Dodaj do ulubionych

gry dla 6latki

13.10.11, 00:00
jakie fajne edukacyjne, nie musza byc z ksiezniczkami i rozowymi wstawkamismile wręcz nie powinny. Moze jakies sympatyczne serie?
Obserwuj wątek
    • izi_7 Re: gry dla 6latki 13.10.11, 08:45
      Moja 6-latka lubi ostatnio: Superfarmera (uczy liczenia i strategicznego myślenia), Zgadnij kto to, Kamelot (te uczą na różne sposoby logicznego myślenia). Lubi też np. zręcznościówkę Spadające małpki smile A poza tym lubi takie gry, gdzie trzeba pionkiem poruszać się po planszy i wykonywać jakieś zadania, w zależności od tego na jakie pole się najedzie (takie gry można sobie nawet samemu wykonać, wymyślając wcześniej dowolne, śmieszne/edukacyjne/itp. zadania - my mamy np. taką wersję, gdzie trzeba odpowiadać na pytania o zwierzętach/warzywach/itp., wykonywać jakieś ćwiczenia, odliczać cyfry w dół od 10 itp.)
    • anyaa Re: gry dla 6latki 13.10.11, 09:00
      Nieodmiennie polecam Pędzące żółwie:
      unigames.pl/p/21/97/pedzace-zolwie-dla-najmlodszych.html

Nie wiem, co rozumiesz przez gry edukacyjne, Granna ma dużo gier typu Quiz i Memo, ale moje dzieci za nimi nie przepadają. Wolą gry dla całej rodziny typu Zgadnij kto to, Superfarmer, Niagara lub Wsiąść do pociągu.
    • megi1979 Re: gry dla 6latki 13.10.11, 12:17
      u nas królują Kalambury
      • megi1979 Re: gry dla 6latki 13.10.11, 12:20
        megi1979 napisała:

> u nas królują Kalambury

i córa ma 7 lat, a niby od zalecane od 12... pewnie są też inne, dla młodszych
        • kinia117 Re: gry dla 6latki 13.10.11, 20:19
          nie dopisalam waznej informacji chodzi mi o gry na komputersmile

• rjvja Re: gry dla 6latki 14.10.11, 09:42
            U nas co prawda królują gry z Barbie, ale mała lubi też MySims, PetShopy i Adibu. No i do tego oczywiście nieśmiertelny Reksio i Hugo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka