Dodaj do ulubionych

Nebulizator dla 4 latka

18.09.11, 09:27
Dziewczyny muszę kupić nebulizator dla mojego smyka i nie wiem jaki. Znalazłam coś takiego na allegro. INHALATOR NEBULIZATOR Care Life + GRATIS SMOCZEK! (Na smoczek synek za duży to wiem)
Kupować taką zabawkę, czy najzwyklejszy nebulizator jaki jest na rynku. Czym się kierować?
Macie jakieś doświadczenia w tej materii?
Obserwuj wątek
    • frestre Re: Nebulizator dla 4 latka 18.09.11, 10:30
      zapytaj pediatry jakie leki będzie dostawał?
      są nebulizatory mechaniczne i ultradźwiękowe....sporo można wygooglować
      my mamy medel PRO, niektórzy kupują medel Family....
      • kugorki [...] 18.09.11, 10:38
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • silje78 Re: Nebulizator dla 4 latka 18.09.11, 10:59
      medel family mamy w użyciu. jedyne do czego mogę się przyczepić to to, że po roku zaczęła "kleić" się obudowa. nie wiem od czego.
    • bladyroz Re: Nebulizator dla 4 latka 18.09.11, 12:35
      my też mamy medel, nie pamietam jaki model, ale jakiś prosty. Szukałam opinii na temat nebulizatorów i ten miał sporo pozytywnych, a cena też do przyjęcia. Nam bardzo się sprawdza przy mega katarach - wieczorem robimy inhalację solą fizjologiczną, po jakimś czasie oczyszczamy nos i noc córka przesypia spokojnie. W ubiegłym roku mąż też uzywał nebulizatora (dołączona jest maseczka dla dorosłych) i twierdzi, że pomógł mu w szybszym pozbyciu się kataru...
    • kugorki [...] 18.09.11, 13:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • malgosiek2 Proszę usunąć komercję z sygnaturki 18.09.11, 15:16
        bo łamie regulamin.
        • kugorki Re: Proszę usunąć komercję z sygnaturki 18.09.11, 16:26
          ok, przepraszam, już rozumiem smile

polecam medel family-dwoje dzieci, przy każdej infekcji typu katar i czasem oskrzela-podawane leki. gdybym miała podawać leki stale (np. dla astmatyka) to pewnie wybrałabym pro.
    • sylki Re: Nebulizator dla 4 latka 18.09.11, 15:32
      Mam medel family, przy trójce dzieci 11l., 4l. i 1,5l. sprawdza się rewelacyjnie
      allegro.pl/inhalator-medel-family-soft-touch-apteka-i1820464792.html
    • zuzanka79 Re: Nebulizator dla 4 latka 18.09.11, 16:14
      Ja mam taki allegro.pl/inhalator-rodzinny-intec-cn-02-wd-cito-poznan-gls-i1805117852.html dokładnie taki wink. Inhaluje się nim cała rodzina dzięki maskom w różnych rozmiarach.
      Docelowo został zakupiony właśnie dla dzieci, wówczas niemowlaka i przedszkolaka. I świetnie się spisuje. Używam ponad rok bez zastrzeżeń.
      • iit2 Re: Nebulizator dla 4 latka 18.09.11, 19:47
        Czyli ten tygrysek, czy krówka to nie warto? Bo taki przyjemny dla dziecka się wydaje, ale nie wiem, jaki będzie w użyciu.
        • zuzanka79 Re: Nebulizator dla 4 latka 18.09.11, 20:25
          A czego szukasz? Urządzenia czy zabawki?
          • iit2 Re: Nebulizator dla 4 latka 18.09.11, 20:28
            urządzenia do stosowania np.pulmicortu.
            • olaaa-calineczka Re: Nebulizator dla 4 latka 18.09.11, 22:29
              my mamy omrona używany już 2 lata i ok inhalujemy codziennie pulmicortem właśniesmileno i tańszy niż mendela
              • sylki Re: Nebulizator dla 4 latka 18.09.11, 22:41
                A pokaż mi w którym miejscu on tańszy od Medeli?
                Bo z tego co widzę to medela srednio 130zł , a ten cały omron srednio 150zł
          • pasik Re: Nebulizator dla 4 latka 18.09.11, 23:43
            czyli średnia półka a np inhalatory Pari....my od prawie 10 lat na tych ostatnich.
    • kasiazj31 Re: Nebulizator dla 4 latka 19.09.11, 00:20
      Ja w zeszłym tygodniu do podawania pulmicortu właśnie kupiłam nebulizator Philipsa za 150zł w Superpharmie - przeceniony z ponad dwustu, maja teraz promocję. Jak na razie jest OK, chociaz synek i tak za inhalacjami nie przepada.
      • emma_me Re: Nebulizator dla 4 latka 19.09.11, 08:21
        a ja bym się dodatkowo kierowała poziomem hałasu - niektóre nebulizatory są po prostu strasznie głośne.
        • sylki Re: Nebulizator dla 4 latka 19.09.11, 08:43
          Tu si zgodze, z tym, ze te bardzo ciche sa niestety albo drogie albo kiepskie.
          • clakier Re: Nebulizator dla 4 latka 19.09.11, 11:30
            ja kupiłam dla synka Diagnostic img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/06/21/03/1806210327

używaliśmy tylko kilka razy - chętnie niedrogo odsprzedam smile

jeśli ta propozycja jest nie na miejscu - proszę o skasowanie posta
            ale gdyby ktoś był zainteresowany - zapraszam na priw
          • zuzanka79 Re: Nebulizator dla 4 latka 19.09.11, 11:34
            Tym naszym nie raz inhalowałam ( i dalej tak robięwink ) córę kiedy spała. Podkładałam jej pod nos końcówkę i ona sobie oddychała tą mgiełką. Tak więc spac się przy naszym da. Czasem ją też szum usypiał wink
            Te w szpitalach to jakiś kosmos, prawie jak młot pneumatyczny big_grin
            • pasik Re: Nebulizator dla 4 latka 19.09.11, 11:58
              nasz ma 55 decybeli i jest ok..bajki da się oglądać. Właśnie syczy
    • szironna Re: Nebulizator dla 4 latka 19.09.11, 13:41
      ja mam medel pro - super się sprawdza i mogę polecić z czystym sumieniem. tyle że najtańszy nie jest - ale też kupujesz na dłuższy czas.
      mam też specjalną końcówkę do nosa - gdy dziecko ma katar i też super odciąga. ale do kataru świetny jest też katarek (tyle że nie każde dziecko zgodzi się nim czyścić nos)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka