Dodaj do ulubionych

kalosze dziecięce tchibo - pytanie

10.03.12, 09:57
Nie znalazłam wątku o kaloszach Tchibo, więc zapytam w nowym. Chodzi mi o te dziecięce, z ortalionowym ściągaczem na górze (chłopięce są w niebieskie paski). Ma je ktoś? Jakie są? Przede wszystkim: w opisie jest, że są ocieplane, i to nie jest ocieplenie wyjmowane. Czy one się więc nadają na wiosnę i lato, czy są takie raczej jesienne? Aha, i czy nie są bardzo wysokie? Mój synek ma półtora roku i kupiłam mu fajne kalosze z wyjmowanym ocieplaczem, ale są za wysokie i biedak nie może chodzić, bo nóg nie może zgiąć, więc szukam innych.
Obserwuj wątek
    • mardini Re: kalosze dziecięce tchibo - pytanie 10.03.12, 14:53
      My mamy te kalosze w rozmiarze 26/27.Sa lekko ocieplane ale nie mozna ocieplenia wyciagnac jedynie sama wkladke na stope ( w opakowaniu sa jeszcze jedne dotatkowe tez ocieplane wkladki).Nie wiem jak wysokie sa te kalosze bo maly je nosi w przedszkoluale przez to ,ze posiadaja ten sciagacz sa troche wyzsze. I chyba dla malego dziecka co od niedawna chodzi bym ich nie polecala bo sa dosc miekkie i dosyc szerokie na wysokosci kostki.
      • gris_gris Re: kalosze dziecięce tchibo - pytanie 10.03.12, 15:19
        Dzięki! Lekko ocieplane czyli jak? Założyłabyś dziecku w czerwcu np. gdyby lało? Jeśli są za ciepłe, to je kupię w większym rozmiarze na jesień, jeśli nie, to w aktualnym (stąd moje pytanie).
        • mardini Re: kalosze dziecięce tchibo - pytanie 10.03.12, 15:53
          W czerwcu raczej nie jezeli byloby juz cieplo ale na wiosne albo jesien jak najbardziej.
          • aaangel Re: kalosze dziecięce tchibo - pytanie 10.03.12, 19:40
            My mamy, ale to takie kalosze na teraz lub jesienne, za miesiąc już raczej nie założymy.
    • paulina.k25 Re: kalosze dziecięce tchibo - pytanie 11.03.12, 17:51
      Dla mojej córki sprawdziły się kalosze Demar rozm.20/21, wysokie około 15 cm i sięgały tak za pół łydki, mają wyciągane ocieplenie, więc na lato też ok.

www.demar.com.pl/pokaz-produkt/164/3/stormic-lux-print-g
    • kanna Re: kalosze dziecięce tchibo - pytanie 11.03.12, 20:33
      Kalosze z Tchibo sa kiepskie, bo gumowe - a więc ciężkie.

Dla dzieci (dorosłych zresztą też) polecam kalosze z pianki (typu Crocs). Sa leciusieńkie, elastyczne, niedużo kosztują. Od dawna nie kupuje innych - dla siebie mam oryginalne Crocsy (ale to zakup jednorazowy) dla dzieci - zwykłe pinakowe, cena koło 20 zł.

Komfort noszenia jest zupełnie inny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka