Dodaj do ulubionych

Bal przebierańców - kostiumy

19.12.11, 22:04
Czy wiecie gdzie mogę dostać tanie kostiumy dla chłopca rozm 116-122? Nie mam pojęcia gdzie szukać? Z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • afork Re: Bal przebierańców - kostiumy 19.12.11, 22:10
      są w nowej gazetce lidla, będą od 27 chyba, ceny b. niskie
      • agni71 Re: Bal przebierańców - kostiumy 19.12.11, 22:15
        Jakośc tych lidlowych tez niska, niestety. Ja bym raczej polowała na używane na Allegro. Np. firma George ma fajne stroje i duzo ich na All.. 2 lata temu latem trafiłam śliczne stroje w Mothercare, za 25 zł i 39 zł, ale póżniej juz nie widziałam u nich takich ofert. W Marks&Spencer bywaja tanio bardzo ładne i starannie wykonane stroje na wyprzedażach, ale wtedy raczej trzeba szukac na rok do przodu. Na Szafie Malucha oferowane są stroje, przeważnie niedrogo.
    • pia_ Re: Bal przebierańców - kostiumy 19.12.11, 22:19
      Widziałam w Tesco przecenione kombinezony kościotrupa - nawet fajne.
      • pia_ Re: Bal przebierańców - kostiumy 19.12.11, 22:39
        Aha, oprócz przecenionego kościotrupa są także inne stroje, chyba z Carsów i jakiegoś kosmonauty (???)
        • malwi_31 Re: Bal przebierańców - kostiumy 19.12.11, 23:01
          Dzięki dziewczyny, a w jakim dziale na allegro szukać, bo jak wpisałam stroje czy kostiumy karnawałowe dla dzieci, to mi wyskoczyła tylko jedna strona. Do Tesco się przejdę, natomiast Marks &Spencer niestety nie mam w swojej okolicy. Jak macie jeszcze jakieś pomysły, to będę tu zaglądać. Pozdrawiam smile
          • edzia321 Re: Bal przebierańców - kostiumy 19.12.11, 23:47
            Na allegro w kategorii kostiumy przebrania:
            allegro.pl/odziez-obuwie-kostiumy-przebrania-88304
            • modrooczka Re: Bal przebierańców - kostiumy 19.12.11, 23:50
              Uważajcie z tym Georgem, bo czasem nie trzyma rozmiarówki. ja miałam strój gąsiennicy na czterolatka a trzylatka z trudem się w niego wcisnęła. Także warto prosić o dokładne wymiary.
    • slonko1335 Re: Bal przebierańców - kostiumy 19.12.11, 23:09
      Ja w lumpeksach najczęściej kupuję. Dzieciaki mają kilkanaście w cenach od 2-15 złotych-najczęściej wspominane tu z Georga.
      • agni71 Re: Bal przebierańców - kostiumy 20.12.11, 08:07
        Ja nawet nie wiem, co to za marka ten George (jakiś brytyjski hipermarket?), ale te kostiumy sa dobrej jakości, starannie wykonane, ładne. Ostatnio kupiłam najstarszej córce świetną różowo-czarną piratkę tej firmy. A kiedyś nowe stroje Gorge jakos niedrogo udało mi się wyniuchać na All., ale nie pamiętam juz nazwy sprzedawcy....
        Sa jeszcze przebrania z Disney Store, ale za nowe liczą sobie jak za złoto, a uzywane tez nietanio (i nie ma ich tak wiele).
        Jeszcze w razie czego pozostają ewentualnie wypożyczalnie, ale tam chyba tez niezbyt tanio. Pamiętam, kiedyś znajoma wypożyczyła strój na 3 dni za 30 czy 40 zł - ja na ten sam balik miałam strój kupiony w Mothercare za 25 zł (piękny).
        A, i jeszcze taki pomysł, ale to na przyszlośc. Warto rozglądac się podczas wakacji, np. 3 lata temu kupiłam córkom stroje tancerek w Turcji, a w zeszłym roku (w Polsce, w takim "miasteczku westernowym", które odwiedziliśmy w wakacje) - kapelusze kowbojskie i odznakę szeryfa (jedna z córek planuje na balu być szeryfem smile
    • pia_ Re: Bal przebierańców - kostiumy 20.12.11, 08:49
      Ja też kupuję kostiumy wcześniej, kiedyś głównie na allegro, teraz w tk maxx na przełomie września/października. Nie żal mi wydać trochę więcej pieniędzy, jeśli tylko strój jest naprawdę oryginalny i wysokiej jakości, potem odsprzedaję go do wypożyczalni kostiumów za taką sama lub wyższą kwotę.

W tym tygodniu w Claire's kupiłam sporo dodatków do strojów: opasek, spódniczek tiulowych, pierścieni, kolczyków, rajstop itd (to kolekcja helloweenowa wiedźmowo-diabelska), wszystkie rzeczy są po 8 zł/szt.
    • afork Re: Bal przebierańców - kostiumy 20.12.11, 12:19
      przed chwilą wróciłam z zakupów, w Tk Maxx kostiumów od groma (w Częstochowie, nie wiem jak w innych miastach)
      • pia_ Re: Bal przebierańców - kostiumy 20.12.11, 12:49
        Byłam we wrocławskim TK maxx w zeszłym tygodniu i było niedużo księżniczkowych kostiumów oraz sporo przebrań-zwierzaków - fajne, ale mozna w nich zginąć z gorąca. Natomiast kilka razy więcej kostiumów było w październiku, wyjątkowo cudne i oryginalne. Do teraz żałuję, ze nie kupiłam wtedy córce kostiumu renesansowej królowej albo władczyni oceanu, były droższe bo po 99 zł, ale za to w rozmiarze 146/152 i pięknie wykonane.
    • romanticca Re: Bal przebierańców - kostiumy 20.12.11, 12:26
      W Makro są, ale jakie konkretnie nie wiem, bo się nie przyglądałam, wiem tylko, że był wieszak z kostiumami.
      • kroliczyca80 Re: Bal przebierańców - kostiumy 20.12.11, 12:53
        Zawsze można ogłosić się na szafie malucha (forum.gazeta.pl/forum/f,96171,Szafa_malucha.html) że chce się kupić strój i dziewczyny zasypią ofertami uzyweksmile
    • sofia_a Re: Bal przebierańców - kostiumy 20.12.11, 17:33
      Zobacz w centrach handlowych, zwykle są tam sezonowe stoiska, na których można wypożyczyć albo kupić kostiumy dla dzieciaczków.
      • kasiol81 Re: Bal przebierańców - kostiumy 20.12.11, 18:05
        W Tesco oprócz kościotrupa jest jeszcze kostium pirata, kupiłam, syn zachwycony, ściągnąć nie chciał ale on aktualnie ma piracką manię, więc podejrzewam że nawet sama opaska na oko by go zachwyciła wink
    • barbie09.07 Re: Bal przebierańców - kostiumy 20.12.11, 21:02
      w h&m
      • malwi_31 Re: Bal przebierańców - kostiumy 20.12.11, 22:29
        Baaardzo wam dziękuję za świetne pomysły. Ta opcja za rozglądaniem się na wakacjach - bardzo dobry pomysł. W moim Tesco nic ciekawego nie było, kombinezon z Carsów, ale miałam wrażenie, że wogóle nie oddycha i kilka innych niezbyt ciekawych, ogólnie kiepski wybór. Zobaczę jescze w proponowanych przez was sklepach, nie ukrywam, że nie chcę wydawać zbyt wiele na kostium, który dziecko włoży tylko raz na parę godzin. Zobaczę jeszcze te z Lidla i pochodzę po sieciówkach. Jeszcze raz wielkie dzięki dziewczyny smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka