Dodaj do ulubionych

Tchibo i nie tylko

15.11.11, 09:37
Witam mam pytanie do osob ktore posiadają kombinezon z tchibo dla mniejszych dzieci.
Czy mogla bym prosić o wymiary kombinezonu tzn dł od krocza do dołu, szerokość spodni, długość rękawów, szerokość kurtki i jej długość. Nigdy nic nie kupowałam w tchibo więc kąpletnie nie mam pojęcia jak to u nich wygląda. Zastanawiam się nad rozmiarami 86-92 i 98-104.
Corka ma prawie 3 lata, 90cm dlugości i 12kg. Ciuchy nosi 86-104
Czy warto wogóle kupić ten kombinezon? Czy on jest z tych bardziej przyległych czy szerokich?
A może wiecie gdzie znalezc spodnie od kombinezonu takie nie puchate ale wysokie. Bo wszystkie ktore widziałam sa do pasa z szelkami i wydaje mi sie ze jak kurtka sie podciągnie do góry to będzie jej zimno i śnieg się nasypie. Czy dobrze myśle?

Pozdrawiam M
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: Tchibo i nie tylko 15.11.11, 10:34
      Przy tym wzroście to raczej 86-92. Moja córka ma jakieś 102 cm i tej zimy będzie nosiła 98-104, a i tak spodnie jeszcze lekko przydługie. Zeszłej zimy córka miała jakieś 94-95 cm i nosiła kurtkę od 86-92, w 98-104 wtedy tonęła, spodnie 86-92 były wtedy przykrótkie i gumki zsuwały się do góry z butów i śnieg wpadał. Ale moja córka jest długonoga, ma koleżankę wyższą od siebie, która nogi ma krótsze, więc to musiałabyś sprawdzić. Kombinezon jeden i drugi mogę pomierzyć wieczorem. Kombinezon jest szeroki. Kurtka jest dość cienka jak to w kombinezonach narciarskich, więc ja sobie tę szerokość chwalę, bo można pod spód warstw bez problemu dołożyć przy dużym mrozie.
      • magdalenka50cz Re: Tchibo i nie tylko 15.11.11, 11:40
        Blaszany dzwoneczek była bym bardzo wdzięczna za podanie wymiarów.
        Do najbliższego tchibo mam ponad 60km i moge jechać ewentualnie dopiero w niedziela a boje się że do tego casu mogą wykupić. A i tak nie mam pewności że w sklepie stacjonarnym są.
    • emma_me Re: Tchibo i nie tylko 15.11.11, 10:49
      nie ma co mierzyć w tym większym przy takim wzroście się utopi, Mój syn ma kombinezon z zeszłego roku 86/92 - ma teraz 94 cm wzrostu - wazy ok 13 kg, spodnie są ok tylko rękawy kurtki mogłyby być ciut dłuższe ale naprawdę tylko ciut.
      • renatusia24 Re: Tchibo i nie tylko 15.11.11, 11:52
        Moje dziewczynki w lutym skończą 3 lata, w zeszłym roku kupiłam im 86/92, faktycznie był przyduży, ale całkiem ok, w tym roku rozmiarowo na ten moment jest jeszcze ok, ale jak będą wyprzedaże w tchibo to muszę kupić większe bo do końca zimy raczej z tego wyrosną. Kurteczka sama w sobie jest dobra, ale rękawki mogły by być dłuższe, nogawki od spodenek też mogły by być cit dłuższe. ja myślę, że warto kupić już ten 98/104, posłuży też za rok. Dodam, że moje dziewczyny nie są wysokie.

pozdrawiam
    • listopad2009 Re: Tchibo i nie tylko 15.11.11, 11:55
      Kupuj 86/92, moja cora ma podobne rozmiary (92 cm, 12 kg) i w 98/104 sie topi - bedzie na za rok. Dodam, ze moj 110 cm synek (chudzielec) moglby nosic kombinezon 98/104, bo jest dobry na niego. A dla niego mam 110/116 i jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo duzy.

No i kupuj przez internet.
      Albo kup obydwa i jeden odeslesz smile
      • puenta1 Re: Tchibo i nie tylko 15.11.11, 12:17
        Bardzo polecam te kombinezony są super-spodnie bardzo fajne mają ściągacze i dziecki w nich nie marznie, kurtka nie jest strasznie ciepła-jak narciarskie
        Ja mam 5latkę teraz nosi 110/116 ( a wczesniej przez dwa sezony miała 98/104)
        A synek ma teraz 93cm i kupiłam mu 98/104 i spodenki skróciłam szelki (ściągnęłam bo jest na szelkach), kurtke ma lekko większą ale uważam że jest dobry rozmiar i mam nadzieję żę starczy na przyszły sezon. Wcześniej przymierzałam synowi 86/92 i był akurat i bałam się że mi nie starczy do końca zimy
        pozdrawiam
      • magdalenka50cz Re: Tchibo i nie tylko 15.11.11, 12:19
        Też myślałam żeby kupić 2 i jeden odeslacsmile
    • lee_a Re: Tchibo i nie tylko 15.11.11, 13:13
      wczoraj mierzyłam kombinezon 98-104 mojej prawie trzylatce - wzrost 94 cm, waga 14 kilo. Może i jest minimalnie za duży ale nie na tyle, żeby wciskać ją w ten mniejszy.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka