Dodaj do ulubionych

Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa??

17.01.12, 08:11
Witajcie,

Od tygodnia szukam płaszczyka puchowego, ciepłego i grubego, jako żem zmarzluch wink Obeszłam już Arkadię, Złote Tarasy i Blue City, ale niestety nic nie znalazłam. Miałam więc chrapkę na kurtki Moncler z allegro, ale tutaj gdzieś w jakimś wątku wyczytałam, że to tanie podróby i że wcale nie są ciepłe. Byłam w kilku sklepach sportowych: Nike, Puma, Reebok. Przymierzałam w Zarze i o mało nie kupiłam, bo kurtka była ładna. Ale cieniutka. Jestem załamana sad Wszystkie płaszczyki są po prostu bardzo cienkie... Oszczędzają, czy co? Przymierzałam kilka
Obserwuj wątek
    • helly.g Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 08:36
      sloweczko napisała:

Wszystkie płaszczyki są po prostu bardzo cienkie...

To nie znaczy od razu, że nie są ciepłe. Wszystko zależy od tego, ile puchu i jakiego mają w środku. Pod warunkiem, że faktycznie myślisz o puchowej, a nie polyestrowej, zwanej puchową. Ja mam cieniutką kurtkę Marmota, która ma w środku świetny puch 800, jest lekka, ale ciepła. Więc zanim zdecydujesz, że cienkie to złe, poczytaj metkę i popytaj sprzedawców wink

• emma_me Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 09:06
        ja polecam płaszczko/kurtki firmy VIVERO - można je kupić w sklepach olimpii
    • patatajowa Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 09:21
      tak jak pisze helly.g.
      i nie pisz bzdur ze w zarze wszystkie cienkie są, są takie puchowe co po zwinieciu zmieszczą się do kieszeni(sama kupiłam) i długie bardzo grube moim zdaniem puchowe kurtko/płaszcze.
      chyba ze szukasz czegos w stylu ludzika michelin?
      • heca7 Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 09:33
        Nie wiem czy nie za późno się za to zabrałaś. Teraz już są przeceny rzeczy zimowych. Ja swoją kurtkę ( a może to płaszcz?) kupiłam w listopadzie w Jackpocie. To moja druga kurtka puchowa stamtąd. Pierwsza wytrzymała 6! lat i nadal ją noszę kiedy np. odśnieżam ogród.Wcale nie jest i nie była gruba. Po upraniu w pralce można było zobaczyć ilość puchu pod światłowink Jest go szokująco mało. Nowa jest bardzo ciepła, ba! z przodu najpierw zapina się na suwak a potem jeszcze na zatrzaski. W rezultacie mam dwie warstwy na piersiachwinkTych kurtek już nie ma nawet na ich stronie int. To nie te czasy kiedy kurtka puchowa wyglądała ja ludzik Michelina- sama taką miałam! w czerwono białe pasy jak na słupie granicznymbig_grin
        • janka39 Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 09:56
          Ciepla puchowa kurtka wcale nie musi byc gruba, ale musi miec duzo dobrego puchu, co najmniej 70% (najlepiej 90) o sprezystosci min 650. Takich kurtek nie znajdziesz z zarze czy jackpocie, tylko w specjalistycznych sklepach
      • misia53 Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 19:55
        Polecam moja kurteczke eritel kupilam ze 2 lata temu w intersporcie , super sie sprawdza, a w tym roku kupilam plaszczyk niby puchowy w zarze i jednak nie jest tak cieply jak stara kurtka!!!
    • elaelisheva Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 10:10
      Grube to nie są, ale najlepsze...
      CH Land na Wałbrzyskiej, sklep ze szwedzkimi kurtkami "OLAF" sklep numer 112.
      Nie są tanie, ale super, na pewno nie zmarzniesz. Warte każdej wydanej złotówki.
    • mielin Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 10:11
      Ja jestem zmarźlak i zimą nosze wyłącznie kurtki puchowe od wielu wielu lat. Na wyprawy w góry mam sportową kurtkę, ale po mieście nie lubię tak chodzić (nie toleruję nawet kurtek goretexowych przejściowych po mieściesmile.

Więc tak: z miejskich kurtek również naprawdę polecam Jackpot one są na duńskie zimy i bardzo ciepłe (sprawdź w sklepach peryferyjnych w W-wie od 1,5 tygodnia jest tam -50%, chyba że nosisz niechodliwy rozmiar to może i w centrum cos upolujesz, ew. zamów z ich strony internetowej) mają tez Outlet w Ursusie w Factory; dobre puchówki są z Espirit - w W-wie Promenadzie i Arkadii jeszcze wisi po kilka sztuk z każdego rodzaju- ale nie wszystkie rozmiary, może coś ci przypasuje; ponadto ogromny wybór kurtek w stylu Alaska (z futrem przy kapturze) i płaszczyków znajdziesz w Peek &Cloppenburg z tym, że tam to ceny nawet w wyprzedaży sa wyższe; no i jak zawsze polecam kurtki z Benettona tu od poprzedniej niedzieli jest wyprzedaż -50% więc nie wiem co sie jeszcze uchowało, mieli bardzo fajne długie do kolan płaszczyki puchowe- warto odwiedzić sklep w Klifie (mniej uczęszczany).
      • sloweczko Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 11:33
        Dzięki Wam za info. Właśnie, nie weszłam do ESPRITA, a w BENETTONIE w ZT nie było już mojego rozmiaru (M). Mama mi mówiła, że właśnie w Olimpii są fajne płaszczyki, więc sprawdzę. No i PEEK& CLOPPENBURG. Sprawdzę, jakie ceny, i czy jeszcze tam coś ciekawego jest. Właśnie, zastanawiam się nad tą grubością... Bo niektóre kurteczki cieniutkie może i są ciepłe, ale czy wystarczające na mrozy? Ja mam właśnie taką puchówkę, kurtka ma już kilka lat, jest gruba i może rzeczywiście trochę w stylu ludzika michelin wink ale jest mega ciepła. Jej wadą wg mnie jest to, że nie ma kaptura i jest krótka. Wiem, wiem, płaszczyk nie może być tak napakowany jak kurtka... Ale jak po zdjęciu tej kurtki przymierzałam płaszczyki, to wszystkie, ale to absolutnie wszystkie wydają się być jak podfruwajki - może do samochodu super, ale już jak się jeździ komunikacją miejską i stoi na przystankach, to trochę kiepsko. Mimo, że wszyscy sprzedawcy mówią, że ciepłe, to sorry - mnie w tym ciepło nie będzie i ja to wiem. A skoro mam wydać na kurtkę kilka stów, to muszę wiedzieć na co je wydaję.
        Wydaje mi się, że płaszczyk też musi być ciepły i musi mieć trochę tej grubości, żeby jak mroźny wiatr zawieje nie marznąć. Wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli źle myślę? Ale na pewno kurtki z ZARY nie mają takiego rodzaju puchu, o jakim piszecie.
        A w jakich jeszcze specjalistycznych sklepach można coś ciekawego dostać?
        • jmk_pm Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 12:14
          Sklepy, które wymienilaś są "specjalistyczne inaczej" wink kupujemy w nich odzież modną smile
          Natomiast innego typu płaszcz puchowy znajdziesz w sklepach sportowych i turystycznych. Producenci tacy jak Marmot, Salewa, Jack Wolfskin robią kurtki np. dla alpinistów. W nich nie powinnaś marznąć, ale wszystko zależy od warunków pogodowych i wybranej kurtki. Oczywiście nie polecam Ci typowej kurtki alpinisty, to często jest nadal typ michelin, a cena od 2 tys w górę, ale ten sam puch znajdziesz w tzw ofercie miejskiej.
          • beakarp Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 13:10
            Sprawdz ofertę w internecie. Płaszcze Marmot można dostać teraz ponizej 1000zł, są super ciepłe, takie na Alaskę i Kanadęsmile
            North Face też ma super płaszczyki....np Arctic Parka
            Tu sklep warszawski z niezłymi cenami: www.alpinsklep.pl/
          • heca7 Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 13:13
            W P&C przymierzałam kurtkę puchową(długą) Tomy Hilfigera. Spinana paskiem w pasie, długa, wyglądała na grubą. Niestety były tylko coś jakby buraczkowe i kosztowały 1600(albo 1700zł).
            • beakarp Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 13:30
              To drogo..
              Tu płaszcz Mormot za 799pln:
              siulagrande.pl/Plaszcz_puchowy_Wms_Montreaux_Coat_Marmot-1102.html
              Na youtube można sprawdzić jak wygląda na żywo
              www.youtube.com/watch?v=ttbeOHXgRWY
              • kamimiki Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 17.01.12, 20:38
                Ja bym chętnie sprawiła sobie taki
                https://www.alpinsklep.pl/data/gfx/pictures/medium/3/6/1263_1.jpg
                albo taki
                static2.skapiec.pl/3371973-1-1-0.jpg
                ale w cenie do 800 zł i rozmiarze L.
                Czy myślicie że będę miała szansę kupić którąś z nich w tym roku po obniżce?
                • sloweczko Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 18.01.12, 21:45
                  O, takie właśnie super. Jeszcze widziałam taki pikowany marmot na allegro. Myślę, że możesz się jeszcze załapać na obniżki. Ja w sobotę jadę do sklepu na Batorego. Podobno mają tam duży wybór właśnie takich płaszczyków.
    • beakarp Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 19.01.12, 13:24
      Jutro mam dostać swego Marmota Montreal z mall.pl /za 616pln, rozm M czarna/.
      Jak przyjdzie napiszę co i jaksmile
    • beakarp Marmot Montreal 20.01.12, 21:05
      Testowałam nowego Marmota w padającym mokrym śniegu. Materiał rzeczywiście nieprzemakalny, bardzo miły w dotyku. Od środka dodatkowa warstwa polarku ala welursmile
      Kurtka bardzo dobrze zaprojektowana, niepotrzebny szalik ani czapka. Ultralekka: ok 900g. Na moje 158cm sięga tuż przed kolano. Jedyna wada w/g mnie to ze na biust mało miejsca.., tzn na moje 65Guncertain
      W mall.pl została jeszcze taka bladosiwa opalizująca. Za 590pln na prawdę warto!
    • olaj Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 21.01.12, 11:35
      Widziałam chyba całkiem niezłe w Trygon Sport (mają chyba nie tylko jeden sklep w Warszawie, a widzialam na Ursynowie), firmy sportowe (Nike, Puma itp), ale niektóre kurteczki dłuższe, taliowane, cięte bardziej "miejsko" niż sportowo - no i przymierzyć można. O ile mnie oczy nie myliły, własnie są przecenione, ale nie patrzyłam na metki szukając czegoś innego.

Pozdrawiam
      Ola
      • beakarp Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 21.01.12, 14:07
        Ale te płaszczyki Nike, choć ładne i zgrabne, nie są dla zmarzluchówuncertain
        Kupiłam, przetestowałam przy wietrznym+5 i oddałam do sklepu
    • helly.g Puchowe kurtki - wyprzedaż 29.02.12, 08:03
      Jeśli ktoś szuka kurtki puchowej dla dziecka na przyszły sezon, to może sprawdzić, czy jest rozmiar w sklepie małego wędrownika. Widziałam, że mają wyprzedaż puchówek, więc marmot jest w całkiem przyjaznych cenach wink
      • agni71 Re: Puchowe kurtki - wyprzedaż 29.02.12, 08:16
        A gdzie te przecenione puchówki? Bo ja widzę najtańsze po 299 zł... Chodzi o sklep Promonte.pl?
        • helly.g Re: Puchowe kurtki - wyprzedaż 29.02.12, 08:46
          Sklep ten. Wiem, że dla wielu osób taka cena może nie być atrakcyjna, ale jak na dobrą kurtkę marmota, to choć trochę mniej wink
          • agni71 Re: Puchowe kurtki - wyprzedaż 29.02.12, 09:17
            Dziecięca kurtka za 400 zł (bo widzę, że te po 300 to tylko chłopięce) to żadna okazja dla mnie smile A przecena z 480 zł na 400 zł - to też procentowo marna przecena. Przeceńcie o 40-50% to pogadamy wink
    • jmk_pm Specjalnie dla Forumek 29.02.12, 11:59
      40-50% rabatu na produktach Marmot? Niestety, tyle to sklep marży nie ma sad
      Ale specjalnie dla Forum wink
    • dentylium.pl Re: Gdzie grube puchowe kurtki Warszawa?? 09.12.13, 16:39
      Spory wybór kurtek puchowych i bezrękawników w sklepie HIKER na Chmielnej 15
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka