Dodaj do ulubionych

W tym roku nie będę kupować...

02.02.12, 15:28
...kurtki zimowej, spodni czy kombinezonu. Synek nie dorósł do tych kupionych poprzedniej wiosny, nosi zeszłoroczne plus coś tam, co dostałam tymczasem po dziecku koleżanki. Wszystko mam na przyszłą zimę i nadal ze sporym zapasem: dwie pary spodni i dwie kurtki wink Może to i lepiej, bo mam teraz dwumiesięczne niemowlę, latanie po wyprzedażach byłoby mało wygodne. Ale co to za przedwiośnie bez polowania na kombinezon! ;-D Niedosyt czuję wink
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: W tym roku nie będę kupować... 02.02.12, 15:58
      To może zrobisz przysługe komus z forum i cos kupisz? wink Zaspokoisz swoją potrzebę kupowania i przy okazji zrobisz dobry uczynek smile O, puellae na pewno czegos poszukuje wink
      • kornnella Re: W tym roku nie będę kupować... 02.02.12, 16:09
        Silence Agni, bo admin zrobi ciach. O tej forumce nie rozmawiamy a potrzeb zakupowych nie tniemy. Za to wszystkim innym tak big_grin
      • carpediem30 Re: W tym roku nie będę kupować... 02.02.12, 22:48
        agni71 napisała:
        >O, puellae na pewno czegos poszukuje wink

I tu właśnie mamy przykład różnicy między bezinteresowną pomocą a nadużyciem, co ostatnio było dyskutowane w wątku o zakupach pod zamówienie z Zary big_grin big_grin
    • kornnella Re: W tym roku nie będę kupować... 02.02.12, 16:12
      ... za późno już kupiłam. A z nietrafionych mam za duży kombinezon, bo czibo i bo za 6 dyszek to sobie jeszcze poczeka smile. Daje na razie stop kurtkom, bo h&m i cubus mam w szafach na przyszły. Podobnie ze spodniami zimowymi full.
      • janka39 Re: W tym roku nie będę kupować... 02.02.12, 18:07
        Zdecydowane stop mowie butom na wyrost. W szafach mam 4 pary nowek za ok 600 zl. Trzy pary czekaja az mlodziez dorosnie
        Nowiutkie mimic musze chyba sprzedac, bo zal tej kasy. Jeszcze nigdy niczego nie sprzedawalam na all, ale czas to zmienic wink
        • mmala6 Re: W tym roku nie będę kupować... 02.02.12, 18:15
          Janka, jakie mimicy masz?
          • janka39 Mmala 02.02.12, 20:45
            Dla chlopca, sznurowane, rozm 24. Kupione w salonie E w GD za 139 chyba (jestem jeszcze poza domem, ale paragon mam w pudelku) smile. Jesli dobrze pamietam z granatowego nubuku
            • mmala6 Re: Mmala 02.02.12, 22:12
              hmm....
              jakbyś dała dobrą cenę, to mogłabym się do nich przymierzyć bo za tyle są chyba w outleciewink ale myślę, że na allegro dostaniesz za nie więcej niż zapłaciłaś, zwłaszcza jak nówki nieśmigane.
              • janka39 Re: Mmala 02.02.12, 23:27
                zupełnie nieśmigane
                takie: www.eccoshop.pl/07307157020/Product.aspx
                napisalam na gazetowego smile
                • mmala6 Re: Mmala 03.02.12, 19:13
                  janka39 napisała:

> zupełnie nieśmigane
                  > takie: www.eccoshop.pl/07307157020/Product.aspx
                  > napisalam na gazetowego smile

nie dostałam nicsad
                  • janka39 Re: Mmala 03.02.12, 19:29
                    no tak, bo napisalam mmala@gazeta.pl wink
                    poszlo juz z 6
    • anusia_kra Re: W tym roku nie będę kupować... 02.02.12, 19:57
      Nie narzekam we wszystkie ub roczne "chomiki" trafiłam łącznie z butami. Nie kupie na wyrost tylko sandałów i niczego dla 12-latki, bo nie ma sensu. Podobnie jak nie kupie nic córce w sklepie bez zwrotów.
      • emma6666 Re: W tym roku nie będę kupować... 02.02.12, 22:22
        Nic nie kupuję, mam sporo zachomikowanych a jeszcze koleżanka mi oddaje po swoim dziecku.
        Musi mnie coś zachwycić albo cena musi być wybitnie atrakcyjna.
    • mielin Re: W tym roku nie będę kupować... 02.02.12, 23:01
      Zawsze trafiam z zakupamismile a chomikiem jestem, oj tak!
      Kurtkę Benetton na przyszłą zimę jeszcze mam z zeszłorocznej wyprzedaży; w czapki i rękawice obkupiłam się w tym roku w H&M; kurtkę na wiosnę mam z wyprzy w Decathlonie; zapas polarów i jeansów i dresów z wyprzedaży w H&M i GAP i Mothercare też; kupę bielizny z Mothercare (na 2 lata chybasmile Wszystkie niezbędne rzeczy już raczej mam na rok.
      Kupiłam już nawet jedwabną sukienkę z myślą o Komunijnym przyjęciu (za dwa latasmile) he he

A w tym roku bym jeszcze chętnie kupiła młodej kozaczki Ecco i trzewiki na najbliższą jesień -ale na razie % w Ecco mnie nie satysfakcjonuje, a co! doczekam do końcasmile (uzbroić się trzeba w cierpliwość pewnie do końca lutego).

Kombinezon jednoczęściowy z Kappahl ten niebieski dla małej też bym nawet chciała na 122 ale u nas o takim to tylko pomarzyć możnasmile
      • janka39 Re: W tym roku nie będę kupować... 02.02.12, 23:30
        mielin napisała:

> > Kombinezon jednoczęściowy z Kappahl ten niebieski dla małej też bym nawet chcia
        > ła na 122 ale u nas o takim to tylko pomarzyć możnasmile

Taki, w ilosci szuk 1 widzialm dzis we wro, w arkadach. Moze jakas forumka sprawdziłaby Ci to jutro. Ja niestety jestem uziemiona - Dziedzice się rozłożyli sad
        • a-e-p Re: W tym roku nie będę kupować... 03.02.12, 09:59
          Nie kupie na wyrost butów. Skusiłam sie jedyny raz - mam kozaczki Ecco z wiosny zeszłego roku, trzymam nz sezon zimowy 2012/13 smile Corce noga jakos wolno rosnie... Wole kupic na bieżąco z rabatami Avanti etc, zawsze troche taniej a rozmiar trafiony na 100%.

Nie kupie nic dla dzieci co nie mozna zwrócić czy wymienić.

Nie kupie żadnych używek dla dzieci na All - wystarczy kilka razy sie naciąć. Wole isc do ciuchlandu.

• syka7 Re: 3 stawy katowice był 122 iebieski 03.02.12, 19:29
        moze ktos by ci kupił widziałam dzis. Ja niestety juz tam nie pojade mam dosc daleko ale ktos z katowic moze? Trzeba by zadzwonic czy jest jeszcze bylam o 16
        • lolapalola Re: 3 stawy katowice był 122 iebieski 03.02.12, 19:42
          Ja kocham kupowac i bede jak co roku az zrobie zapas ciuszkow dla corki
          kupuje jak widze cos fajnego czasem naprawde dobre okazje sie trafiaja.
          Ja jedyna wsrod moich znajomych mam dla dziecka fajne kurtki jak tylko sezon sie zaczyna juz nie jedna mi zazdroscila, ze ja zawsze mam szczescie ale temu tez trzeba pomoc.
          Dzisiaj bedac a wola parku kupilam corce kamizelke sweterkowa i bluzeczke za 50 zl w smyku i sukienke dla coreczki mojej przyjaciolki wiec to juz 2 mamy zadowolone przy jednych zakupach smile
          • agni71 Re: 3 stawy katowice był 122 iebieski 03.02.12, 19:58
            lolapalola napisała:

> Ja jedyna wsrod moich znajomych mam dla dziecka fajne kurtki jak tylko sezon si
            > e zaczyna juz nie jedna mi zazdroscila,

Mam tak samo, musze byc przygotowana do sezonu z wyprzedzeniem smile Żal patrzeć na dzieciaki w zimowych butach, jak sie nagle w marcu robi kilkanaście stopni na plusie....

A czego nie kupię? Nie kupię na wiosnę-jesien kurtki, bo juz czeka od jesieni. Podobnie półbuty i balerinki. Crocsow na razie nie planuję, bo wzięłam 2 rozmiary do przodu. Ssukienek letnich tez juz raczej nie dokupię na nadchodzące lato, bo i tak rzadko corki zakladają (no może skusze sie na te tanie z H&M, bo co roku kupuję). Nie kupię strojów kąpielowych, bo tez już kupione.

Kupię sandałki, jak znajdę naprawdę tanio zeszłoroczne albo sprzed dwóch lat (te nam sie bardziej podobają) Ecco Urban safari. Albo, wyjątkowo, kupię z nowej kolekcji, z jakąs zniżką dla klubowiczów wiosną...I pewnie trampek będę szukać...
            Przy okazji - czy bywaja dziecięce Conversy z gumowatymi pseudo sznurowkami (takie które się tylko wsuwa, a nie trzeba sznurować)? Widziałam takie, ale w rozmiarówce od 36 wzwyż. No i dodam, że zdecydowanie szukam w cenie promocyjnej, nie regularnej (która moim zdaniem jest zabójcza sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka