Dodaj do ulubionych

Kuchnia do zabawy

05.11.11, 08:24
Moj syn (2 lata 4 mies) kocha gotowacsmile Postanowilismy sprawic mu prezent na swieta w postaci kuchni do zabawy. W zwiazku z tym, ze nie mialam z taką zabawką do czynienia zaczelam poszukiwania. Wpadła mi w oko taka
allegro.pl/e-zabawki-smoby-kuchnia-chefatronic-tefal-24244-i1899611710.html
ew. taka allegro.pl/smoby-elektroniczna-kuchnia-tefal-studio-czajnik-i1909863532.html

Nie wiem na co zwrocic uwagę, fajnie gdyby miała jakies odgłosy, swiatełka, przełaczniki.
Czytałam forum i spotkalam sie z opinia, ze smoby nie są zbyt trwałe. To prawda? Mały jest dosyc zywym i ekspresyjnym dzickiem, nie chciałabym, zeby zabawka rozpadła sie w dwa dni.
No i cena - tak do 150-180 PLN max.
Podpowiecie cos z własnego doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • zuzankas Re: Kuchnia do zabawy 05.11.11, 09:25
      My mamy podobną do tej
      allegro.pl/smoby-24674-kuchnia-cuisine-bon-appetit-kurier-dhl-i1917011286.html
      tylko w innej kolorystyce i troszkę inne akcesoria.
      Kupiliśmy jak córka miała trochę ponad półtora roku. Kuchenka służy nam już ponad rok i nadal wygląda jak niemal nowa (pomijając kartonowe "soczki").
      Brakuje mi w niej jednak "elektroniki" - jedyną funkcją jest odgłos gotowania jak się postawi garnek na jeden z palników (a córka jest z tych, które kochają włączać, przełączać itp.)
      • mmala6 Re: Kuchnia do zabawy 05.11.11, 09:42
        a widziałyście tę drewnianą z Tchibo? fajna jest chyba, tylko ponad 200zł. Kuchnia była marzeniem mojego starszego syna ale widzę że maluch ma też zapędy więc może mu kupimy na 2 latka ale to jeszcze parę miesięcy.
      • eedytkaa Re: Kuchnia do zabawy 05.11.11, 11:11

my mamy taką:
        allegro.pl/smoby-elektroniczna-kuchnia-tefal-studio-czajnik-i1909863532.html
        zapłaciłam za nia 119zl w tamtym roku w biedronce, jesteśmy z niej mega zadowolone, na trwałośc nie narzekam, od roku nic jeszcze nie uległo zniszczeniu.
        wiem że i w tym roku beda kuchenki tefal w biedronce i też w atrakcyjnej cenie.
        także POLECAM
    • sonrisa06 Re: Kuchnia do zabawy 05.11.11, 10:20
      O to ja znam obydwie.
      Ta z pierwszego linku jest fajna, ale malutka. Trzeba gotować klęcząc na podłodze. Moja koleżanka ją ma i ja sama się nad nią zastanawiałam, ale jak ją zobaczyłam na żywo to zrezygnowałam. Ogólnie to nie mam jej nic do zarzucenia, jest wytrzymała itd. tylko mała.
      Kupiłam tą z drugiego linku. Może to nie jest jakaś wypasiona kuchenka, ale jak za te pieniądze to bardzo fajna i duża. Służy nam już ponad 3 lata i nic się nie urwało, nic się nie zepsuło. Nadal wygląda jak nowa, więc ja polecam.
      • joaskar Re: Kuchnia do zabawy 05.11.11, 10:41
        Dzieki za odp. Tez nie chce małej kuchni smile
        Czytalam wątek o katalogu zabawek z biedronki, niestety link do kuchni nie dziala, ale chyba chodzi o taką
        zakupy.linkbaby.pl/do/item/24566/Kuchnia-Cook-Tronic---Smoby,-24566
        ma ktos taką?
        Ciezki wybór...
        • eedytkaa Re: Kuchnia do zabawy 05.11.11, 11:14
          tak, ma moja kolezanka i tez jest zadowolona, w piekarniki bodajże swieci sie swiatełko i ma odgłos gotowania.

Nie zgodze sie z tym że trezba gotowac na klęcząco, ja tak, ale cór a3 latenia na stojąco i jest w sam raz tongue_out
          • sonrisa06 Re: Kuchnia do zabawy 05.11.11, 11:36
            eedytkaa napisała:

> Nie zgodze sie z tym że trezba gotowac na klęcząco, ja tak, ale cór a3 latenia
            > na stojąco i jest w sam raz tongue_out

Wiesz, chyba Tobie chodzi o inna kuchenkę. Ta
            https://www.e-zabawki.sklep.pl/Img.ashx?Id=1492
            jest tak mała, że nawet dwulatek musi przyniej klęknąć, kucnąć lub schylić się. Wysokośc blatu od podłogi wynosi tylko 31 cm.
            Wysokośc blatu w tej naszej (drugi link) wynosi 52 cm. Ja się muszę schylić, ale dziecko gotuje stojąc.
            • alkara Re: Kuchnia do zabawy 05.11.11, 12:07
              Koleżanka ma tą zalinkowaną jako drugą i przeżyła całe lato urzytkowania w domku w ogrodzie, jest ok. Nie wiem jak tam z odgłosami, światełkami i dźwiękami bo osobiście na niej nie gotowałam smile
              My w domu mamy drewnianą z IKEA - ona jest niezniszczalna, ale cena sad zbierałm na nią 6 miesięcy, ale nawet w naszej kuchni wygląda fajnie . Ta z TCHIBO jest po prostu piękna, na ewno jest trwalsza niż taka plastikowa.
            • eedytkaa Re: Kuchnia do zabawy 05.11.11, 23:14

• fishi81 Re: Kuchnia do zabawy 06.11.11, 14:52
      w tchibo teraz jest fajna kuchnia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka