vanilka89 16.03.12, 10:02 Wiem, że te torebki to podróby ZARy, ale może ktoś miał i jakośc ich jest ok? allegro.pl/listing.php/search?string=castella&category=78713 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meeg-gii Re: torebka Zara a podróba Castella 16.03.12, 10:19 vanilka89 napisała: > Wiem, że te torebki to podróby ZARy, ale może ktoś miał i jakośc ich jest ok? > allegro.pl/listing.php/search?string=castella&category=78713 od grudnia mam taką, czarną- jest super ! allegro.pl/najnowszy-design-skora-torebka-damska-3xkolor-i2181696838.html Odpowiedz Link Zgłoś
jolinka102 Re: torebka Zara a podróba Castella 16.03.12, 20:26 Mialam dokladnie taka sama torebke jak te z aukcji zalinkowanej przez meeg-gii. Moja byla w kolorze carmel i po calych 3 dniach uzytkowania zwrocilam ja do sklepu. Torebka w sklepie wypchana byla papierem co nadawalo jej ladny ksztalt. Po wyjeciu papieru torebka bardzo szybko sie pogniotla. Skora z ktorej zrobiona byla torebka jest jak papier, zagniata sie i w tych miejscach traci kolor. Ogolnie torebka po 2 dniach wygladala tragicznie, dodatym ze nosilam w niej tylko portfel i telefon. Na pierwszy rzut oka wydawalo mi sie, ze jakos jest dosc dobra dlatego ja kupilam. Jednak po torebce za 300 zl mozna oczekiwac czegos innego. Osobiscie nie polecam tych lakierowanych, ale moze ja mialam pecha i inni maja lepsze doswiadczenia z tymi torebkami. Jak sie przyjzysz torebce w kolorze carmel zalinkowanej przez meeg-gii to juz na zdjeciu widac, ze torebka ma zagniecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rafaleczka Re: torebka Zara a podróba Castella 16.03.12, 12:38 podbijam watek, bo tez jestem ciekawa opinii, prezentują się fajnie na foto Odpowiedz Link Zgłoś
pucaluta Re: torebka Zara a podróba Castella 17.03.12, 14:04 A ja dziś widziałam coś takiego w moim supermarkecie na stoisku. I metkę też miały Castella i powiem szczerze - nie wydawały mi się być ze skóry. Wyglądały ładnie, były dość lekkie, w środku kosmetyczka była nie z materiału, ale z tego samego, z czego zrobiono torbę. Nie wiem, jak się sprawują, ale widziałam też w tygodniu kobietkę z niebieską podróbką. Wyglądała fajnie, ale prawda taka, że była wypchana... Dla mnie po obmacaniu - na sezon albo i to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bleufox Re: torebka Zara a podróba Castella 16.03.12, 18:57 Ja mam taką allegro.pl/castella-swiatowy-hit-duza-shopper-torebka-i2185412772.html Bardzo fajna, miła w dotyku, nie wygląda jak plastikowa, ale nie spodziewaj się, że przetrwa dłużej niż 1 sezon, uszy nie są niczym wzmocnione i widać przy szwach małe dziurki. Na pewno nie można nosić ciężkich rzeczy, bo przy uszach się podziurawi. Ale jak na tak niską cenę polecam. bleufox Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: torebka Zara a podróba Castella 16.03.12, 23:24 Widzialam dzis dziewczynę z tą "zarką" (torebka zalinkowana przez autorkę wątku, w pierwszym poście). Pomijam całą resztę, ale nie wyobrażam sobie chodzenia z tą torba dłużej niż 10 min. Uszy szerokie, jak mogę się domyslać - potwornie niewygodne do noszenia. Dziewczyna trzymała torbę w dłoni (bo inaczej chyba się nie da), uszy: jedno obok drugiego - w mojej małej dłoni by sie chyba nie zmieściły No, chyba że ma się dłonie jak bochny chleba, wtedy ten problem odpada Moim zdaniem szkoda nawet stówki na coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: torebka Zara a podróba Castella 17.03.12, 08:36 Juz na pierwszy rzut oka widac, ze torba uszyta z najmarniejszej jakosci skory, z jakiegos odpadu przemyslowego, wiec nie dziwota, ze sie zagniata i jest cienka jak papier (widac to szczegolnie przy uszach). Szczerze mowiac wolalabym juz torbe z porzadnej skory ekologicznej niz takie dziadostwo i do tego za 300 zl, choc na zdjeciach obrobionych wyglada rzeczywiscie elegancko. Dla mnie dodatkowym minusem sa te mikro uszka, ale moze rzeczywiscie niektore kobiety lubia nosic torebke tylko w rece? Odpowiedz Link Zgłoś