Dodaj do ulubionych

Czy te rzeczy są w stacjonarnych Lindexach?

21.09.11, 09:43
Oczywiście "zaspałam" i potrzebna nam rozmiarówka jest juz niedostępna w sklepie internetowym. Nasz do niedawna ulubiony KappAhl ubranka dla starszych dziewczynek robi w okropnej manierze, więc wzornictwo Lindexu i ich rozmiarówka jest dla nas super.
Mam prośbę o sprawdzenie i ewentualny zakup tych rzeczy, które byłyby dostępne w naszym rozmiarze 134/140. Mogę się zrewanżować zakupem w sklepach dostępnych we Wrocławiu.

www.lindex.com/pl/kids/girl-8-14-years/tops-tunics/6648826/Tunic
www.lindex.com/pl/kids/girl-8-14-years/tops-tunics/6576560/Tunic
www.lindex.com/pl/kids/girl-8-14-years/tops-tunics/6588731/Top
www.lindex.com/pl/kids/girl-8-14-years/tops-tunics/6588738/Top
Obserwuj wątek
    • sylaluk1 Re: Czy te rzeczy są w stacjonarnych Lindexach? 21.09.11, 12:29
      Pia a te rzeczy nie sa czasem tylko do rozmiaru 122 ?
      • pia_ Re: Czy te rzeczy są w stacjonarnych Lindexach? 21.09.11, 14:16
        W sklepie internetowym występują w dziale 7-12 lat, no chyba, że to pomyłka?
        • pia_ Re: Czy te rzeczy są w stacjonarnych Lindexach? 21.09.11, 14:17
          Nie w 7-12 a w 8-14 lat
          • pia_ Maja pomyłkę na stronie 21.09.11, 14:26
            Rzeczy z dzału 8-14 występują w dziale 1-7 niestety ;-(
            • krasulas Re: Maja pomyłkę na stronie 21.09.11, 14:47
              Jutro do południa podejdę i sprawdzę - wydaje mi się, że to mniejsza rozmiarówka.
              Jeśli będą - odłożę, dam Ci znać i kupię wieczorem.
              pzdr
              • pia_ do krasulas 21.09.11, 15:01
                Jeśli to ta mniejsza rozmiarówka, a niestety tak sądzę, że się pomylili, to zerknij proszę, czy ta pierwsza tunika nadawałaby się jeszcze na dziewczynkę noszącą 134/140? W zeszłym roku kupiłam tuniko-sukienkę w KappAhl w rozmiarze 128 na dziele dla młodszych dzieci i świetnie na młodą pasuje. Mamy też sukienkę z Cubusa na 116, którą młoda od 2 lat nosi jako tunikę, rękawy cały czas są długie smile
                Przeszukałam całe miasto w postaci fajnych tunik z dł rękawem i nic, jak coś znajdę to albo brzydkie, albo kiepskiej jakości sad
                • krasulas Re: do krasulas 21.09.11, 15:29
                  zobaczę...
                  będę wprawdzie bez mojej córki (nie przymierzymy), ale prawdą jest, że ichniejsze 128cm jest spore
                  zależy wszystko od kolekcji - pewne rzeczy są tylko do 122 (o dziwo takie mamy), a nagle kurtki zimowe pojawiły się w rozm. 128 (i w stosunku do H&M są sporo większe - podobne do KappAhla)

dam jurto znać co i jaksmile
                  • a-e-p Re: do pia i krasulas 21.09.11, 16:03
                    Pia, u nas (Rzeszów) bedzie Lindex od 16 X, wtedy moge Ci pomóc. Moze na otwarciu pojawia sie wszystkie rzeczy z kolekcji?

Kappahl dla sztarszej dziewczynki to rzeczywiscie w wiekszosci porażka...

Krasulas, pamietasz czy u Was na otwarciu Lindexa były rabaty?
                    • pia_ krasulas, a-e-p 21.09.11, 16:17
                      Dzięki, będę czekac na wieści smile

A ubrania dla starszych dziewczynek to wogóle porażka, w Cubusie widać, ze ichnie dzieci chodzą nawet w jesieni i w zimie w kr. rękawie, bo tylko takie bluzki i tuniki mają, w C&A mały asortyment, w Zarze jednobarwne tuniki bezkształtne jak wory, bluzki na 140 na styk, na 152 za duże, w KappAhl koszmarki, w Tesco jedna tunika mogłaby być, ale 41 zł to przegięcie, tylko za to, że dołączyli "gratisową" bransoletkę. Dlaczego żadna z tych firm (oprócz Zary, która wzornictwo ma fajne, ale rozmiarówkę juz niekoniecznie) nie robi fajnych bluzek i tunik w kolorowe paski, patchworkowe wzory, z zabawnymi, ale nie infantylnymi nadrukami? Jeszcze reKids coś tam ma, ale z jakością u nich kiepsko.
                      • kropkacom Re: krasulas, a-e-p 21.09.11, 18:53
                        A Next? Monsoon?
                        • pia_ kropkacom 22.09.11, 13:59
                          Odpowiada mi skandynawskie wzornictwo smile
                          Na kupowanie przez internet Nexta jestem za leniwa, na Monsoon za biedna wink
                        • a-e-p Re: krasulas, a-e-p 22.09.11, 15:13
                          kropkacom napisała:

> A Next? Monsoon?

Musze miec mozliwosc zwrotu (za duzo zachodu z odsyłaniem) i dotkniecia towaru, wiec Next odpada. A Monsoon ma w wiekszosci ubrania IMO na odswietne okazje, corka twierdzi, ze za duzo falbanek, cekinów, no i te ceny...
                          Chetnie stacjonarnie kupowałabym Gap/Old Navy i Boden/Johnnie B.
                    • krasulas Re: promocje 21.09.11, 19:30
                      Taktak.. na otwarcie była promocja - nie kojarzę już czy całość, ale na 100% dział dziecięcy 20-25% taniej.
                      Szczegółów nie pamiętam... bo Oni sporo mają akcji rabatowych!
                      Nagle/w weekendy przeceny na kurtki "-50zł", jakieś wydzielone ubrania 20%....
                      Także...
                      Co ciekawsze - jeszcze niedawno (3 tyg. temu) przeceniali najdroższą kolekcję dziecięcą z lata - bluzeczki chłopięce/piżamy letnie z super bawełny po ok. 39zł (płaciłam za nie ok. 11-13zł - bo 50% plus 25% na całość). Także konkurencja dla KappAhla fajna, tylko chyba nieco mniejszy asortyment. Z drugiej strony mają systematyczne dostawy (nie jak H&M, który raz coś dostanie a potem czekaj 2 m-ce).
                      Dodam jeszcze, że dla starszych dziewczynek Ich oferta jest też specyficzna - dominuje akceptowany fiolet, popiel , ale też sporo czerni i dodatków (podobnie jak K.).
                      No nic - jutro zerknę.
                      W połowie października jest otwarcie Lindexu (ponoć dużego!) w katowickiej Silesi - zobaczymy...
                      • krasulas Re: klapa... 22.09.11, 14:32

niestety...
                        z tunki patchworkowej maks rozmiar 110, w paski 116, bluzeczki z serduszkiem do 122
                        i ten najwięjszy rozmiar (122cm) byłby idealny dla mojej córki - taki w sam, bez grama zapasu (Młoda mierzy 125cm/szczupła)
                        także nic nie kupowałam/bookowałam bo nie warto - myślę, że byłyby za małe

ps. kolekjca skandynawska (biel/poppiel/gratant/czerwień) przecudej urody (niestety do 122cm)
                        wydaje mi się też, że na online nie ma całego asortymentu

pzdr
                        • pia_ Re: klapa... 22.09.11, 15:44
                          Dzięki wielkie. Trudno, młoda musi jeszcze trochę pochodzić w starych rzeczach, w przyszłym tygodniu dokupię jej 2-pak tuinik w Tchibo. Niedługo planuję wypad do ojczyzny Gap-a, więc moze tam mi się poszczęści bardziej wink
                          • krasulas Re: klapa... 22.09.11, 15:45
                            myślę, że wrócisz dobrze zaopatrzona na minimum kolejny roksmile
                            czego Ci życzę i zazdraszczam niecobig_grin
                            • pia_ Re: klapa... 22.09.11, 17:28
                              To mój pierwszy raz, ale jadę ze starymi wygami w tym temacie. Plan jest jasny: zwiedzanie, wygrzanie się na plażach i zakupy w centrach outletowych. Co z tego wyjdzie, to zobaczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka