawne... Odpowiedz Link Zgłoś
mruu1 Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 11:21 Poczekaj spokojnie do poniedziałku. Zrobiliśmy z mężem kiedyś taki numer, że wysłał całą swoją kasę ze swojego konta na moje wyzerowane konto. W jego banku ściągnięto te pieniądze, a na moje konto nie trafiły tak szybko, jak nam się wydawało, że powinny Mąż miał w tym momencie na koncie zero, ja na koncie zero, a kasa frunęła wirualnie między bankami. Odpowiedz Link Zgłoś
romanticca Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 12:16 mruu1 napisała: > a kasa frunęła wirualnie między bankami. Nie między bankami a raczej po światowych giełdach Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 15:00 hop_angel napisała: > Odnosnie mojego wcześniejszego wątku, > no i chyba potwierdzenie jest fałszywe bo wysłane w formacie tif czyli zdjęcia, > można w nim zapisac zmiany a inne potwierdzenia dostawałam zawsze w formacie pdf i co teraz?> do godz.18 w poniedziałek jeszcze troche czasu zostało wiec można naprodukować jeszcze kilka wątków z teoriami spiskowymi tak na wszelki wypadek.... Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 16:27 W sumie zgadzam się ze sprzedającą, gdy nazwała Cię upierdliwą Ale po co jeszcze sobie uprzykrzasz życie i tworzysz jakieś teorie, wątki? Szkoda czasu i nerwów, naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 19:21 dag_dag napisała: > W sumie zgadzam się ze sprzedającą, gdy nazwała Cię upierdliwą Oj, ja też takich nie lubię wydzwaniają po kilka razy po tę samą informację, często bywam równie nie miła. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 19:41 Zgadzam sie ze sprzedajaca rowniez, tak upierdliwych kupujacych tez nie lubie. Skoro powiedziala ze przelew zrobiony, to czekaj do poniedziałku, a nie wymyslasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 10.09.11, 20:40 Dziewczyny mają rację, uspokój się. Twoje zachowanie jest niepoważne i zdradza niewielkie Allegrowe doświadczenie, niestety często na zwrot kasy bardzo długo się czeka, a Ty nawet jeszcze nie masz żadnych powodów do niepokoju(( Odpowiedz Link Zgłoś
perd-ido Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 09:45 Kochana juz Ci daje propozycje: skoro masz dane babki na potwierdzeniu przelewu (prawdziwym czy nie) zadzwon do swojego banku i zapytaj czy taki przelew zostal zlecony... na potwierdzeniu przelewu masz numer transakcji!. Odpowiedz Link Zgłoś
hop_angel Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 12:08 akurat doświadczenie mam stąd mój niepokój a na przysłanym potwierdzeniu nie ma żadnego nr transakcji, nie ma nawet nazwy banku i to mi się wydało dziwne, szkoda tylko, że tak łatwo oceniacie kogoś kto w sumie został oszukany bo przedmiot był totalnie niezgodny z opisem, Pani szła z zaparte od momentu mailowania ze mną choć w rozmowie telefonicznej gdy zadzwoniłam do niej po otrzymaniu paczki gorąco mnie przepraszała dopiero w mailach pokazała swoja prawdziwą twarz co też dało mi do myślenia. Rzeczywiście na tym forum aż strach o coz zapytać bo odrazu jestes krytykowany... na allegro jestem 7 lat i 1 raz mi się zdarza taka sytuacja stąd moja może nerwowa reakcja... Odpowiedz Link Zgłoś
hop_angel Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 12:15 chodziło mi o to, że nie ma tam logo banku... Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 12:34 Nie strach zapytać, ale dziewczyno ogarnij się poczekaj do jutra. Siejesz panikę i tyle, jakbym miała trafić na taką kupującą, która zawraca mi dupe co chwilę mailami i telefonami, to matko! mam nadzieję, że nigdy nie trafię. Skoro sprzedająca powiedziała ze przelała, to czekaj i tyle, a szum zacznij robić w poniedziałek wieczorem, a ty się spalasz od kilku dni, wyluzuj. Zresztą znamy tylko punkt widzenia z jednej strony, a od tej drugiej może to wyglądać lekko inaczej. Więc niby czemu wszystkie powinnyśmy tobie przyklaskiwać? Odpowiedz Link Zgłoś
hop_angel Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 12:55 Nie spalam się, czekam do poniedziałku, przedstawiałam problem, do Pani dzwoniłam raz, mailowałam w tej sprawie raz, liczyłam na pomoc a nie na krytykę. Oczywiście, że problem przedstawiam tylko z mojej strony, macie prawo wierzyć lub nie, na szczęście doskonale wiem jak było, a sprawa wydała mi się podejrzana od początku i stąd mój pośpiech w opisaniu sytuacji na forum, dam znać jak się zakończyła... Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 13:42 wspieramy cię. trzymaj się cieplutko. będzie dobrze. buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 11.09.11, 13:43 Ależ ja rozumiem, że możesz się denerwować, ale założyłaś 2 wątki w krótkich odstępach czasu. Później zarzucasz nam, że krytykujemy, choć na początku każda miło starała się powiedzieć byś wyluzowała do poniedziałku. Mam nadzieję, że pieniądze odzyskasz, a teraz idz na spacer ładna pogoda Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 15:26 no i ? przyszedl przelew? Odpowiedz Link Zgłoś
hop_angel Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 18:23 No i co przelewu brak, spodziewałam się tego od początku, potwierdzenie jak pisałam nie miało nr referencyjnego ani logo banku, i teraz to już nie wiem co zrobić, kwota nie była mala bo 250 zł, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 19:43 oj slabo ja bym poszla na policje i potem zwrocila sie do All o zwrot kasy bo tranzakcje sa ubezpieczone Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 21:28 zglos to na policje. Wez ze soba wszystkie maile. Dopiero po zgloszeniu sprawy na policje daj znac do Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 21:46 no ok, ale nie po 2 dniach od momentu zrobienia rzekomego przelewu. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 21:50 Idąc tokiem myślenia założycielki tych wątków, ja powinnam iść na policję, bo od piątku nie mam przelewu z zary za zwróconą kurtkę Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 22:14 ale mamy XXI wiek i przelewy ida z sesji na sesje a nie na piechote chyba ze ktos wpłacił na poczcie wiekszosc banków ma 3 sesje i kasa wchodzi tego samego dnia, a ja autora watku dostała potwierdzenie mailem wykonania przelewu i jak nawet po 15tej sprzedający zrobil przelew to wyszeld on dzis pierwsza sesja wychodzącą zjego banku i powinien wejść drugą sesją przychodząca w banku kupującej, najpozniej 3ia sesją czyli po np 18:15 ja bym popsilam sprzedającego o potwierdzenie przelewu poniewaz przelew nie dotarł i moze wkladł sie jakiś błąd w numerze konta i przekew został zwrócony a mając takie potwierdzenie mozna cos w banku kupującej zdziałać i szukać zaginionej kasy Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 22:28 może i mamy XXI wiek, ale jakoś do tej pory zwrotu na karte nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 22:30 aaa na karte :0 zwrot na karte trwa kilka dni bo podrednik ( nie wiem jaki jest tearz ale jak kiedys byl polcard) to czekalma z 5 dni roboczych na zwrot ze sklepu, na uznanie na karcie znacyz co inneg przelew z rachunku na rachunek Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 22:48 Może źle się wyraziłam, to jest zwrot na rachunek, nie na kartę kredytową Odpowiedz Link Zgłoś
perd-ido Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 22:39 Prawde mowiac z niejednego banku dostawalam potwierdzenia przelewu ale kazdy mial numer referencyjny i dane osoby. Moim zdaniem osoba nie ma podstawowej znajomosci HTML'a, bo bardzo slabo sfalszowala dokument niewiadomo na co liczac?. Na Twoim miejscu zadzwonilabym do niej z prosba o zaprzestanie zabawy w kotka i myszke i zaplate kasy- w przeciwnym razie idziesz na policje, bo sfalszowala dokument bankowy. Odpowiedz Link Zgłoś
hop_angel Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 12.09.11, 22:52 nimeska - przelew wyszedł do mnie podobno o 15.55 ale w czwartek 08.09 a to już ponad 2 doby, Pani radośnie przesłała mi przelew jak pisałam bez nr referencyjnego i logo banku, jako wydruk potwierdzenia z tego co wiadomo mi to wydruk potwierdzenia można zrobić dopiero jak fizycznie kasa zejdzie z konta ale tam jest i logo banku i nr referencyjny transakcji... natomiast, gdy napisałam do niej po 19, że przelewu nadal brak to odpisała mi, że światłowód w banku się popsuł i dlatego przelewy nie wyszły - bez komentarza perd-ido - dzięki za głos rozsądku i czytanie ze zrozumieniem, może i jestem w Waszych oczach nadgorliwa, ale gdyby Pani przez telefon przepraszała mnie na początku a potem w mailach zwrot o 180 stopni co dało mi do myślenia, ale wracając do Twojej sugestii, nie wiem w co Pani gra, gorzej dla niej jak sprawa wyląduje na policji... Odpowiedz Link Zgłoś
perd-ido Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 11:05 Kiedys chciano mnie oszukac na 4 tys takim lewym potwierdzeniem przelewu, ale dzieki dociekliwosci takiej jak twoja, kasa trafila na wlasciwe konto.. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 11:43 Tak, tak, wszystko super, ale ona panikę sieje od czwartku czy piątku Odpowiedz Link Zgłoś
perd-ido Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 17:32 a moze na przeczucie, ze ktos cos kreci?. Eee tam.. gdybac nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 18:10 przeczucie, to ja mogę mieć gdy idę do toalety Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 20:50 eee wtedy to masz pewność Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 21:04 a widzisz, niezawsze czasami jest zaskoczenie Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 11:20 napisalam w twoim innym watku zdradz, co to za kombinezon uzywany kupilas za taka wysoka kwote? (to nie zlosliwosc, a ciekawosc). Poczekac, napisac jeszcze raz maila i po okolo tygodniu kierowac sprawe do odpowiednich wladz. Odpowiedz Link Zgłoś
bj27 Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 14:35 listopadowka2008bis napisała: > napisalam w twoim innym watku zdradz, co to za kombinezon uzywany kupilas za > taka wysoka kwote? Też jestem bardzo ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 14:48 Oj dziewczyny, za 250 zł można wiele marek kombinezonów używanych kupić. Teraz np jest na all kombinezon z zary (zeszłoroczny model) używany za 224 zł Nowy za tyle można kupić Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 15:00 sylki napisała: > Oj dziewczyny, za 250 zł można wiele marek kombinezonów używanych kupić. > Teraz np jest na all kombinezon z zary (zeszłoroczny model) używany za 224 zł ; > ) > Nowy za tyle można kupić Ale w tym czasie nie było poza tym na T żadnego kombinezonu (zawężając krąg "podejrzanych" kombinezonów wg informacji podanych przez autorkę wątku), który jest wystawiony obecnie drugi raz ;P Któraś z dziewczyn przekopała zakończone i nie znalazła, ja też ;P Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 15:06 eee nie było żadnych? No w to nie uwierzę Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 15:19 sylki napisała: > eee nie było żadnych? > No w to nie uwierzę Były, czibo ale autorka zarzeka się, że to nie czibo Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_oliwki Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 21:21 To mój kombinezon I nie jestem tą osobą która sprzedała autorce wątku, poplamiony Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 15:01 Mam nadzieję, że zgłosiłaś sprawę na Policji skoro przelew nie doszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 15:53 aurinko napisała: > Mam nadzieję, że zgłosiłaś sprawę na Policji skoro przelew nie doszedł? O tym dowiemy się w watku "UWAGA byłam na policji dla zainteresowanych" o ile autorka watku po Waszych czibo-wypytywaniach jeszcze się ujawni Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Fałszywe potwierdzenie przelewu! 13.09.11, 16:05 nie, nastepny post bedzie miał tytuł "uff, jednak przelew doszedł, odetchnęłam" albo "zamiast doradzić jestescie takie podejrzliwe i bawicie sie w detektywa, strasznie tu niemiło na tym forum" albo jeszcze ewent "to nie kombinezon tylko kurtka i nie za 250 tylko za 249 " a zreszta nie wazne co, liczyłam na wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś