Dodaj do ulubionych

ciepła kurtka dla mamy

15.12.11, 09:03
Witam,
dziewczyny czy możecie mi polecić gdzie kupie ciepłe kurtki?
W zeszłym roku kupiłam w carry i na ta pogode jest ok, ale przy - 20 bylo mi mega zimnosad
W kurtce narciarskiej tez marzlam, kupilam krótka w jackpocie puchowa, no ale jest krotka....

chcialabym jakas dluzsza, nie blyszczaca...
co do zary jestem uprzedzona, corce kupilam druga juz puchowke, z ktorej wychodza piora, podszewka popruta...w moim plaszczu podszewka tez sie pruje, tak wiec z zary juz kurtek nie chce
poleccie cos mega cieplego?
czy moze jack wolfkin albo the north face takie dluzsze sa cieple?

Obserwuj wątek
    • kasia-1971 Re: ciepła kurtka dla mamy 15.12.11, 09:12
      Może taka:
      www.tchibo.pl/Kurtka-damska-p400009023.html
      • marygg Re: ciepła kurtka dla mamy 15.12.11, 09:17
        wygladowo ok. Ale ocieplenie i podszewka poliester, to chyba nie jest cieplesad

moze same cos ciekawego i przede wszystkim cieplego na sobie sprawdzilyscie? Najwazniejsze dla mnie: ma byc ciepla
        • patatajowa Re: ciepła kurtka dla mamy 15.12.11, 09:36
          ale tej zimy moze sie nie przydać wink teraz ci nie potrzebna chyba, poczekaj do "po świąt" i wtedy poluj na wyprzedażach.
          • patatajowa Re: ciepła kurtka dla mamy 15.12.11, 09:39
            ja chodze drugi sezon w takiej:
            moda.allegro.pl/plaszcz-reebok-ow-w-long-ft-black-nowy-lublin-i1990141461.html
            długa, nie błyszcząca,kaptur, wysoka stójka, pióra nie wychodzą i jeszcze w niej nie zmarzłam nigdy.
    • helly.g Re: ciepła kurtka dla mamy 15.12.11, 10:00
      Sportowe kurtki typu Wolfskin zawsze są przeznaczone dla osób, które się dość intensywnie ruszają. Pewnie dlatego w narciarskiej było Ci zimno. Puchowe będą mimo wszystko najlepsze, ale trzeba byłoby kupić naprawdę dobry puch, co będzie kosztować, bo trzeba byłoby szukać nie w sklepach "modnych", ale turystycznych (oferta dla alpinistów). Zastanów się nad kupnem kurtki z wypełnieniem z primaloftu tzw. sztucznego puchu.
      Względnie po prostu nastaw się na to, że przy -20 zawsze trzeba się sporo naruszać, żeby rozgrzać, albo ubrać kilka warstw. To zresztą rozwiązanie osobiście najbardziej polecam.
      Kiedy stoję na lodowisku, czekając, aż moje dziecko skończy zajęcia w szkółce, ubieram na siebie bieliznę termoaktywną Warm, polar i dwa primalofty o różnej grubości. A ponieważ mało się przy tym czekaniu ruszam, nie jest mi niestety gorąco ;-(
      • marygg Re: ciepła kurtka dla mamy 15.12.11, 10:04
        dzieki za kilka typow.
        Wlasnie chce sie nastawic na wyprzedaz poswiateczna, stad moje pytanie juz dzissmile chce wiedzec do jakich sklepow sie udac.
        Moze i w tym roku mi sie nie przyda, ale za rok nie bede musiala sie tematem zajmowacsmile

na spacery z corka wkladam narciarska, do tego bielizna wool merino, polar i jest ok. Ale do pracy tak sie nie ubiore...
        w na przystankach czasami dlugo stoje....
    • minkapinka Re: ciepła kurtka dla mamy 15.12.11, 10:10
      Ja zawsze polecam Esprit smile Kurtki sa juz trochę przecenione.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka