Dodaj do ulubionych

Gra Spadające Małpki - skąd taki szał?

18.11.11, 18:22
Nie mam tej gry i szczerze mówiąc nie zamierzam kupować, ale dziwi mnie jej fenomen. Widzieliście na allegro ile osób ją kupuje? I to na kilku aukcjach, skąd taki szał? Dlatego, że niska cena, czy rzeczywiście ta gra taka fajna?
Obserwuj wątek
    • malwina79 Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 18.11.11, 18:30
      My mamy oryginał, więc nie wypowiem się o tanich podróbach. Moja córka (teraz 5lat) ma tę grę od 2 lat i bardzo lubimy grać w nią wszyscy. Prosta, krótka i sprawia radość.
      • sagaa Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 18.11.11, 19:05
        Też mamy oryginalną. Nasza trzylatka bardzo lubi w to grać i my też lubimy. Fajna, prosta gra.

Ale przyznaję, że nie mam wielkiego doświadczenia jeśli chodzi o gry dla dzieci.
        Kilka dni temu patrzyłam w sklepie na pękające prosiaczki, kury rzucające jajkami i jakoś nie mam do nich przekonania wink
        • modrooczka Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 18.11.11, 19:26
          Gra jest na tyle prosta i oczywista, że dzieci grały w nią same i miały masę radości bez wiszenia na mnie - czyli idealna kiedy musiałam robić obiad, sprzątać itd.
      • kroliczyca80 Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 18.11.11, 19:36
        Oryginał to Monkey Dunk Hasbro?
      • aleksandra1977 Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 18.11.11, 21:57
        a ktora to oryginal? Ceny na Allegro od 6zl do ponad 60zl...
    • donkaczka Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 18.11.11, 19:59
      nie wiem, kupilam "pod wplywem", oryginal a jakze, i takiego szajsu i tak durnej gry sie nie spodziewalam
      po miesiacu wyladowala w koszu
      • sagaa Re: Do Donkaczki 18.11.11, 20:08
        Czy mogłabyś napisać nieco szczegółów - w czym się przejawia wyjątkowa durnowatość i szajsowatość tej gry?

Serio pytam. Grę mamy już kilka miesięcy, może czegoś nie dostrzegam.
        • leigh4 Re: Do Donkaczki 18.11.11, 21:14
          Gra jest świetna, stąd jej popularność. bardzo dobrze wykonana(mamy ją 5 lat i jest nadal w idealnym stanie), bardzo prosta - taki odpowiednik bierek, nie nudzi się szybko, nie trzeba jej składać godzine, żeby potem zagrać pięć minut. U nas cały czas w użyciu, zreszta to jedna z popularniejszych gier wśród kolegów i koleżanek syna. Gdy juz się wymęczą szaleństwami, siadają i grają w małpkiwink
        • donkaczka Re: Do Donkaczki 18.11.11, 21:57
          sama napisalas:
          "Ale przyznaję, że nie mam wielkiego doświadczenia jeśli chodzi o gry dla dzieci. "

a ja mam, gramy sporo, od dawna, zaczynalismy od prostych gier haby, selecty, smart games (w polsce je granny wydaje zdaje sie), teraz doszly think fun logiczne, gramy w carcassone dla dzieci, qwirkle, einfach genial, rush hour - zrobilam czystke ostatnio ale nadal mamy ponad 40 gier
          i przyzwyczajona jestem do dobrego wykonania, zazwyczaj drewno, jesli plastikowe elementy to porzadne, gra ma jakis sens a bywa ze niezle glowkowac trzeba
          najprostsza planszowka w jaka gram z 2,5 latkiem ma za pionki swinki, ktore wskakuja jedna na druga, wiec tez male raczki cwicza ustawianie elementow na sobie
          wiec jak zobaczylam ten tandenty plastik, patyczki, ktore moj dwulatek zaraz polamal i cala gre podobna do bierek i tyle, bylam mocno rozczarowana
          miesiaca nie przetrwala, dzieci tez sie nie zainteresowaly specjalnie
      • marta76 Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 18.11.11, 21:27
        u nas od paru lat jedna z ulubionych.Nic nie pękło, a obawiałam się tego składania palmy. Tez mamy oryginał. Świetna do szybkiej zabawy i moim dzieciom sprawia satysfakcję.
        • syka7 Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 18.11.11, 22:20
          Mam 2 lata ta gre kupilam w real org. po przecenie 59zł dzieci ja uwielbiaja a sa w wieku syn 19m a corka 4 lata duzo zabawy i smiechu
        • malwina79 Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 18.11.11, 22:25
          Oryginalna jak sądzę jest od Mattel. Hmmm po wypowiedzi donkaczki stwierdzam, że może większość z nas ma za mało "inteligentne" dzieci skoro podobają im się spadające małpki no i lubimy szajs, a jakże wink Przyznaję lubię te grę (jak i wiele innych, które mamy w domu, ale niestety do 40 trochę nam jeszcze brakuje) nie wstydzę się tego i uważam, że grunt to dobra zabawa nie ważne, plastik czy drewno byleby się dzieciom podobało, a w przypadku tej gry tak właśnie jest wink
          • donkaczka Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 18.11.11, 22:32
            ale po co ten sarkazm?
            co poradze, ze gramy sporo, w fajne gry (naprawde slowo daje, sa zabawne i nie musze stac ze spluwa przy glowie, zeby zmuszac dzieci do grania) i na tym tle malpki wypadly slabo jakosciowo i nudno
            • mamaaoli Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 19.11.11, 06:53
              Popieram donkaczka, my też mamy dużo gier, dla mnie to szajs i tyle, my też nie lubimy chińskiej tandety, nie potrafię znaleźć żadnej zalety szajsowatych zabawek (wychodzą drogo, bo są tandetne i szybko się psują, i lądują w koszu, bywają niebepieczne dla zdrowia), dlatego my ich nie lubimy. Jak widzę dużą grę małpki za 6 zł to dla mnie jest to mocno podejrzana cena, która mówi jedno - coś musi być nie tak.
              • donkaczka Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 19.11.11, 10:05
                dziekuje za wsparcie
    • justa_lublin81 Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 18.11.11, 22:24
      a ja kupiłam Synkowi podróbkę - bo nie wiedziałam czy go to zainteresuje. Nic się z grą nie dzieje, zabawa jest przednia dla wszystkich smile i to bez względu na wiek. Nic się z grą nie stało choć podejrzewam, ze oryginał jest ciut lepiej wykonany. Generalnie dla mojego Przedszkolaka jest to świetny sposób na zabawę smile
    • emonik Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 18.11.11, 22:57
      My mamy tę grę w wersji z Tesco - nie pamiętam w tej chwili dokładnej nazwy.
      Wykonana porządnie, dzieci grają od roku. Córka dostała na 3-cie urodziny i grała z rówieśnikami. Ogólnie polecam, całkiem fajna, chociaż do ulubionych u nas nie należy.
      ---
    • agulek.3 Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 19.11.11, 08:14
      Ja niestety do wielbicielek tej gry nie należę. Mamy sporo gier,a tą kupiłam bez przekonania na wyraźną prośbę synka - dość długo o nią prosił (widział w przedszkolu, ale nie grał). Chłopcy pobawili się chwile i gra leży. Mam pytanie,czy wasze palmy też tak ciężko połączyć, czy ja trafiłam na wybrakowany egzemplarz choć to mattel (ile ja się z tym ustroństwem namęczyłam,żeby dobrze połączyć sad ).
      • miesiakk Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 19.11.11, 08:53
        moją też trudno połączyć
        mimo to dzieci lubią tą grę - tzn teraz młodszy, bo dziewięciolatka już "za duża" wink
        aha - młody najbardziej lubi same małpy do zabawy
    • slonko1335 Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 19.11.11, 09:21
      Skąd szał? z reklamy zapewne...
      Nie lubię takich gier mi się ona nie podoba ale dla mnie większość gier dla małych dzieci jest śmiertelnie nudna. Dzieciaki moje mają, czasami grają ale bez wielkich fajerków.
      Zdecydowanie wolę jengę i smart games.
      Moja teraz ma fazę na Piranie i zastanawiam się czy zamówić od któregoś MIkołaja, szkoda mi miejsca na nią...
      • mamaemmy Re: Gra Spadające Małpki - skąd taki szał? 19.11.11, 09:31
        Mamy ja od kilku lat z przeceny w Realu,oryginalną od Mattel.
        Jedna z gier w którą lubię grac-a takich dla dzieci jest niewiele.Generalnie planszówki mnie nudzą,a np Snorta juz sie znudzila.
        Malpki sa jak bierki,ale fajniejsze-tej tańszej wersji nie widziałam,więc wypowiadac sie nie mogę.
        Tej moja nie popsuła ale nigdy nie zepsuła żadnej zabawki ani nie potargala ksiązeczki-mimo,że oglada je od zawsze.
        • listopadowka2008bis pytanie do donkaczka 19.11.11, 09:50
          Piszesz o grze ze swinkami - czy mozesz podac nazwe smile
          Ja spadajacych malp nie mam ani podroby ani oryginalu. Staram sie kupowac oryginalne rzeczy, ale cena, jaka rzadaja, jest dla mnie zbyt wysoka.
          • donkaczka Re: pytanie do donkaczka 19.11.11, 10:05
            www.amazon.de/Drei-Magier-Spiele-40801-R%C3%BCsselbande/dp/B0000YOGYW/
            instrukcje sa zawsze takze po angielsku, a gra jest prosta i naprawde duzo zabawy, trase mozna przedluzac, swinkami sie bawic takze poza gra, one sie ustawiaja na mnostwo sposobow, bo sa swietnie wywazone, troche jak tier auf tier haby:
            https://www.spiele-truhe.de/images/spiele/ruesselbande3.jpg

drei magier spiele jeszcze chyba do polski nie weszlo? pewnie to kwestia czasu, a gry maja po prostu super, polecam szczerze, jesli tylko angielski znacie, a instrukcje zawsze sa takze po angielsku, to warto
            zwlaszcza, ze przed swietami mozna ich gry miedzy 10 a 15 euro kupic
            dla 5 latkow polecam
            www.amazon.de/Drei-Magier-Spiele-40848-Kinderspiel/dp/B001O2S9RY/
            www.amazon.de/Drei-Magier-Spiele-40811-Geistertreppe/dp/B0001FFMFW/
            • azjaodkuchni Re: pytanie do donkaczka 19.11.11, 17:30
              My już z małpek wyrośliśmy poszły "w dobre ręce" wraz z naszym wyjazdem. Gra fajna bo :
              - gumuje wiek grających
              - łatwa
              - dużo nie zawsze znaczy lepiej
              - można grac w dwie osoby i w 5 można samemu ( najpierw zielone patyczki potem niebieskie i różowe)
              Gra jest dla również dla małych dzieci 3-4 latków jako początek skupiania uwagi, ćwiczenie dłoni i liczenie ile małpek masz ty a ile ja...
              Mamy w domu 150 gier różnych tą lubiliśmy bardzo . Świnki pokazane wyżej też lubiliśmy.
              • eryk2601 Re: pytanie do donkaczka 19.11.11, 19:14
                Też mamy oryginał i lubimy w nią grać.Synek bawi się czasami sam tą grą.
                • modrooczka Re: pytanie do donkaczka 20.11.11, 01:54
                  Mamy oryginalną i nie była bardzo tandetna, a małpy były wykorzystywane w wielu innych zabawach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka