perd-ido 21.09.11, 23:03 poza cena? Jednoczesciowy cocodrillo jest np. za 200 zl, a narciarski tej samej firmy kosztuje np. 56. W sklepie nie ma kolekcji "narciarskiej" dlatego prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala0405 Re: Czym sie rozni kombinezon narciarski od zwykl 22.09.11, 07:38 Według mnie Coccodrillo nie ma typowo narciarskich bo takie są w sklepach sportowych tzw. oddychające z membraną. Ale miałam dla synka w rozmiarze 74 "niby" narciarski i super sprawdził się gdy moja starsza córka śmigała na nartach.Maluch ubrany w taki kombinezon, siedzący w wózku lub sankach i mało ruszający się nie przemarzł pomimo spędzania kilku godzin w temp. -15 stopni. Materiał z którego kombionezon coccodrillo jest uszyty jest specjalnie impregnowany i nie przemaka ale trzeba uważać z praniem /bez płynu do płukania tkanin/. W tym roku również kupiłam dla synka kombinezon jednoczęściowy coccodrillo tym razem rozm. 86 i również z tej samej kolekcji Super Bike. Jest dość gruby ale bardzo mięciutki i miły. No i co dla mnie ważne nie ma podszewki z polarku, więc nie krępuje ruchów dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Czym sie rozni kombinezon narciarski od zwykl 22.09.11, 07:51 Typowo narciarskich dla malutkich dzieci raczej nie ma (chyba, że Reima...). Są one cieńsze od tradycyjnych, z dobrymi parametrami oddychalności, wiatroszczelności i nieprzemakalności. Posiadają wtarołapy/śnieołapy (choć masa tradycyjnych kurtek rówież). Mają wysokie ceny - raczej wyższe niż "uliczna" wersja. Moim zdaniem oferta CCDRL nie jest odpowiednia na narty (są za grube, puchate, w ramionach szerokie). Wiadomo... co kolekcja - pewne różnice (w ubiegłym sezonie były dwie śliczne kurrtki w paski z kol. dziewczęcej) . Widziałam sporo dzieci w ichniejszych zestawach i makabra - dzieci spocone jak szczury, bo wszystko za grube, a pod spodem ubrane odpowiednio. Do wózka, na normalne zabawy w śniegu wybór dobry, na narty moim zdaniem nie za bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: Czym sie rozni kombinezon narciarski od zwykl 22.09.11, 08:05 i dlatego, pod kombinezon Coccodrillo ubieram synkowi tylko body i rajtuzki. Odpowiedz Link Zgłoś
perd-ido Re: Czym sie rozni kombinezon narciarski od zwykl 22.09.11, 11:49 Nie nie szukam narciarskiego ale na stronie internetowej gdzie chcialam zamowic kombinezon bylo rozroznienie na kombinezony narciarskie i pozostale. Bylam ciekawa czy ten narciarski mozna uzywac na co dzien w zime. Reima znam ale nie jest nam potrzebny az tak profesjonalny kombinezon. Nowa kolekcja kombinezonow coco mi sie nie podoba. Z calym szacunkiem dla tych, ktorzy nabyli kombinezon z robotem lub inne. Odpowiedz Link Zgłoś
perd-ido koala0405 22.09.11, 11:44 Koala a kupilas synkowi ten zielony super bike?. Jesli tak to jak wyglada z tylu?. Niestety w necie nie ma zdjec a jest to kolekcja z poprzedniego sezonu wiec w sklepie tez nie zobacze Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: koala0405 22.09.11, 12:19 Ja mam bzika na punkcie tego Super Bike. Mam już drugi jednoczęściowy kombinezon z tej kolekcji /rozm. 74, 86/ i niedawno kupiłam samą kurteczkę w rozmiarze 80 i dla mojego obecnie 16 mies. synka jest tylko trochę duża /ale na pewno do końca zimy wystarczy/. Oglądałam wiele kombinezonów i chyba tylko ten jeden jest tak mięciutki. Tutaj podaję linka do pierwszej losowo wybranej aukcji bo są zdjęcia kombinezonu z tyłu: allegro.pl/coccodrillo-80-kolekcja-2010-jak-nowy-buty-czapa-i1827237934.html Odpowiedz Link Zgłoś
perd-ido Re: koala0405 22.09.11, 12:30 Pytam koala, bo taki sam zamowilam dzis z ich strony i nie moge doczekac sie kiedy go zobacze na zywo. Zamowilam rozmiar 80. Wiem, ze bedzie troche za duzy, bo porownywalam rozm 74 z 80 nowej kolekcji ale podwine rekawy i nogawki. 74 byl na styk, 86 sporo za duzy wiec droga eliminacji wybralam 80. Dwuczesciowe maja jeszcze wieksze te kurtki a przyjmniej takie sprawialy wrazenie w na zywo w sklepie.. Synek specjalnie duzy nie jest ale przynajmniej bede miala pewnosc, ze nie bede musiala kupowac kolejnego kombinezonu przed koncem zimy jak to niestety bylo w zeszlym roku Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: koala0405 22.09.11, 12:41 Na mojego 16 miesięczniaka ten w rozmiarze 74 jest jeszcze dobry /tylko jak usiądzie w wózku to troszkę za krótkie nogawki/. Odpowiedz Link Zgłoś
perd-ido Re: koala0405 22.09.11, 12:50 haha to moze moj bedzie mial na dwie zimy.. Odpowiedz Link Zgłoś